Ο Μίρκοβιτς αδίκησε και πάλι τον εαυτό του

Ο Μίρκοβιτς αδίκησε και πάλι τον εαυτό του

Νίκος Μαρούδας
Ο Μίρκοβιτς αδίκησε και πάλι τον εαυτό του

bet365

Χωρίς αμφιβολία ο αρνητικός πρωταγωνιστής στη ρεβάνς του Ατρόμητου με την Ντινάμο ήταν ο Νίκολα Μίρκοβιτς που για ακόμα μια φορά αδίκησε τον εαυτό του, με τον Μέγιερι να καραδοκεί...

Την περσινή σεζόν ο Ατρόμητος είχε κατά γενική ομολογία ίσως τον κορυφαίο τερματοφύλακα της Σούπερ Λιγκ. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης, με τις εμφανίσεις του κατάφερε φέτος να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αφήνοντας το Περιστέρι και δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στον Μίρκοβιτς να γίνει πρώτος τερματοφύλακας στην ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος.

Ο Σέρβος γκολκίπερ, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 με σκοπό να είναι εκείνος το Νο.1 στα γκολπόστ του Ατρόμητου. Όμως οι εμφανίσεις του στα φιλικά προβλημάτισαν από την αρχή τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι γνώριζαν πως είχαν πάρει έναν ταλαντούχο τερματοφύλακα, με εύκολο όμως το λάθος... Έτσι, προχώρησαν στην απόκτηση του Ανδρέα Γιαννιώτη μόλις αυτός έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.

Τελευταίο παιχνίδι του Μίρκοβιτς πριν ο Έλληνας κίπερ πάρει με την αξία του την φανέλα του βασικού... σπίτι του, ήταν εκείνο το 2-2 με τον Παναιτωλικό την δεύτερη αγωνιστική. Αν κανείς δει το γκολ που δέχτηκε την Πέμπτη και στοίχισε στον Ατρόμητο, τότε αμέσως θα σκεφτεί πως θυμάται από τον Σέρβο μια παρόμοια γκάφα.

Την είχε κάνει τότε, σε εκείνο το παιχνίδι στο Αγρίνιο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε μια τραγική έξοδο δίνοντας την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1. Παρόμοιο τέρμα. Και πάλι λανθασμένη έξοδος, και πάλι κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι. Απλά το γκολ από την Ντινάμο... πόνεσε ακόμα περισσότερο.

Με αυτά και με αυτά ο Νίκολα Μίρκοβιτς αδικεί ξεκάθαρα τον εαυτό του... Το ταλέντο δεν του λείπει, το έδειξε στα παιχνίδια των τελευταίων αγωνιστικών που έπαιξε πέρσι, όμως δείχνει πως δεν μπορεί κάποιος να τον εμπιστευτεί τελικώς για πρώτη επιλογή. Πόσο μάλλον όταν από πίσω υπάρχει ένας πιο έμπειρος και με περισσότερες παραστάσεις τερματοφύλακας, όπως ο Μέγιερι.

Άλλωστε η επιλογή του Μίρκοβιτς σε αυτά τα παιχνίδια έγινε καθαρά για λόγους επικοινωνίας με τους αμυντικούς του. Ο Νταμίρ Κάναντι και οι συνεργάτες του θεώρησαν πως ο Σέρβος θα έχει καλύτερη επικοινωνία με τους Ρισβάνη, Χατζηισαΐα που τους γνωρίζει από πέρσι απ' ότι θα είχε ο Μέγιερι που είναι ο τελευταίος που έφτασε στο Περιστέρι φέτος. Λογική σκέψη και λογική επιλογή. Παρ' όλα αυτά εκ του αποτελέσματος αυτό δεν βγήκε στον Ατρόμητο...

Κάπως έτσι ο Μίρκοβιτς πλέον βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και το γνωρίζει κι ο ίδιος αυτό. Το καταλάβαινε κάποιος μόνο αν τον έβλεπε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Λευκορώσους. Βυθισμένος στις σκέψεις του, έμοιαζε να μην έχει δύναμη για τίποτα άλλο, μιας και ξέρει πως ίσως αυτό το λάθος να του στοιχίσει την θέση του και τη νέα σεζόν.

Κι αυτό γιατί όπως προείπαμε, η μεταγραφή του Μέγιερι μόνο τυχαία δεν ήταν... Αυτό που μένει να δούμε πλέον είναι αν ο Κάναντι θα του δώσει ακόμα μια ευκαιρία (σ.σ. τρίτη σε δύο σεζόν) ή αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τον πιο έμπειρο Ούγγρο τερματοφύλακα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα