Μια ζαριά καλή για Ατρόμητο κι Αστέρα

Μια ζαριά καλή για Ατρόμητο κι Αστέρα

Μια ζαριά καλή για Ατρόμητο κι Αστέρα

Την Τετάρτη (15:00) οι δύο ελληνικές ομάδες θα μάθουν το ζευγάρια από τα οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοί τους για τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Συνολικά 121 ομάδες! Τόσες θα μπουν στα γυάλινα μπολ της UEFA την Τετάρτη το μεσημέρι μιας και στη Νιόν της Ελβετίας θα γίνει η κλήρωση για τον πρώτο και τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Κι αν μη τι άλλο υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον μιας και ο Ατρόμητος μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης θα μάθουν το ζευγάρι από το οποίο θα προέλθει ο αντίπαλός τους για τα παιχνίδια που θα γίνουν στις 26 Ιουλίου και στις 2 Αυγούστου.

Ο 4ος του περσινού πρωταθλήματος Ατρόμητος και ο 5ος Αστέρας είναι οι ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου για να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και φυσικά σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό θα κριθεί από την κλήρωση της Τετάρτης. Μία κλήρωση όπου αμφότεροι στα γκρουπ που θα χωριστούν μετά την κλήρωση του πρώτου προκριματικού θα είναι στους ισχυρούς.

Μάλιστα ο Αστέρας Τρίπολης θα είναι στους ισχυρούς και για τον 3ο προκριματικό γύρο εάν φυσικά προκριθεί ενώ οριακά δεν θα είναι σε αυτούς ο Ατρόμητος (πάντα κι αυτός με την προϋπόθεση ότι θα φέρει μια πρόκριση στο ελληνικό ποδόσφαιρο). Φυσικά η οποιαδήποτε επιπλέον πρόκριση-υπέρβαση θα είναι ευπρόσδεκτη μιας και το ελληνικό ποδόσφαιρο ειδικά φέτος έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς από κάθε άλλη χρονιά.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Η κλήρωση στη Νιόν θα ξεκινήσει από τις 13:00. Εκεί θα γίνει η κλήρωση για τον πρώτο προκριματικό γύρο με τις 84 ομάδες να έχουν χωριστεί ήδη σε 8 διαφορετικά γκρουπ στα οποία γκρουπ υπάρχουν πέντε ισχυρές και πέντε ανίσχυρες ομάδες (μόνο στο 8ο υπάρχουν έξι κι έξι στις οποίες έξι ανίσχυρες υπάρχουν και τα δύο ζευγάρια των pr rounds).

Μπορείτε να δείτε πως έχουν διαμορφωθεί τα γκρουπ ΕΔΩ.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει ένα κενό περίπου δύο ωρών ώστε να χωριστούν σε νέα γκρουπ τα ζευγάρια που θα έχουν βγει από τον πρώτο προκριματικό με τις ομάδες που θα μπουν στον δεύτερο προκριματικό. Σε αυτές φυσικά βρίσκονται και ο Ατρόμητος με τον Αστέρα Τρίπολης.

Πάλι θα υπάρξει διαχωρισμός ισχυρών κι ανίσχυρων και συνεχιστεί η ίδια διαδικασία κλήρωσης η οποία θ' αρχίσει στις 15:00. Οποια ομάδα ή ζευγάρι βγαίνει πρώτο από το μπολ θα είναι και ο γηπεδούχος οπότε δεν έχει σχέση αν είναι ο ισχυρός ή ο ανίσχυρος.
 

Best of internet