Στο Europa Απόλλων και ΑΕΚ, «κατάρα» για ΑΠΟΕΛ! (vids)

Gazzetta team
Στο Europa Απόλλων και ΑΕΚ, «κατάρα» για ΑΠΟΕΛ! (vids)

bet365

Μαγικό βράδυ για Απόλλων, ΑΕΚ έδωσαν ραντεβού με τους ομίλους του Europa League, αφού πέταξαν εκτός Βασιλεία (1-0) και Τρέντσιν αντίστοιχα. Τέσσερα πέναλτι έχασε ο ΑΠΟΕΛ και αποκλείστηκε.

Ο Απόλλων στους ομίλους του Europa League! Η ομάδα της Λεμεσού έκανε την υπέρβαση, επικράτησε 1-0 της Βασιλείας εντός έδρας κάλυψε το 2-3 της Ελβετίας κι έγραψε ιστορία! Οι Κύπριοι ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο και στο α' μέρος είχαν δυο καλές φάσεις, αλλά ο Περέιρα είδε στο 14' τον Χάνσεν να αποκρούει, ενώ στο 38' η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επανάληψη, ο Απόλλων συνέχισε την πίεση και στο 53ο λεπτό πέτυχε το γκολ της λύτρωσης. Ο Χάμπος έπιασε δυνατό σουτ και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χάνσεν διαμορφώνοντας το 1-0. Οι Ελβετοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Βάλε με δυο μεγάλες επεμβάσεις στις προσπάθειες του Βαν Βολφσφίνγκελ κράτησε το μηδέν.

Συνεπής η ΑΕΚ με το ραντεβού πρόκρισης, αφού μετά το 1-1 στη Σλοβακία, επικράτησε εύκολα 3-0 εντός της Τρέντσιν και βρέθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Europa League. Απίθανο ξεκίνημα για τους Κύπριους, αφού στο... 25 δευτερόλεπτο ο Γιάννου σκόραρε με πλασέ έπειτα από ασίστ του Τριτσκόφσκι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στο 35ο λεπτό ο Ακοράν με σουτάρα πέτυχε το 2-0. Το 3-0 ήρθε στο 65ο λεπτό, όταν ο Γιάννου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά έπειτα από κεφαλιά πάσα του Τρισκόφσκι!

Με έναν... τρελό τρόπο αποκλείστηκε ο ΑΠΟΕΛ από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Η Αστάνα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με αυστηρό πέναλτι στο 15′, κράτησε ως το τέλος, πήγε το ματς στην παράταση, ενώ στη ρώσικη ρουλέτα... κατάφερε να χάσει τα 4 από τα 5 πέναλτι, Έτσι, η Αστάνα πήρε την πρόκριση με 2-1 στα πέναλτι! Στο 16ο λεπτό η ομάδα από το Καζακστάν άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Ενρίκε. Στην παράταση ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης με Ντελατόρε (103′, 115′) και Ντε Βινσέντι (113′), αλλά δεν ήταν εύστοχος. Στη ρώσικη ρουλέτα, μόνο ο Μοράις ευστόχησε, αντίθετα Ντε Βινσέντι, Εφραίμ, Ντελατόρε και Σόουζα δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα