Η πρώτη δικαίωση του... αγριεμένου Λάζαρου, το ελληνικό στοιχείο και τα συμπεράσματα...

Η πρώτη δικαίωση του... αγριεμένου Λάζαρου, το ελληνικό στοιχείο και τα συμπεράσματα...

Δημήτρης Τομαράς
Η πρώτη δικαίωση του... αγριεμένου Λάζαρου, το ελληνικό στοιχείο και τα συμπεράσματα...

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για τον... αγριεμένο Λάζαρο που δικαιώνει με το... καλημέρα τις προσδοκίες, την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στον Ολυμπιακό και τι μας έδειξε το πρώτο ματς με την Λουκέρνη...
Λόγια πολλά, λόγια... παχιά, λόγια μεγάλα αλλά από ουσία... Μία φράση που έρχεται... ταμάμ (σ.σ. δηλαδή δένει αρμονικά) με τα όσα αρνητικά είχαν ακουστεί για την περίπτωση της μεταγραφής του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό. Βλέπετε το γήπεδο παραμένει ο... καθρέφτης ενός ποδοσφαιριστή και εκεί φαίνεται το πόσο μπορεί να εκτεθεί κάποιος ή κάποιοι με τις εκτιμήσεις τους. Από το Gazzetta (σ.σ. ειδικότερα από το Gazzetta Weekend) είχατε διαβάσει από την πρώτη στιγμή γιατί ο Λάζαρος μπορεί να αποδειχθεί η κορυφαία μεταγραφή Ελληνα τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό.
Μεταξύ άλλων σημειώναμε πως ο Ολυμπιακός παίρνει έναν παίκτη που ήταν MVP της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, δείχνοντας τρομερή δυναμική στην αγορά της Ελλάδας για ακόμα μία φορά. Επίσης ότι αποκτά έναν εξτρέμ που δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς και που ως μία έξτρα επιλογή μπορεί να του δώσει καλές λύσεις δημιουργικά και εκτελεστικά καθώς προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν και ίσως την κορυφαία της καριέρας του. Ένας παίκτης που μπορεί να απειλήσει και να βρει δίχτυα με ατομική ενέργεια, συνεργασίες ή και από στημένα (σ.σ. φάουλ και κόρνερ).
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να δικαιώσει όλα τα παραπάνω. Ήρθε εκείνη η χρονική συγκυρία να δικαιώσει και τον ίδιο τον Λάζαρο και πως μπορεί να γίνει η επόμενη μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία από τους Έλληνες στον Ολυμπιακό. Η πρώτη του αγωνιστική δικαίωση στον Ολυμπιακό γιατί θα έρθουν και άλλες. Δύο γκολ με την Λουκέρνη (σ.σ. το ένα από στατική φάση και το άλλο από ατομική ενέργεια), τεράστια διάθεση και μεγάλη προσπάθεια και γενικότερα ένας... αγριεμένος Λάζαρος, που παρότι αγωνίστηκε σε μία βραδιά όπου και οι Ποντένσε - Γκερέρο ήταν εξαιρετικοί δικαίως ψηφίστηκε MVP. Η αρχή για τον Λάζαρο έγινε και φυσικά μετά της σχετικής αποθέωσης από τον κόσμο με το "είναι τρελός ο Λάζαρος". Και εκεί επίσης φάνηκε το τι "δέσιμο" υπάρχει ήδη με την κερκίδα και τον Έλληνα διεθνή άσο. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια για έναν παίκτη που κάλλιστα μπορεί να βγει πρωταθλητής με δεύτερη διαφορετική ομάδα μετά την ΑΕΚ.
ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟ ΤΕΧΝΙΚΟ...
Ένας Πορτογάλος προπονητής (σ.σ. ο Μπέντο) ήταν εκείνος που μετά από εκείνο το περίφημο ματς και την ήττα από την ΑΕΛ είχε... τελειώσει από τον Ολυμπιακό τον Τσιμίκα. Ένας άλλος Πορτογάλος κόουτς, ο Πέδρο Μαρτίνς, είδε σε αυτόν τα πολύ καλά του πόδια, τις γρήγορες αντιδράσεις του και την τρομερή του δυνατότητα να λειτουργεί ως ένας φουλ μπακ. Ένας αριστερός μπακ - χαφ και ένα... εργαλείο πολύτιμο για κάθε προπονητή. Η Ολλανδία λοιπόν φαίνεται το πόσο καλό έκανε στον Τσιμίκα. Γύρισε και κάνει διαφορά παίζοντας δικαιωματικά ως βασικός. Γιατί όχι; Στα 2 από τα 4 γκολ του Ολυμπιακού είχε κομβική συμμετοχή καθώς από εκείνον αρχίζουν οι φάσεις. Και στην παρούσα φάση ο Τσιμίκας πάει για καθιέρωση με έναν άλλον Πορτογάλο προπονητή.
Όσο για το ελληνικό στοιχείο; Πέντε Έλληνες βασικοί με την Λουκέρνη και τρεις ελληνικές αλλαγές. Στο σύνολο λοιπόν οκτώ παίκτες, δείχνοντας το πόσο έχει ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Δείτε τους έναν προς έναν. Γιαννιώτης, Τσιμίκας, "Τόρο", Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Λάζαρος και Βρουσάι. Οι περισσότεροι εξ αυτών παιδιά από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού ή που ήρθαν σε πολύ μικρή ηλικία στην ομάδα. Ο Τοροσίδης επί χρόνια αρχηγός και... στυλοβάτης της. Για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο δε η ομάδα της... καρδιάς του και που ξέρει ακριβώς το πως, το τι και τις συνθήκες. Όλα έχουν τον ρόλο τους και την σημασία τους. Και φυσικά η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου με παίκτες που ξέρουν το τι σημαίνει Ολυμπιακός αλλά και ικανούς να βοηθήσουν μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας κίνηση και ειδικά για φέτος.
Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΠΟΥ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, Ο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΓΚΕΡΕΡΟ, Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, Η ΑΜΥΝΑ & Η ΛΟΥΚΕΡΝΗ...
Σύμφωνοι στο ματς με την Λουκέρνη σοβαρά ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε. Όπως επίσης οι Ελβετοί έδειξαν να έχουν τεράστια... ζητήματα σε άμυνα αλλά και κέντρο. Όμως θα πρέπει να πιστωθεί η μεγάλη σοβαρότητα, η νοοτροπία, το πάθος και η αποφασιστικότητα με την οποία οι Πειραιώτες προσέγγισαν την αναμέτρηση. Όπως επίσης ότι ο Φορτούνης έχοντας ποιοτικά πια άκρα όπως οι Ποντένσε και Λάζαρος μπορεί να γίνει... άλλος παίκτης και να βοηθηθεί και να απελευρωθεί τόσο που να γίνει ξανά ο παλιός πολύ καλός Φορτούνης. Ο Φορτούνης της συνύπαρξης με Τσόρι και ακόμα και ο "Φορτού" του ματς με την Λουκέρνη που έκανε τα... πάντα δημιουργικά και το μόνο που του έλλειψε ήταν το γκολ έχοντας... σημαδέψει δύο φορές το δοκάρι. Αυτού του τύπου η βοήθεια κάνει τον Φορτούνη πολύ καλύτερο.
Όσο για τον Ποντένσε; Ο Πορτογάλος από τεχνικής πλευράς, από το πως βλέπει γήπεδο και "σπάει" την μπάλα και από όλο του το... πακέτο δείχνει με το... καλημέρα πως όχι απλώς κάνει διαφορά αλλά ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Παίκτης που παρότι δεν είναι ψηλός μπορεί να σε... τρομοκρατήσει για τα καλά στο γήπεδο. Ο Γκερέρο από την άλλη το... βιολί του. Ο Ισπανός αποδεικνύεται λίρα εκατό και παίκτης που κάνει πολλά πράγματα μες στο γήπεδο εκτός από το σκοράρισμα. Δύο τα... τεμάχια του με την Λουκέρνη δίνοντας και εκείνος... απαντήσεις στους... επικριτές του ότι σκόραρε μόνο στα φιλικά με πολύ εύκολες αντιπάλους. Ο πρώην άσος της Λεγανές φανερώνει πως θα είναι μες στις κορυφαίες προσθήκες του Ολυμπιακού.
Ως προς τα προβλήματα του Ολυμπιακού; Ναι ο Μιράντα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ανασταλτικά και αυτό φάνηκε. Ναι ο Ολυμπιακός θα έχει αλλαγές στα στόπερ τους στην 11άδα ως προς την συνέχεια αν και ο Βούκοβιτς ήταν θετικός. Όπως επίσης από τον Ολυμπιακό συνεχίζει να λείπει το... σκυλί του κέντρου από αμυντικής κυρίως πλευράς. Πλην όμως όσο κακή και εάν ήταν η Λουκέρνη είναι πολύ πρώιμο να βγάλει κανείς ουσιαστικά αγωνιστικά συμπεράσματα για τους ερυθρόλευκους με βάση την τωρινή περίοδο. Για τώρα ο Ολυμπιακός θέλει αποτελέσματα. Εάν τα συνδυάζει και με θέαμα και αρκετά γκολ όπως στο ματς της Πέμπτης ακόμα πιο καλά. Όμως η ουσία είναι οι ευρωπαϊκές προκρίσεις που χρειάζεται. Εφόσον επιτευχθούν αυτές και ολοκληρωθεί το ρόστερ σιγά σιγά και όσο περνούν οι αναμετρήσεις θα μπορούν να εξαχθούν πιο σοβαρά συμπεράσματα και δείγματα γραφής επί του αγωνιστικού σκέλους. Τέλος ένα ακόμα σοβαρό στοιχείο. Τα τρεξίματα, η φρεσκάδα, η πίεση του Ολυμπιακού και τα καλά χαρακτηριστικά του είναι δεδομένα απόρροια προετοιμασίας και καλής δουλειάς του Πέδρο Μαρτίνς και του επιτελείου του. Και αυτό σίγουρα πρέπει να του πιστωθεί...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα