Μπλαχίν: «Ακόμη και ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ θα είναι καλό αποτέλεσμα για τη Ντιναμό»

Μπλαχίν: «Ακόμη και ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ θα είναι καλό αποτέλεσμα για τη Ντιναμό»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μπλαχίν: «Ακόμη και ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ θα είναι καλό αποτέλεσμα για τη Ντιναμό»

bet365

Στη δυναμική της ΑΕΚ στα εντός έδρας ματς, στους οπαδούς της, τον Τσιγκρίνσκι, αλλά και στην δική του εμπειρία στην «Ένωση» αναφέρθηκε σε συνέντευξη του, ο Όλεγκ Μπλαχίν.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Ο Όλεγκ Μπλαχίν στην Ουκρανία θεωρείται ότι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα για τους Αργεντινούς. Ένα τοτέμ του ποδοσφαίρου με τεράστια καριέρα στη Ντιναμό Κιέβου και στην πάλαι ποτέ ενωμένη Σοβιετική Ένωση.

Ο Ουκρανός εργάστηκε με την ιδιότητα του προπονητή για 12 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, θητεύοντας στους πάγκους των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ιωνικού.

Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Όλεγκ Μπλαχίν μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Κιέβου στη φάση των «32» του Europa League.

«Ξέρω ότι η ΑΕΚ διεκδικεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θεωρούνταν ως οι κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα.

Η Ντιναμό θα έχει δύσκολο έργο στο πρώτο παιχνίδι. Με τους οπαδούς στο πλευρό της, η ΆΕΚ παίζει με πολύ πάθος. Ο κόσμος σπρώχνει την ομάδα στο να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο.

Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή και θα πρέπει στη Ντιναμό να είναι προετοιμασμένοι ψυχολογικά. Δεν θα είναι τόσο απλό. Αν ο αγώνας διεξάγονταν στο γήπεδο της ΑΕΚ και όχι στο Ολυμπιακό Στάδιο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερα».

Ο Μπλαχίν στη συνέχεια ρωτήθηκε για το γεγονός πως η ΑΕΚ παράλληλα με το Europa League διεκδικεί και το πρωτάθλημα Ελλάδας.

«Η ΑΕΚ σίγουρα έχει το μυαλό της και στο πρωτάθλημα, όπως και η Ντιναμό. Είναι φυσιολογικό οι ομάδες να θέτουν υψηλούς στόχους σε διάφορες διοργανώσεις. Δεν ξέρω ποια είναι η προτεραιότητα της ΑΕΚ, αλλά κάνει πολύ σωστά την δουλειά της».

Ο θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου εκτιμά πως η πρόκριση σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από το πρώτο παιχνίδι.

«Έπειτα από μακρά χειμερινή διακοπή είναι πάντα δύσκολο να παίξεις. Το προσεχές ματς θα είναι ασφαλώς πολύ δύσκολο ειδικά από τη στιγμή που αντιμετωπίζεις μια ομάδα που το πρωτάθλημα της δεν έχει διακοπεί. Νομίζω πως η πρόκριση θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στον πρώτο αγώνα αφού οι ελληνικές ομάδες δεν είναι τόσο δυνατές εκτός έδρας».

Πως όμως θα αντιμετώπιζε ο Όλεγκ Μπλαχίν την ΑΕΚ;

«Ο προπονητής της Ντιναμό είναι εκείνος που θα αποφασίσει για το πως θα αγωνιστεί η ομάδα του. Για μένα ασφαλώς το ιδανικό θα ήταν να κερδίσει η Ντιναμό στην Αθήνα.

Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω καλά τους παίκτες που αγωνίζονται στην ΑΕΚ με εξαίρεση τον Τσιγκρίνσκι. Έτσι δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες για τον καθένα ατομικά. Από τη στιγμή όμως που μάχεται για τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς πως διαθέτει ικανότατους ποδοσφαιριστές και λειτουργεί σωστά».

Ο πρώην προπονητής του «Δικεφάλου» θυμήθηκε την θητεία του στην ΑΕΚ την σεζόν 1998/99.

«Ήταν μια καλή σεζόν. Προκριθήκαμε στο Champions League και τα αποτελέσματα ήταν καλά. Για μένα ήταν μια καλή ομάδα. Ένιωθα ωραία δουλεύοντας με τους παίκτες και εκείνη την εποχή ήδη μιλούσα ελληνικά. Ο πρόεδρος όμως ήθελε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή».

Ο Μπλαχίν τέλος απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για την αυριανή αναμέτρηση τονίζοντας ωστόσο πως ακόμη και ήττα με ένα γκολ δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα για την ουκρανική ομάδα.

«Είναι σαν να λέω τον καφέ. Εάν η Ντιναμό σκοράρει τότε θα έχει μια καλή ευκαιρία να προχωρήσει. Ακόμη και αν χάσουν 2-1 θα είναι καλό αποτέλεσμα. Εάν νικήσουν τότε θα είναι ακόμη καλύτερα».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα