Κόβαλτσουκ στο gazzetta.gr: «Θα μας ανεβάσει ο Μαραντόνα, χαρούμενοι για την κλήρωση με Ατρόμητο»

Κόβαλτσουκ στο gazzetta.gr: «Θα μας ανεβάσει ο Μαραντόνα, χαρούμενοι για την κλήρωση με Ατρόμητο»

Κόβαλτσουκ στο gazzetta.gr: «Θα μας ανεβάσει ο Μαραντόνα, χαρούμενοι για την κλήρωση με Ατρόμητο»

bet365

Ο τεχνικός της Ντιναμό Μπρεστ, Σεργκέι Κόβαλτσουκ μίλησε στο gazzetta.gr για τα ματς με τον Ατρόμητο στο Europa League, αλλά και την παρουσία του Ντιέγκο Μαραντόνα στην προεδρία του συλλόγου.

Αγγλία – Βέλγιο και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Στέρ. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Σεργκέι Κόβαλτσουκ θεωρείται ως ένας πιστός στρατιώτης, αφού υπηρετεί τον σύλλογο εδώ και 22 χρόνια!

Αρχικά ως ποδοσφαιριστής (1996/2004) και στη συνέχεια από διάφορα πόστα. Αφού έκανε το... αγροτικό του ως προπονητής της Β΄ ομάδας, πήρε προαγωγή ως ασίσταντ στην Α΄ ομάδα της Ντιναμό Μπρεστ, ανέλαβε υπηρεσιακός, εκτέλεσε χρέη αθλητικού διευθυντή για να φτάσει από τον περασμένο Μάιο να καθοδηγήσει τον σύλλογο της Λευκορωσίας ως χεντ κόουτς.

Η Ντιναμό Μπρεστ μετά την συμπλήρωση 13 αγωνιστικών βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίαςτου πρωταθλήματος, ενώ στις 19 Μαίου νίκησε στον τελικό την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ κατακτώντας το Κύπελλο Λευκορωσίας.

Η ομάδα του Γιάννη Κάργα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο με την έλευση του Λιβανέζου Σεΐχη, Πολ Ντάχερ, αλλά και την πρόσληψη του Ντιέγκο Μαραντόνα ως προέδρου της Ντιναμό Μπρεστ.

Ο 44χρονος προπονητής μίλησε στο gazzetta.gr για τα ματς με τον Ατρόμητο και τον τρόπο με τον οποίο τα προσεγγίζει, στην φιλοσοφία που τον διέπει, αλλά και το τι θα αλλάξει στον σύλλογο με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Ντιέγκο Μαραντόνα!

Πως κρίνετε την κλήρωση με τον Ατρόμητο στον Β΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League;

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κληρωθήκαμε με τον Ατρόμητο. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, αφού θα μπορούσαμε να πέσουμε με την Σεβίλλη. Σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες είναι θεωρητικά ο πιο βατός αντίπαλος».

Τι ξέρετε για τον Ατρόμητο;

«Γνωρίζουμε πως πρόκειται για μια δυνατή ομάδα. Άλλωστε τερμάτισε στην τέταρτη θέση της ελληνικής Super League μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να συγκεντρώσουμε στοιχεία για τον αντίπαλο μας αφού το πρώτο ματς θα διεξαχθεί σε περίπου ένα μήνα».

Σκοπεύετε να μιλήσετε με πρώην παίκτες του Ατρομήτου από την Λευκορωσία όπως είναι οι Γκορμπούνοφ και Μπάγκα;

«Σίγουρα θα μιλήσουμε με τον Αντρέι Γκορμπούνοφ, αλλά και τον Ντμίτρι Μπάγκα. Ξέρω πως και οι δύο αγωνίστηκαν στον Ατρόμητο και ελπίζω να μας βοηθήσουν δίνοντας μας χρήσιμες πληροφορίες».

Θεωρείτε πως είναι μειονέκτημα το γεγονός πως η ρεβάνς θα γίνει στην Αθήνα;

«Δεν είναι καλό που η ρεβάνς με τον Ατρόμητο θα γίνει στην Αθήνα. Βέβαια, πέρυσι δώσαμε το πρώτο ματς με την αυστριακή Άλταχ εκτός έδρας φέρνοντας ισοπαλία 1-1 και στη συνέχεια αποκλειστήκαμε χάνοντας με 3-0 στο γήπεδο μας. Οπότε στην πραγματικότητα ίσως αυτό να μην παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο».

Τι ποδόσφαιρο να περιμένουμε από την Ντιναμό Μπρεστ;

«Παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, έχοντας ως στόχο να σκοράρουμε όσο πιο πολλά γκολ μπορούμε. Η φιλοσοφία μας ως ομάδα είναι επιθετική, δίχως αυτό να σημαίνει πως θα παραμελήσουμε τα αμυντικά καθήκοντα μας».

Πως κρίνετε την μέχρι στιγμής παρουσία της Ντιναμό Μπρεστ;

«Η χρονιά δεν είναι τόσο πετυχημένη στο πρωτάθλημα όπου έχουμε μείνει πίσω, αλλά από την άλλη νικήσαμε την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στον τελικό και κατακτήσαμε το Κύπελλο. Ελπίζουμε η νέα σεζόν στην Ευρώπη να συνδυαστεί με θετικά αποτελέσματα».

Τι περιμένετε από την ανάληψη της προεδρίας του συλλόγου από τον Ντιέγκο Μαραντόνα;

«Νομίζω πως η παρουσία του Ντιέγκο Μαραντόνα θα μας δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση. Όπου και αν έπαιξε λόγω της προσωπικότητας του ενέπνεε τους συμπαίκτες του. Με την ευφυΐα και τον μύθο που τον συνοδεύει αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες της ομάδας».

Έχετε μιλήσει μαζί του;

«Δεν τον έχω συναντήσει ακόμη λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Μόλις ολοκληρωθεί το Μουντιάλ θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για την ομάδα».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα