Λάτσιο - Ντιναμό Κιέβου 2-2

Gazzetta team
Λάτσιο - Ντιναμό Κιέβου 2-2

bet365

Οι Λατσιάλι έκαναν την ανατροπή κόντρα στη Ντιναμό, αλλά οι Ουκρανοί έφυγαν τελικά με αποτέλεσμα (2-2) και προβάδισμα από το Olimpico. Νίκησαν όλοι οι υπόλοιποι γηπεδούχοι.

Οποιος είχε δει τους αγώνες της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Κιέβου, πίστεψε ότι η Λάτσιο θα είχε εύκολο έργο. Οι Ουκρανοί δεν είναι κακή ομάδα όμως, η Ενωση ήταν που την έκανε να φαίνεται έτσι και η επιβεβαίωση ήρθε μέσω Ρώμης. Εκεί, η Ντιναμό κατάφερε να δείξει χαρακτήρα και να πάρει θετικό αποτέλεσμα, έχοντας θεωρητικά τον πρώτο λόγο πλέον για την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε η ομάδα του Αλεξάντρ Χατσκέβιτς να κλείσει όλους τους χώρους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να περάσει πολύ πιο χαλαρά από ό,τι αναμενόταν για τους φιλοξενούμενους. Η Λάτσιο είχε την μπάλα αλλά όχι φάσεις και στο ξεκίνημα της επανάληψης τα πράγματα φάνηκε ότι θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Το γκολ του Τσιγκάνκοφ στο 52', όμως, δεν έμεινε για ώρα αναπάντητο, αφού στο 54' ο Ιμόμπιλε νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Μπόικο, μετά την πάσα του Φελίπε Αντερσον, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Λίγα λεπτά μετά, ο Βραζιλιάνος από δημιουργός έγινε σκόρερ, σουτάροντας με το αριστερό μετά την πάσα του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, βάζοντας τους Ρωμαίους μπροστά (2-1). Ολα έδειχναν ότι η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι θα έπαιρνε τη νίκη αλλά στο 79' ο Μοράες πάγωσε το Olimpico με την γκολάρα του 2-2, το οποίο έμεινε ως το τέλος αφού στο 95' η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι από την κοντινή προσπάθεια του Ιμόμπιλε. Δευτερόλεπτα μετά, αποβλήθηκε ο Γκαρμάς της Ντιναμό για διαμαρτυρία...

Αξιζε μεγαλύτερη νίκη η Μαρσέιγ
Η Μαρσέιγ ήταν πολύ καλύτερη και θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα πιο ξεκάθαρο προβάδισμα. Το 3-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο την αδικεί και αυτό επειδή το γκολ-πέναλτι του Αντούριθ (45'+3) δεν θα έπρεπε να έχει δοθεί ως χέρι στον Ραμί. Οι Βάσκοι ήταν κακοί, αλλά οι Γάλλοι έκαναν δυνατή εμφάνιση και είδαν τον Οκάμπος να βάζει δύο (1', 58'), ενώ ο Παγιέτ (14') βρήκε δίχτυα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση έπειτα από το 2009 και ένα γκολ που είχε σημειώσει με τη Σεντ Ετιέν κόντρα στον Ολυμπιακό.


Προβάδισμα για Λειψία
Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους "8" του Europa League έχει η Λειψία, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Ζενίτ. Οι Γερμανοί, οι οποίοι στον προηγούμενο γύρο είχαν αποκλείσει τη Νάπολι, μπήκαν καλύτερα από το ξεκίνημα, πίεσαν και είχαν δοκάρι με τον Φόσμπεργκ. Η ομάδα του Ραλφ Χάσενχιτλ βρήκε τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα στην επανάληψη, κάνοντας το 1-0 με τον Μπρούμα στο 56' και το 2-0 με τον Βέρνερ στο 77'. Οι γηπεδούχοι φάνηκε ότι θα πάνε στη ρεβάνς με καθαρό προβάδισμα πρόκρισης αλλά η Ζενίτ του Ρομπέρτο Μαντσίνι αντέδρασε και στο 86' ο Κρισίτο μείωσε σε 2-1, το οποίο κρατάει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης τους Ρώσους.


Σπόρτινγκ για τους «8»
Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ πήρε η Σπόρτινγκ, η οποία επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Πλζεν! Οι Πορτογάλοι δεν έπεισαν με την εικόνα τους, ωστόσο είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Μοντέρο, ο οποίος πέτυχε δυο και ουσιαστικά έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση! Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά δημιούργησαν ελάχιστες καλές φάσεις, με τον Μπρούνο Φερνάντες να μη μπορεί να νικήσει τον Χρούσκα. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του α' μέρους, από ωραία ενέργεια του Ρουίθ ο Μοντέρο άνοιξε το σκορ. Ο Κολομβιανός ήταν εξαιρετικός και στο 49' διαμόρφωσε το 2-0! Ο ρυθμός έπεσε, με την Πλζεν να αδυνατεί να απειλήσει. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις η Σπόρτινγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Ματιέ νικήθηκε από τον Χρούσκα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(20:00)

Μίλαν – Αρσεναλ 0-2
(15' Μχιταριάν, 45'+4' Ράμσεϊ)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λοκ. Μόσχας 3-0
(22' Σαούλ, 47' Ντιέγκο Κόστα, 90' Κόκε)

Ντόρτμουντ – Ζάλτσμπουργκ 1-2
(62' Σίρλε – 49' πεν., 56' Μπερίσα)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λυών 0-1
(68' Μαρσέλο)

(22:05)
Λάτσιο – Ντιναμό Κιέβου 2-2
(54' Ιμόμπιλε, 64' Φελίπε Αντερσον – 52' Τσιχάνκοβ , 79' Μοράες)

Μαρσέιγ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1
(1', 58' Οκάμπος, 14' Παγιέτ – 45'+3' πεν. Αντούριθ)

Λειψία – Ζενίτ 2-1
(56' Μπρούμα, 77' Βέρνερ – 86' Κρισίτο)

Σπόρτινγκ Λισ. - Πλζεν 2-0
(45', 49' Μοντέρο)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα