Λιβάια στο gazzetta.gr: «Πιστεύουμε στην πρόκριση, αν συνεχίσουμε έτσι θα πετύχουμε πολλά»

Λιβάια στο gazzetta.gr: «Πιστεύουμε στην πρόκριση, αν συνεχίσουμε έτσι θα πετύχουμε πολλά»

Δημήτρης Βέργος
Λιβάια στο gazzetta.gr: «Πιστεύουμε στην πρόκριση, αν συνεχίσουμε έτσι θα πετύχουμε πολλά»

bet365

Ο Μάρκο Λιβάια μίλησε στο gazzetta.gr μετά το 1-1 της ΑΕΚ με την Ντιναμό Κιέβου, εκφράζοντας την πίστη ότι η Ένωση μπορεί να πάρει την πρόκριση στην Ουκρανία και να πετύχει πολλά με το ίδιο πάθος που έχει φέρει το αήττητο σερί των 23 αγώνων.

Τσέλσι – Χαλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ακόμα μία ευρωπαϊκή βραδιά για την ΑΕΚ, ακόμα ένα αήττητο αποτέλεσμα. Το 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου αφήνει ένα «κρίμα» στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και αυτό μάλλον λέει πολλά για τη δουλειά που έχει γίνει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Όλοι μετά το σφύριγμα της λήξης θεωρούσαν ότι το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα ενόψει της ρεβάνς στο Κίεβο την ερχόμενη εβδομάδα. Το... refuse to lose που βγάζει η ΑΕΚ φάνηκε και απέναντι στην Ντιναμό και αν η ισοφάριση είχε έρθει νωρίτερα μέσα στο ματς, τότε δεν αποκλείεται η Ένωση να είχε πετύχει ακόμα και την ανατροπή.

Αυτήν την αίσθηση της αδικίας του αποτελέσματος είχε μετά το τέλος του ματς και ο Μάρκο Λιβάια, ο οποίος μιλώντας στο gazzetta.gr τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του ήταν ανώτεροι από τους Ουκρανούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Το αποτέλεσμα μας αδικεί. Νομίζω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες, όχι κλασικές, αλλά παίξαμε καλύτερα από την Ντιναμό. Έκαναν μία ευκαιρία και καταφέρανε να σκοράρουνε και μετά σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι δύσκολο να βάλεις δύο γκολ και να ανατρέψεις το ματς. Αλλά θεωρώ ότι συνολικά η απόδοση της ομάδας ήταν πραγματικά καλή», υποστήριξε ο Κροάτης επιθετικός.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ανέβασε την αποδοσή της και ήταν κυρίαρχη στο γήπεδο, δημιουργώντας φάσεις, με τον Λιβάια να παραδέχεται πως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά μέσα στη φετινή σεζόν.

«Πολλές φορές παίζουμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν κακοί, αλλά το 0-1 μας αδικούσε. Απλά ίσως χάσαμε κάποιες μπαλιές στο κέντρο και τους δώσαμε την ευκαιρία να βγουν στις αντεπιθέσεις».

«Είμαστε σε εξαιρετική πνευματική κατάσταση»

Η ΑΕΚ μετά και το χθεσινό 1-1 παραμένει για 23 αγώνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Σε αυτό στάθηκε και ο Λιβάια, επισημαίνοντας την τρομερή ψυχολογία που υπάρχει στο ρόστερ, η οποία αν διατηρηθεί ως το τέλος, θα φέρει επιτυχίες.

«Βρισκόμαστε σε εξαιρετική πνευματική κατάσταση. Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά και θεωρώ πως αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο στο τέλος θα πετύχουμε πολλά όμορφα πράγματα», υπογράμμισε.

Ο ίδιος μπορεί να μην σκόραρε, ωστόσο επισήμανε τη βοήθεια που παίρνει η ομάδα από κάθε παίκτη του ρόστερ που είναι έτοιμος να μπει και να προσφέρει. Όπως οι Γιακουμάκης και Κλωναρίδης, τους οποίους ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα ο Μανόλο Χιμένεθ κόντρα στην Ντιναμό.

«Τόσο ο Κλωναρίδης, όσο και ο Γιακουμάκης προσπάθησαν πολύ. Είναι καλοί παίκτες, ίσως χρειάζονται περισσότερη αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο, αλλά και οι δύο έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι και βοήθησαν την ομάδα», ανέφερε ο Κροάτης επιθετικός.

Ο Μάρκο Λιβάια δεν θα βρίσκεται στη ρεβάνς του Κιέβου, λόγω καρτών, ωστόσο παρά το 1-1 θεωρεί ότι οι συμπαίκτες του μπορούν να τα καταφέρουν. Ο Κροάτης φορ εκτιμά πως η ομάδα έχει την απαραίτητη ποιότητα να σταθεί στο ύψος της στην Ουκρανία και να πιστέψει στην πρόκριση.

«Πιστεύω ότι έχουμε καλές πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση. Εκεί θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, αλλά η ΑΕΚ έχει την ποιότητα ως ομάδα να καταφέρει να προκριθεί. Ο προπονητής μας θέλει πολύ να πάρουμε την πρόκριση. Τώρα αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι με την Ξάνθη για να συνεχίσουμε με νίκες τη μάχη για τον τίτλο».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα