Βάιλερ στο gazzetta.gr: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, ερχόμαστε να σκοράρουμε!»

Βάιλερ στο gazzetta.gr: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, ερχόμαστε να σκοράρουμε!»

Βάιλερ στο gazzetta.gr: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, ερχόμαστε να σκοράρουμε!»

bet365

Η Λουκέρνη δεν προκαλεί τρόμο, αλλά ξέρει ν' απειλεί! Ο τεχνικός των Ελβετών, Ρενέ Βάιλερ μιλά στο gazzetta.gr για τις ευρωπαϊκές παραστάσεις του Ολυμπιακού, όμως δεν ξεχνά να στείλει μήνυμα για την επίθεση της ομάδας του.

Μπασάκσεχιρ ή Μπέρνλι; Η ποδοσφαιρική μετοχή των Τούρκων και των Αγγλων στα ύψη, αλλά πριν το ραντεβού της 23ης Αυγούστου υπάρχει η... Λουκέρνη για τον Ολυμπιακό. Οι Ελβετοί... απειλούν και ονειρεύονται ομίλους. Η Λουκέρνη σίγουρα δεν αποτελεί ομάδα... φόβητρο για τους Ερυθρόλευκους, ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί φάσεις και να πλησιάζει το γκολ. Αυτό θα επιδιώξει να κάνει στον Πειραιά, αφού ξέρει πως στα διπλά παιχνίδια μετράει. Ο Ρενέ Βάιλερ μίλησε στο gazzetta.gr για την φετινή εικόνα της, το… θέμα στην άμυνα, αλλά και την εμπειρία του Ολυμπιακού. Τι είπε ο Ελβετός τεχνικός για… ΠΑΟΚ, Champions League, ενώ μίλησε ξεκάθαρα για φαβορί.

- Πως αντιδράσατε όταν είδατε το όνομα του Ολυμπιακού στην κληρωτίδα;
Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ικανοποίηση. Εχουμε μία τεράστια ευκαιρία να κοντράρουμε και να ανταγωνιστούμε μία από τις πιο γνωστές ομάδες στην Ευρώπη. Ξέρουμε τις δυσκολίες, αλλά είναι τόσα πολλά τα κίνητρα που δεν μας φοβίζει κάτι


- Υπάρχει φαβορί σε αυτά τα ματς;
Φυσικά. Τον ρόλο αυτόν τον έχει ο Ολυμπιακός ξεκάθαρα. Όμως σε τέτοια ματς και οι δυο αντίπαλοι έχουν πιθανότητες, αλλιώς…. Το γεγονός πως δεν έχει αρχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα μικρό αβαντάζ για εμάς.

- Έχετε καθόλου στο μυαλό σας τον Ολυμπιακό του Champions League;
Όχι. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Είναι ιστορική αναδρομή για εμάς. Επικεντρωνόμαστε στο τώρα και στο σήμερα και δεν σκεφτόμαστε αυτά που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στο Champions League και τις πορείες και τις παρουσίες που είχε. Οι εμπειρίες του και οι παραστάσεις είναι πολλές, αλλά κοιτάζουμε μόνο το σήμερα.

- Τι ξέρετε για τον Ολυμπιακό;
Είναι μεγάλη ομάδα. Πολύ μεγάλη ομάδα με ποδοσφαιρική παράδοση και ιστορία. Είναι το πιο δημοφιλές και πετυχημένο club στην Ελλάδα, έχουν φορέσει την φανέλα του μεγάλοι παίκτες, είναι ομάδα των τίτλων και με εξαιρετικές παρουσίες στην Ευρώπη. Ξέρω πως είχαν κάποια προβλήματα τώρα τελευταία αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την προετοιμασία μας. Εμείς θα δούμε αυτά τα ματς όπως ακριβώς πρέπει.

- Η Λουκέρνη είναι μία από τις τοπ ομάδες στην Ελβετία. Θεωρείτε πως μπορεί να κάνει μία καλή παρουσία σε Ευρώπη και Ελβετία;
Εχουμε κατορθώσει να βρεθούμε ψηλά τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι νωρίς να πω κάτι περισσότερο για την χρονιά που έρχεται. Δεν αρχίσαμε όπως θέλαμε, αλλά βρίσκουμε τα πατήματά μας, αλλά δουλεύουμε σκληρά και βελτιώνουμε τις εμφανίσεις μας, όπως έγινε και στο τελευταίο ματς.

- Βλέπετε τα ματς αυτά ως… εκδίκηση της Ελβετίας μετά τον αποκλεισμό της Βασιλείας από τον ΠΑΟΚ;
Όχι. Σε καμία περίπτωση. Επικεντρωνόμαστε μόνο στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε και δεν βλέπουμε ως κάποιας μορφής εκδίκηση τα ματς. Ο ΠΑΟΚ πήγε περίφημα, ήταν πολύ καλός ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι και άξιζε να πάρει την πρόκριση. Δίκαια πέρασε στην επόμενη φάση.

Αποτέλεσμα εικόνας για luzern - lugano 4-2

- Υπάρχει πίεση στην ομάδα σας για τα ματς με τον Ολυμπιακό και την ανάγκη επιτυχίας;
Όχι δεν έχουμε τόση πίεση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε δυο νίκες και να παρουσιαστούμε όσο πιο καλά γίνεται. Είμαστε το αουτσάιντερ και αυτό μπορεί να είναι καλό για εμάς. Ίσως είναι ικανό μας δώσει τελικά ένα μικρό προβάδισμα από το πρώτο ματς.

Είναι τόσο έντονο το πρόβλημα στην άμυνα; Επιθετικά πάντως η ομάδα ρολάρει!
Είμαστε μία νεανική και... διψασμένη ομάδα. Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε τον σύλλογο και την χώρα στην Ευρώπη. Έχουμε έξυπνους επιθετικούς και ταχύτητα κοντά στο... κουτί. Στην άμυνά μας έχουμε πρόβλημα, δεν έχουμε βρει σταθερότητα, ενώ μας επηρεάζουν και οι τραυματισμοί. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον Πειραιά, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ανασταλτικά. Είναι πρόκληση για μας να δούμε το πως θα αντεπεξέλθουμε αμυντικά. Αν τα καταφέρουμε θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα