Μόλντε ή Λάτσι: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Αστέρα Τρίπολης

Μόλντε ή Λάτσι: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Αστέρα Τρίπολης

bet365

Με τον νικητή του ζευγαριού Μόλντε - Λάτσι θα παίξει ο Αστέρας Τρίπολης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον περάσει τη Χιμπέρνιαν. Το gazzetta.gr παρουσιάζει συνοπτικά τις δυο πιθανές αντιπάλους των Αρκάδων.

Μετά το ταξίδι στη Σκωτία για χάρη της Χιμπέρνιαν, στην Τρίπολη ελπίζουν πως θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις... ομορφιές της Νορβηγίας ή της Αλβανίας, αφού αυτό θα σημαίνει πως το ευρωπαϊκό ταξίδι θα συνεχιστεί!

Η κληρωτίδα έφερε τον Αστέρα αντιμέτωπο με τον νικητή του ζευγαριού της Μόλντε με τη Λάτσι στον τρίτο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, εφόσον βέβαια η ομάδα του Σάκη Παντελίδη προσπεράσει το εμπόδιο στον δεύτερο γύρο.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Υπενθυμίζεται πως οι αγώνες του τρίτου γύρου διεξάγονται στις 9&16 Αυγούστου.

Μόλντε: Με τον Σόλσκιερ ξανά στο δρόμο των επιτυχιών

Οι Νορβηγοί «ξαναξυπνούν», δίχως πάντως να μπορούν να φτάσουν σε απλησίαστα για τα δεδομένα του παρελθόντος τους, αλλά και του νορβηγικού ποδοσφαίρου σήμερα επίπεδα. Πλέον καλούνται να ξεπερνούν όλες τις προκριματικές φάσεις, πλην της «νεότευκτης» εισαγωγικής, για να μπουν στους ομίλους του Europa League, το οποίο θα ισοδυναμεί φυσικά με «θαύμα».

Από το πρωτάθλημα του 2014, έφτασε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου το 2017, όταν ήρθε δεύτερη, ενώ φέτος σε 16 αγώνες μετράει 29 βαθμούς, όντας στο -6 από την κορυφή. Συνολικά ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ξαναβρεθεί ψηλά, μετά το τρεμπλ του 2014, την πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία του.

Η ετοιμότητα αναμφίβολα είναι ατού που συνοδεύει κάθε σκανδιναβική ομάδα τέτοια εποχή, όμως κατά τ’ άλλα δεν φαίνεται να έχει τρομακτικές για τα κυβικά του Αστέρα Τρίπολης ικανότητες, αν τελικά παίξει μαζί της. Στο πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι έχασε από τη Γκλέναβον (2-1), παίρνοντας εμφατική ρεβάνς στη Νορβηγία (5-1).

Με προπονητή τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ κάνουν μαζί βήματα προς την καταξίωση. Τα 17 γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα προδίδουν μια κάποια επισφάλεια αμυντικά, ενώ τα 31 στην επίθεση, καθώς και η «πεντάρα» επί της Γκλεναβον δείχνουν πως έχει τον τρόπο να σκοράρει. Μένει να αποδειχθεί αν θα είναι αξεπέραστη για τους Αρκάδες, εφόσον τελικά οι «δρόμοι» τους συναντηθούν…

Λάτσι: Η ομάδα έκπληξη από την Αλβανία

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του αλβανικού πρωταθλήματος τερμάτισε η Λάτσι, με απολογισμό 16 νίκες, 8 ισοπαλίες και 12 ήττες, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την Σκεντερμπέου. H αλβανική ομάδα έκανε την έκπληξη στον Α΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League αποκλείοντας την Ανόρθωση. Η Λάτσι ηττήθηκε στο πρώτο ματς στη Μεγαλόνησο με 2-1, όμως κατάφερε υπερκεράσει το εμπόδιο της κυπριακής ομάδας επικρατώντας με 1-0 στη ρεβάνς με γκολ του Ουζούνι στο 88΄.

Ο σύλλογος της γειτονικής χώρας ιδρύθηκε το 1960. Δεν έχει κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα αλλά πανηγύρισε την κατάκτηση 2 Κυπέλλων (2012/13, 2014/15).

Τούτη είναι η 5η φορά που μετέχει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα έχοντας σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην ελίτ του αλβανικού ποδοσφαίρου.

Τούτη είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της που προκρίνεται στο Β΄ Γύρο. Ανάλογη επιτυχία σημείωσε την σεζόν 2014/15, όταν απέκλεισε τη σλοβενική Ρούνταρ στα πέναλτι, έπειτα από δύο ισοπαλίες 1-1. Στη συνέχεια αποκλείστηκε από την ουκρανική Ζόρια Λουχάνσκ με δύο ήττες (3-0, 2-1).

Έδρα της είναι το χωρητικότητας 2.300 Λάτσι Στέιντιουμ, ενώ στον πάγκο της βρίσκεται ο Μπέσνικ Μπρένγκα με προϋπηρεσία σε συλλόγους της Κροατίας. Ο 49χρονος τεχνικός αρέσκεται σε σύστημα 4-2-3-1.

To ρόστερ της απαρτίζεται κυρίως από Αλβανούς παίκτες, αλλά και τους Κροάτες Ελέρ (αμυντικός) και Κέντες (επιθετικός) που λογίζονται ως βασικοί.

Αστέρι της Λάτσι θεωρείται ο Σελμάνι, ο οποίος είναι βασικός στην εθνική Ελπίδων της χώρας. Μάλιστα θεωρείται ο κορυφαίος πορτιέρο στην Αλβανία.

Επίσης, ο 23χρονος επιθετικός Ουζούνι, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ζακύνθου και σε ηλικία 14 ετών επέστρεψε στην πατρίδα του θεωρείται παίκτης-βαρόμετρο για τη Λάτσι.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα