«Πονάει» στην άμυνα η Χιμπέρνιαν

Gazzetta team
«Πονάει» στην άμυνα η Χιμπέρνιαν

bet365

Η απουσία του Χάνλον φαίνεται πως έκανε... μεγάλο κακό στην αντίπαλο του Αστέρα, που δέχθηκε 4 γκολ από τους ερασιτέχνες της Ρούναβικ. Επαιξε ο Μακ Γκιν.
Το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης, «σφράγισε» σήμερα η Χιμπέρνιαν, η οποία μετά το 6-1 του πρώτου αγώνα επί της Ρούναβικ, κέρδισε και στα Φερόε με 6-4. Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη για αρκετή του ώρα υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (ομίχλη και βροχή) και ήταν επί της ουσίας μία τυπική διαδικασία.
Οι Σκωτσέζοι ξεκίνησαν με το κλασικό τους 3-5-2. Ο Μπογκντάν ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Γουιτάκερ, Αμπρόοοζ, Πόρτιους στα στόπερ, ο Γκρέι δεξιός μπακ-χαφ, ο Στίβενσον αριστερός, ο Μπάρτλεϊ «κόφτης», οι Μακ Γκιν, Μάλαν «εσωτερικοί» και οι Σόου, Κάμπερι το επιθετικό δίδυμο.
Σε σχέση με το πρώτο ματς ο Πόρσιους πήρε τη θέση του Χάνλον στα στόπερ καθώς ο τελευταίος αποκόμισε ένα μικροπρόβλημα και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί, ο Γκρέι επέστρεψε στο αρχικό σχήμα – είναι ο αρχηγός – ενώ η είδηση αφορούσε τον Μακ Γκιν. Η Χιμπέρνιαν αρνήθηκε εκ νέου πρόταση της Σέλτικ για την παραχώρηση του 27χρονου χαφ και η συμμετοχή του (πέτυχε γκολ, έδωσε και ασίστ από στημένη μπάλα) «μεταφράζεται» από πολλούς ότι επί του παρόντος θα μείνει στο Εδιμβούργο, καθώς οι Κέλτες αν τον αποκτήσουν δεν θα έχουν δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσουν στα ευρωπαϊκά τους ματς, μέχρι και τα πλέι οφ. Αρα δύσκολα θα κάνουν άμεσα πρόταση που να ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αφού τόσα αρνήθηκαν πρόσφατα οι «πράσινοι».

Η αναμέτρηση διεξήχθη, για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπό αυτές τις συνθήκες.
Ετσι κατά τα 10/11 η «Χιμπς» έκανε ουσιαστικά πρόβα τζενεράλε για τους Αρκάδες (δεν είναι τυχαίο πως οι αλλαγές της έγιναν μετά το 70') και έμεινε... ανασταλτικά μετεξεταστέα (ο πορτιέρο Λαϊντλόου είναι τραυματίας άρα ο Μπογκντάν που αποκτήθηκε δανεικός από τη Λίβερπουλ πάει για βασικός, ενώ ο φορ Μουράι θα πάρει μεταγραφή). Το κενό του Χάνλον φαίνεται πως την επηρέασε και δέχθηκε πολλές φάσεις από την καρδιά της άμυνας. Αλλωστε στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 3-3 και οι ερασιτέχνες γηπεδούχοι σκόραραν με το αυτογκόλ του Αμπρόουζ (1') και τον Ολσεν (6', 35'). Για τα δεδομένα του αντίπαλου, η Χιμπέρνιαν αμυντικά φάνηκε ασυνεπής, έτσι η απουσία του 28χρονου στόπερ αποδείχθηκε κομβική (τον αντικατέστησε ο νεαρός Πόρσιους). Ενόψει των αγώνων με τον Αστέρα αναμένεται να είναι διαθέσιμος, αλλά το πρόβλημα πίσω δεν περνά απαρατήρητο.
Επιθετικά όμως ήταν πολύ καλή με την μπάλα στον αέρα – λογικό – και με τον Γκρέι στην ενδεκάδα έπαιζε πολλές φορές με 3 φορ, καθώς ο 30χρονος «πατούσε» αρκετές φορές περιοχή. Ετσι αν αγωνιστεί εκείνος κόντρα στους Αρκάδες θα είναι μία επιπλέον απειλή, σε σχέση με τον Μακ Γκρέγκορ που πήρε τη δεξιά πλευρά την περασμένη εβδομάδα.
Για την ιστορία τα γκολ της πέτυχαν οι Μακ Γκιν (10'). Στίβενσον (16'), Γκρέι (45'), Αμπρόουζ (50'), Μάλαν (70', ωραία εκτέλεση φάουλ, 77' μακρινό σουτ) σε ένα ματς που ναι μεν έγινε για να γίνει, αλλά προσέφερε συμπεράσματα. Κυρίως πως η Χιμπέρνιαν «πονάει» στην άμυνα, αλλά και ότι έχει καλή «αεροπορία», ποντάρει στις στημένες μπάλες και οι παίκτες της δοκιμάζουν τα πόδια τους. Οι περισσότερες από τις 19 τελικές που έβγαλε ήταν από «γέμισμα» σε κόρνερ-φάουλ ή μακρινά σουτ.
Η σύνθεσή της ήταν η εξής: Μπογκντάν, Γουιτάκερ (77' Σλίβκα), Αμπρόοοζ, Πόρτιους, Γκρέι, Στίβενσον, Μπάρτλεϊ (88' Γκουλάν), Μακ Γκιν, Μάλαν, Σόου (78' Σουόνσον), Κάμπερι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα