Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με 0-0 αποκλείεται...

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με 0-0 αποκλείεται...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι με 0-0 αποκλείεται...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος εκτιμά ότι το κακό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ μπορεί να γεννήσει μία καλή ρεβάνς στο Κίεβο και ανησυχεί μήπως η ΑΕΚ αλλάξει το σχέδιο της «σπεσιαλίστριας των ισοπαλιών», επειδή μία συγκεκριμένη ισοπαλία δεν της κάνει...

Συζήτηση στο ποδόσφαιρο με τα... αν, είναι γνωστό ότι δεν γίνεται. Στο κείμενο που ακολουθεί δεν θα βρείτε εκτίμηση για το τι θα είχε συμβεί αν ο Λάζαρος είχε ξεκινήσει από την αρχή στο ματς και δεν είχε παίξει καθόλου ο Κλωναρίδης. Ούτε κανένα άλλο από τα πολλά αν που είχε το ματς του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ντινάμο Κιέβου θα επιχειρηθεί να απαντηθεί. Το κείμενο θα μείνει σε όσα συνέβησαν με αυτούς που έγραψαν το σενάριο και πρωταγωνίστησαν στο ματς και κυρίως θα προσπαθήσει να “διαβάσει” εκ των προτέρων το σενάριο της ρεβάνς.

Το 1-1 για την ΑΕΚ είναι ένα κακό αποτέλεσμα. Κακό γενικά, όπως είναι κάθε 1-1 για γηπεδούχο σε διπλή νοκ άουτ αναμέτρηση ως αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Κακό και ειδικά, αφού μπορεί η ΑΕΚ να βρέθηκε στο 0-1, αλλά η εικόνα του ματς ήταν για 2-1... Για την ΑΕΚ είναι λοιπόν ξεκάθαρα ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά όχι όμως τόσο κακό που να την έχει αποκλείσει. Απλώς της έκανε πιο δύσκολη τη ρεβάνς, μία ρεβάνς που όμως θα είναι έτσι κι' αλλιώς δύσκολη και για την Ντινάμο. Ας νικήσουν οι Ουκρανοί την αήττητη ΑΕΚ των 23 συνεχόμενων αγώνων και ας περάσουν. Ας νικήσουν οι Ουκρανοί την αήττητη φετινή ΑΕΚ σε εννιά ματς στο Europa League κι' ας συνεχίσουν εκείνοι το δικό τους ταξίδι. Δεν θα είναι εύκολο...

Η ΑΕΚ έχει τον τρόπο και δεν είναι μεταφυσικός. Προφανώς έχοντας την πίστη στον εαυτό της, μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμη και να μετατρέψει σε σκόρερ του κρίσιμου γκολ τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς. Διότι τον Αστρίτ τον έκανε σκόρερ ο Λάζαρος και ο Λάζαρος φέτος είναι με διαφορά του δεύτερου, ο καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος. Μπήκε στο γήπεδο και άλλαξε την ιστορία του ματς τόσο εύκολα που νόμιζες ότι μπήκε σε ματς παιδιών, ένας μεγάλος... Μόνο που αυτό δεν έφτασε για τη νίκη – προβάδισμα πρόκρισης. Δεν έφτασε γιατί ο διαιτητής δεν έδωσε στον Λάζαρο όλα όσα πήρε από το ματς (δεύτερη κίτρινη Χαρμάς και πιθανότατα δεύτερη κίτρινη Χατσερίντι), αλλά και γιατί η ΑΕΚ είχε βάλει τον εαυτό της ήδη σε δύσκολη θέση, με το να δεχτεί γκολ στην μοναδική τελική των Ουκρανών σε όλο το ενενηντάλεπτο εντός της εστίας του Μπάρκα. Ενα λάθος του Μπακάκη, ένα μικρότερο του Γκάλο που είδε τον Τσιγκάνκοφ να βγαίνει στην πλάτη του και αρκετές λάθος τοποθετήσεις των υπολοίπων της άμυνας της ΑΕΚ που ήταν όλοι πίσω από την μπάλα να κυνηγούν την παράλληλη σέντρα του Γκονζάλες και όχι να την περιμένουν.

Συμβαίνει όμως, θα συμβεί και στην ΑΕΚ και μία και δύο και τρεις φορές, το λάθος που θα φέρει το γκολ του αντιπάλου. Ενα λάθος που δεν τους έβαλε από κάτω, όπως δεν τους έχουν βάλει τα περισσότερα από τα λάθη που έκαναν την εφετινή σεζόν και έτσι έφτασε στο 1-1 και θα μπορούσε και στο 2-1.

Η ΑΕΚ από το πρώτο ματς με τους Ουκρανούς λοιπόν δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά αποκόμισε ένα μεγάλο πλεονέκτημα και ένα μεγάλο μειονέκτημα στο ψυχολογικό τομέα, διότι στον αγωνιστικό τουλάχιστον σε τούτη δω την φάση, την φάση της προετοιμασίας της Ντινάμο Κιέβου, έχει σχεδόν μόνο πλεονεκτήματα. Σήμερα η ΑΕΚ είναι εμφανώς η καλύτερη ομάδα, σε ένα μήνα πιθανότατα όχι, αλλά σήμερα σίγουρα. Ψυχολογικά λοιπόν η ΑΕΚ θα πάει στο Κίεβο και οι παίκτες της θα ξέρουν ότι είναι μία καλύτερη ομάδα και αυτό θα τους γεμίσει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Αυτό είναι το πλεονέκτημα. Το μειονέκτημα είναι ότι υπάρχει μία ισοπαλία που τους αφήνει έξω. Το 0-0 είναι το μόνο μειονέκτημα της ΑΕΚ. Και δεν το λέω μόνο ως ένα πιθανό αποτέλεσμα, αλλά το αναφέρω ως το αγκάθι στο μυαλό των παικτών της ΑΕΚ.

Το ότι στο μυαλό τους θα γυρίζει από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης το ότι πρέπει να σκοράρουν. Νομίζω αυτό θα συμβεί χωρίς να χρειάζεται να το επιδιώξουν με μανία. Θα έρθει σχεδόν από μόνο του, αρκεί η λογική της ΑΕΚ την ερχόμενη Πέμπτη, στο γήπεδο που θα γίνει ο εφετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, να είναι “ελάτε να μας νικήσετε...”. Κι' ας δοκιμάσουν οι Ουκρανοί για να κάνουν αυτό που δεν έκανε κανείς άλλος φέτος. Αυτή η λογική για την ΑΕΚ θα πρέπει να αλλάξει μόνο αν φτάσει στο 70' και το αποτέλεσμα είναι ακόμη στο 0-0. Διαφορετικά ας προσκαλέσει την Ντινάμο να την νικήσει και να την αποκλείσει. Κι' αν τα καταφέρει μαγκιά της...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.