Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ άγγιξαν το τέλειο στο Europa League (vids)

Gazzetta team
Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ άγγιξαν το τέλειο στο Europa League (vids)

bet365

Πολύ καλή βραδιά για τους Κύπριους στην Ευρώπη. Ο Απόλλων διέλυσε 4-0 την Ντιναμό Μπρεστ, η ΑΕΚ πέρασε με 2-0 από τη Στουρμ Γκρατς (διεκόπη στο 83') και ο ΑΠΟΕΛ πήρε 2-2 στο «εμπόλεμο» Ισραήλ.

Αν και το απόγευμα πήγε να γίνει εφιαλτικό για τον ΑΠΟΕΛ με τις ρουκέτες στο Ισραήλ και την αποστολή να κατεβαίνει στο υπόγειο του ξενοδοχείου ώστε να μην της συμβεί κάτι, τελικά η βραδιά εξελίχτηκε σε κάτι παραπάνω από θετική για τις τρεις ομάδες της Κύπρου στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Καλύτερα απ' όλους τα πήγε ο Απόλλων που στη Λεμεσό καθάρισε 4-0 την Ντιναμό Μπρεστ (η ομάδα που άφησε εκτός τον Ατρόμητο Αθηνών). Ο Ζελάγια έβαλε τα δύο πρώτα (46', 58') και οι Μάρκοβιτς 87'), Βερέτιλο (92') έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά για την πρόκριση, ενώ λίγο νωρίτερα οι Λευκορώσοι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ έκανε φοβερό πέρασμα από την έδρα της Στουρμ Γκρατς, αλλά αν και είχε το καθαρό προβάδισμα του 0-2 (46' Τρουγιόλς, 74' Τρικόβσκι), συνέβη κάτι άσχημο και διεκόπη το ματς στο 83', καθώς ο επόπτης δέχτηκε μπουκάλι στο κεφάλι από τους Αυστριακούς οπαδούς και έπεσε με αίματα στο χορτάρι. Τελικά η αναμέτρηση συνεχίστηκε, αλλά μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, επιτρέποντας στους Κύπριους να πανηγυρίσουν ένα σπουδαίο διπλό.


Και ο ΑΠΟΕΛ θα μπροούσε να αποδράσει με νίκη από το Ισραήλ, μιας και προηγήθηκε 0-2 στο 28' με τον Νούνο Μαράις (13' πέναλτι) και το φοβερό ψαλιδάκι του Ντελατόρε. Ωστόσο, Ογκου (42') και Νουακαέμε (70') ισοφάρισαν 2-2 για τη Χάποελ Μπέερ Σεβά. Στο φινάλε αποβλήθηκε ο Ντελατόρε για τον ΑΠΟΕΛ που θα έχει τον πρώτο λόγο στην Κύπρο.

Τεσσάρες στα φαβορί
Ζενίτ και Φέγενορντ γνώρισαν ήττες-σοκ από Ντινάμο Μινσκ και Τρεντσίν αντίστοιχα. Αμφότερες διασύρθηκαν, ηττήθηκαν με 4-0 και θα πρέπει να κάνουν πράγματα και θαύματα στους επαναληπτικούς για να πάρουν την πρόκριση. Αντιθέτως, Λειψία και Αταλάντα δεν αντιμετώπισαν και πολλά προβλήματα. Οι Ταύροι κέρδισαν με 3-1 εντός έδρας την Κραϊόβα, που μείωσε στο τέλος, ενώ η Αταλάντα έκανε την ανατροπή και έφυγε με νίκη 4-1 από την έδρα της Χάποελ Χάιφα.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πιουνίκ Γιερεβάν – Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-0
Ουφά – Πρόγκρες 2-1
Αλασκέρτ – Κλουζ 0-2
Χάποελ Χάιφα – Αταλάντα 1-4
Σπαρτάκς – Σουντούβα 0-1
Λειψία – Κραϊόβα 3-1
Απόλλων Λεμεσού – Ντναμό Μπρεστ 4-0
Τρέντσιν – Φέγενορντ 4-0
Ντιναμό Μινσκ – Ζενίτ 4-0
Μαριούπολ – Μπορντό 1-3
Χάποελ Μπέερ Σεβά – ΑΠΟΕΛ 2-2
Λουντογκόρετς – Ζρίνσκι 1-0
Σερίφ Τίρασπολ – Βαλούρ 1-0
Σίγκμα Ολομουτς – Καϊράτ Αλμάτι 2-0
Στουρμ Γκρατς – ΑΕΚ Λάρνακας (διεκόπη)
Τορπέντο Κουταϊσι – Κουκέσι 5-2
Γιαγκελόνια – Γάνδη 0-1
ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Κοπεγχάγη 1-2
Νόρτζελαντ – Παρτιζάν 1-2
Μπεσίκτας – Λίντσερ 1-0
Μπασακσεχίρ – Μπέρνλι 0-0
Ολίμπια Λιουμπλιάνα – Ελσίνκι 3-0
Ολυμπιακός – Λουκέρνη 4-0
Φίτεσε – Βασιλεία 0-1
Σουμπότιτσα – Μπρόντμπι 0-2
Χιμπέρνιαν – Μόλντε 0-0
Χάιντουκ – Στεάουα Βουκ. 0-0
Ρέιντζερ – Μάριμπορ 3-1
Σάρσπσμποργκ – Ριέκα 1-1
Δε Νιου Σέιντς – Μίντιλαντ 0-2
Λέγκια Βαρσοβίας – Ντουντελάνζ 1-2
Σλόβαν Μπρατ. - Ραπίντ Βιέννης 2-1
Σεβίλλη - Ζαλγκίρις 1-0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα