Μπρεστ: Μια ήσυχη, φτωχή πόλη με καμάρι την Ντινάμο (pics)

Μπρεστ: Μια ήσυχη, φτωχή πόλη με καμάρι την Ντινάμο (pics)

Νίκος Μαρούδας
Μπρεστ: Μια ήσυχη, φτωχή πόλη με καμάρι την Ντινάμο (pics)

bet365

Μια βόλτα στην πόλη που θα αγωνιστεί το βράδυ ο Ατρόμητο, θα σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι σε μηχανή του χρόνου, αλλά και να καταλάβεις πως είναι να ζεις σε μια ήσυχη πόλη, στην οποία δύσκολα θα βρεις άνθρωπο να μιλά αγγλικά! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Νίκος Μαρούδας

Λίγο πριν τα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, συναντά κανείς το Μπρεστ. Την πόλη η οποία έχει για καμάρι της την Ντινάμο και φυσικά για πρόεδρο της ομάδας τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Πέρα από το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι όμως, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά...

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Πρόκειται για μια όμορφη και παράλληλα ήσυχη πόλη 328.681 κατοίκων, όμως με την φτώχεια να είναι εμφανή στο μεγαλύτερο στο μεγαλύτερο κομμάτι της. Αυτό κάνει και την χώρα γενικά, αρκετά οικονομική για τους τουρίστες, ενώ οι δρόμοι της είναι πεντακάθαροι.

Περπατώντας στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, μπορείς να βρεις τα πάντα. Ωστόσο αυτό που θα σου κάνει μεγάλη εντύπωση όχι μόνο εκεί, αλλά και σε όλους τους δρόμους είναι τα παλιά κτήρια τα οποία σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε μια άλλη εποχή. Κτήρια που έχουν ανεγερθεί από εποχής Σοβιετικής Ένωσης και βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Μια πόλη που έχει σαφείς επιρροές από εκείνη την εποχή, με τους κατοίκους να ζουν σε αρκετά αργούς ρυθμούς, ενώ το βράδυ μετά τις 10 δύσκολα θα βρεις κάποιον να κυκλοφορεί στους κεντρικούς δρόμους. Αντίθετα, αυτό που θα δεις είναι έντονη την παρουσία της αστυνομίας σε αυτούς κάτι στο οποίο ίσως παίζει ρόλο το γεγονός πως στη χώρα είναι σαν να υπάρχει δικτατορία μιας και ο πρόεδρος της είναι ο ίδιος από το 1994, ενώ σε όλους τους δρόμους βλέπεις παντού σημαίες κόκκινες και πράσινες που συμβολίζουν τα χρώματα της χώρας. Παντού βλέπεις αγάλματα, ενώ το πιο επιβλητικό είναι εκείνο του Λένιν που κοσμεί έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επίσης, πολύ δύσκολη είναι και η επικοινωνία για κάποιον τουρίστα. Πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να βρεις κάποιον που να μιλάει αγγλικά ή κάτι σαν αγγλικά για να συνεννοηθείς. Τις περισσότερες φορές καταλήγεις να κάνεις κινήσεις με τα χέρια ώστε να μάθεις αυτό που θες!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα