Ο Ολυμπιακός περνάει απόψε μόνο με διπλό στην Αγγλία!

Ο Ολυμπιακός περνάει απόψε μόνο με διπλό στην Αγγλία!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta τη ρεβάνς του Ολυμπιακού, αλλά και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ.

Σκόραρε ο Γκερέρο το πρώτο γκολ του αγώνα Μπέρνλι - Ολυμπιακός; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Σχολίαζα χθες ότι στον Ολυμπιακό πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Βίντι ενόψει της αποψινής ρεβάνς στην Μπέρνλεϊ. Και είδατε ότι και με τον ΠΑΟΚ ήταν η ίδια ιστορία…

Και ο ΠΑΟΚ, όπως κι η ΑΕΚ, είχε καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι. Και ο ΠΑΟΚ, όπως κι η ΑΕΚ, προηγήθηκε στη ρεβάνς κι είχε κι αυτός στα χέρια του την πρόκριση. Αλλά όπως είχαμε την ευκαιρία όλοι να δούμε, η μεν ΑΕΚ είχε τύχη βουνό και πέρασε, ο δε ΠΑΟΚ αποκλείστηκε και δη με ταπεινωτικό σκορ, από πολύ ανώτερο αντίπαλο βέβαια, σε σχέση με της ΑΕΚ.

Όμως, η ουσία είναι η ίδια: σε τέτοιο επίπεδο, κι όταν παίζονται τόσα πολλά σε πρεστίζ και χρήματα, το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, άρα και το 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού, δεν διασφαλίζει τίποτα. Ούτε καν σε διασφαλίζει αν ανοίξεις εσύ το σκορ. Και το εννοώ-και για τον Ολυμπιακό. Δεν θα έχει περάσει ο Ολυμπιακός, ακόμη κι αν το σκορ είναι 1-0 υπέρ του στο ημίχρονο! Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι άλλο πράγμα. Η κάθε ομάδα δίνει συνήθως πάνω από το 100% όταν κρίνονται τα πάντα. Κι επειδή όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες, μία απροσεξία, μία επιπολαιότητα, ένα λάθος μπορεί να σε καταδικάσει.

Χθες ο ΠΑΟΚ, αν θέλουμε να δούμε σοβαρά το ματς, ασφαλώς και δεν ήταν για να χάσει με τέτοιο σκορ και να αποκλειστεί έτσι. Αλλά να που τέλειωσε το ματς 1-4…

Κατά την γνώμη μου, η πρόκριση κρίθηκε σε δύο στιγμές.

Πρωτίστως σε εκείνη την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ μετά από ένα κόρνερ της Μπενφίκα, λίγο πριν το 1-1, όταν ο Πέλκας έβγαλε φοβερά τον Λημνιό κι ήταν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ κόντρα σε δύο της Μπενφίκα σε ανοικτό γήπεδο. Εκεί κάνεις το 2-0 κι αλλάζεις όλη την ψυχολογία του αγώνα. Αλλά ο Λημνιός, που χθες υστέρησε εμφανώς και τον τάπωσε άσχημα ο Πορτογάλος αριστερός μπακ, νικήθηκε πολύ εύκολα στην κόντρα επίθεση κι έχασε την ευκαιρία.

Και δευτερευόντως στην δυναμική προσπάθεια του Μάτος μετά το 1-2, με την κεφαλιά που έσωσε ο Βλαχοδήμος. Με 2-2 εκείνη την στιγμή, ο ΠΑΟΚ θα ήταν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Λουτσέσκου, που μάλλον ψάχνει απεγνωσμένα να καταλάβει πότε πρέπει να ξεκινάει στην ενδεκάδα και πότε όχι αυτή την παικτούρα, τον τρελοΓουάρντα (έδωσε ρεσιτάλ όσο έπαιξε, σε αντίθεση με τον Πέλκα, που φάνηκε να τον πλακώνει το βάρος της σημασίας του ματς), θα αντιλήφθηκε χθες ότι δεν μπορεί να ποντάρει πολλά πολλά στον Κάνιας, αλλά σίγουρα είχε δίκιο που μίλησε για πολλά και κτυπητά λάθη των παικτών του. Στο 1-1 όλα ξεκίνησαν από πούλημα της μπάλας από τον Ελ Καντουρί κι έτσι πήρε το στημένο η Μπενφίκα. Και στην εκτέλεση του, ο Βαρέλα (που είχε ξεκινήσει την καριέρα του παίζοντας πέντε χρόνια στην Πορτογαλία), μάρκαρε σαν σχολιαρόπαιδο τον ψηλό Πορτογάλο στόπερ. Στο 1-2 κι ο Μάτος γύρισε άσχημα πίσω την μπάλα κι ο Πασχαλάκης έκανε διπλό εγκληματικό σφάλμα. Και στο 1-4 ο Βαρέλα εκτέθηκε εκ νέου ανεπανόρθωτα με το πέναλτι που έκανε στον ίδιο παίκτη, που του έκανε το γκολ στο 1-1.

Η Μπενφίκα, που ήταν ξύπνια κι έπαιξε με φορ τον γρήγορο Σεφέροβιτς κι όχι τον αργό (και χασογκόλη στο πρώτο ματς), Φακούντο Περέϊρα, έδειξε γενικά καλύτερη ομάδα, αλλά ουσιαστικά το έδειξε σε λίγες στιγμές κι ειδικά βέβαια στη φάση του 1-3, όπου η μπάλα χάθηκε, με την επίθεση να ξεκινάει απέξω από τη δική της περιοχή από τον αριστερό μπακ και να την τελειώνει ο ίδιος φτιάχνοντας μέσω του Σέρβι το γκολ του Πίζι. Ο ΠΑΟΚ, όμως, με λιγότερο άγχος και με λίγη βοήθεια κι από τις μεταγραφές του (γιατί δεν πήρε απολύτως καμία…), μπορούσε να κοντράρει για την πρόκριση τους Πορτογάλους, που παρεμπιπτόντως είχαν και πρίμα διαιτησία, με τον Γερμανό να μην δίνει στην έδρα ούτε μισό σφύριγμα.

Τέλος πάντων, για τον Ολυμπιακό απόψε το μόνο που μετράει είναι να περάσει. Μόνο που για να περάσει πρέπει να κάνει διπλό μέσα στην Αγγλία! Μόνο έτσι περνάει! Συγνώμη, δεν τα έχασα, ακόμη. Δεν είναι ένας δικός μου παράλογος ισχυρισμός αυτός. Πολύ απλά, ιστορικά ο Ολυμπιακός προκρίνεται σε νοκ άουτ παιχνίδια μόνο με νίκη εκτός έδρας!

Έτσι, με διπλά, πέρασε Λουκέρνη (3-1), Ριέκα (1-0), Παρτίζαν (3-1), Οσμάνλισπορ (3-0), Αρούκα (1-0), Ρούμπιν (1-0), Μπέσα (5-0), Σέριφ (2-0), Σλόβαν (2-0), Νόρτζελαντ (2-0), Σοσό (1-0), Ανόρθωση (4-2). Θέλετε να πάμε και πιο πίσω; Έτσι, με διπλά, πέρασε Μονακό (1-0), Τσέρνομορετς (3-0), Ουνιόν (3-0), Φλαμουρτάρι (2-0), Μπότεφ (3-2), Μάριμπορ (3-1), Σλάβια Σόφιας (2-0).

Δυστυχώς, πραγματικά δυστυχώς, γιατί αυτός είναι ο λόγος που παραδοσιακά ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στα νοκ άουτ, δεν μπορεί να κάνει πρόκριση με ήττα η, ισοπαλία στο εκτός έδρας παιχνίδι! Να κάνει ρε παιδί μου αυτό που λέμε μία γλυκιά ήττα, να χάσει απόψε 0-1, 1-2, 2-4 και να περάσει χάνοντας! Τελευταία φορά που το έκανε ήταν πριν 36 ολόκληρα χρόνια (!!!), το 1982, όταν στη ρεβάνς του υπέρ του 2-0, έχασε 0-1 από την Έστερ στη Σουηδία και προκρίθηκε.

Είναι ένα απίστευτο πράγμα, με τον Ολυμπιακό να μην περνάει νοκ άουτ ούτε με ισοπαλία στο εκτός έδρας ματς. Για να δούμε τέτοια πρόκριση του πρέπει να πάμε πίσω στην ίδια εποχή, στη δεκαετία του ’80, όταν είχε φέρει 2-2 στην Αυστρία με τη Βιέννα το 1989, 0-0 στην Ολλανδία με τον Αγιαξ το 1983 και 2-2 στην Ελβετία με την Ξαμάξ το 1984. Μιλάμε για πραγματικά άλλες εποχές…

Κι όσο δεν αλλάζει αυτό το πράγμα, όσο δεν παίρνει προκρίσεις με ήττες και ισοπαλίες εκτός έδρας, είναι μαθηματικά αδύνατο ο Ολυμπιακός να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη. Διότι η υπέρβαση στην Ευρώπη σημαίνει προκρίσεις στα νοκ άουτ και προκρίσεις στα νοκ άουτ μόνο με νίκες εκτός έδρας δεν γίνονται! Θα κάνεις μία, άντε δύο, πόσες θα κάνεις.

Μακάρι λοιπόν να περάσει απόψε ο Ολυμπιακός, να σπάσει και αυτό το φοβερό που δεν έχει ποτέ στην ιστορία του πρόκριση επί αγγλικής ομάδας και ας περάσει και με ισοπαλία η, και με ήττα! Να υπάρξει και για τον Ολυμπιακό μία γλυκιά ήττα ρε αδελφέ!...

Άσχετο: έρχεται ο Τουρέ, έρχεται κι ο εξτρέμ-έκπληξη, έρχεται κι ένας ακόμη και βλέπουμε!...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.