Χιμένεθ: «Ακόμη ένας τελικός, πάμε για νίκη»!

Χιμένεθ: «Ακόμη ένας τελικός, πάμε για νίκη»!

Gazzetta team
Χιμένεθ: «Ακόμη ένας τελικός, πάμε για νίκη»!

bet365

Να γίνει όσο το δυνατό καλύτερη η σεζόν θέλει ο Μανόλο Χιμένεθ κι αυτή η προϋπόθεση περνάει κι από το αυριανό (Πέμπτη) ματς της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Κιέβου.

Ο Ισπανός τεχνικός παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό (15/2) πρώτο ραντεβού με τους Ουκρανούς, τονίζοντας ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να το αντιμετωπίσει όπως και όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της. Ο Χιμένεθ τόνισε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να πιέσει για 90 λεπτά τη Ντιναμό και αποθέωσε τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, λέγοντας πως όλοι στην Ενωση είναι υπερήφανοι που τον έχουν μαζί τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ.

Για το πώς περιμένουν στην ΑΕΚ το αυριανό παιχνίδι: «Είναι αλήθεια πως πλησιάζει το τέλος του δρόμου σε κάθε διοργάνωση. Αλλά είναι αλήθεια ότι για εμάς όλοι οι αγώνες αποτελούσαν τελικούς για να είμαστε ζωντανοί σε όλες τις διοργανώσεις ως τώρα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή για να καρπωθούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας. Κάνουμε μία καλή σεζόν και θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη».

Για το αν η Ντιναμό θα είναι επηρεασμένη από την διακοπή: «Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, μπορεί να υπάρξει μια κούραση με τα φιλικά, αν υπάρξει απουσία σε επίσημο παιχνίδι είναι χάντικαπ. Ολες αυτές οι ομάδες από αυτές τις χώρες είναι συνηθισμένες στη διακοπή, είναι φυσιολογικό για τους ίδιους, όπως για εμάς αυτή του καλοκαιριού. Είχαν πολύ καιρό για να ετοιμάσουν αυτό το ματς και πολύ καιρό για να δουν εμάς».

Για τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα της Ντιναμό: «Δεν υπάρχει αδύναμη ομάδα σε αυτό το επίπεδο, η Ντιναμό φυσικά είναι μια δυνατή ομάδα με μεγάλη ιστορία και ξέρουμε ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο».

Για τον πρώτο στόχο της ΑΕΚ στο αυριανό ματς: «Το καλύτερο θα ήταν να μην δεχθούμε γκολ, γνωρίζοντας πόσο αξίζει το εκτός έδρας γκολ. Αν δεχθούμε γκολ θα πρέπει να σκοράρουμε στο Κίεβο και έτσι ίσως γίνει πιο δύσκολο».

Για το γεγονός ότι στη Ντιναμό θεωρούν καθοριστική την πίεση που θα ασκήσει η ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο: «Εμείς θα προσπαθήσουμε ώστε η πίεση που θα ασκήσουμε να είναι για 90 λεπτά, όχι μόνο για 20. Πάντα, όμως, υπάρχει και ο αντίπαλος στο γήπεδο».

Για το γεγονός ότι είναι εντός έδρας το πρώτο ματς: «Υπάρχουν διάφορα γούστα, άλλοι προπονητές θέλουν το πρώτο ματς εκτός έδρας, άλλοι εντός. Η αλήθεια είναι ότι από το αυριανό παιχνίδι θα δούμε πόσο ενδιαφέρον θα έχει η ρεβάνς. Θα είμαι ήρεμος αν η ομάδα δείξει όσα ξέρει να κάνει, με την προσπάθεια θα είμαι καλά».

Για τον Τσιγκρίνσκι και τη θέση που θα παίξει: «Καταρχάς είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχουμε αυτόν τον παίκτη στην ΑΕΚ. Τέτοιους παίκτες χρειάζεται μια ομάδα. Κάνει πολύ καλή άμυνα και είναι ικανός να κάνει και επίθεση το ίδιο καλά. Είναι παίκτης-πολυτέλεια για μια ομάδα λόγω του επαγγελματισμού του και του πόσο συνειδητοποιημένος είναι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα