ΑΕΚ, η καλύτερη διαφήμιση της ποδοσφαιρικής Ελλάδας!

ΑΕΚ, η καλύτερη διαφήμιση της ποδοσφαιρικής Ελλάδας!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
ΑΕΚ, η καλύτερη διαφήμιση της ποδοσφαιρικής Ελλάδας!

bet365

O Δήμος Μπουλούκος χαίρεται για τη φετινή ΑΕΚ, την ομάδα που βγάζει... ασπροπρόσωπο το ελληνικό ποδόσφαιρο και εκπέμπει υγεία και εξηγεί ποιο είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας της!

Οπως έγραψα και χθες στο twitter: «Μόνο αν έχεις οπαδικές παρωπίδες δεν μπορείς να μη χαρείς με τη φετινή ΑΕΚ!Είναι η πιο ισορροπημένη ομάδα και αυτή που δείχνει ότι το μέλλον της ανήκει».

Πραγματικά την ΑΕΚ του 2017, χωρίς να παίζει... μπαλάρα, χαίρεσαι να τη βλέπεις, χωρίς να είσαι οπαδός της, σου αρέσει να την κρυφοκοιτάς και χωρίς να τη γουστάρεις, καταφέρνει να κερδίσει το σεβασμό σου!

Και δεν χρειάστηκε να φτάσει η πρόκριση στους 32 του Europa League για να βγάλω το συμπέρασμα – άλλωστε το ματς με την Αούστρια ήταν άθλιο από ποιοτικής πλευράς – αλλά ήταν αρκετή να πιστοποιήσει αυτό που βλέπεις με «αντικειμενικά» γυαλιά, ότι η ΑΕΚ δηλαδή είναι αυτή την εποχή η καλύτερη ελληνική ομάδα, ένας σύλλογος που βγάζει υγεία και σκορπά χαρά.

Φυσικά θα προλάβει ο κακεντρεχής να πει ότι η ΑΕΚ φαντάζει καλύτερη, επειδή εκμεταλλεύθηκε το μομέντουμ της αθλιότητας ή της μετριότητας αν προτιμάτε, των υπόλοιπων μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός των αμέτρητων προβλημάτων είναι εκτός συναγωνισμού, ο φετινός Ολυμπιακός έχει τη χειρότερη ομάδα τουλάχιστον της τελευταίας πενταετίας και ο ΠΑΟΚ αδυνατεί να πείσει!

Σωστό το επιχείρημα, αλλά και έτσι να είναι, αυτό δεν μετριάζει τη σωστή εικόνα που βγάζει προς τα έξω η ΑΕΚ και κυρίως την προοπτική που δημιουργεί για το μέλλον. Ο Δικέφαλος ασχέτως εάν θα μεταφράσει την εξαιρετική ως τώρα χρονιά, σε τίτλους στο τέλος της περιόδου, δημιουργεί όλα τα εχέγγυα για να μεγαλώσει περισσότερο στο μέλλον, να κερδίσει ξανά τον κόσμο του και κυρίως να δημιουργήσει στα νέα παιδιά την αίσθηση της υπερηφάνειας επειδή είναι ΑΕΚ.

Ολα τα προηγούμενα χρόνια, με την παντοκρατορία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις εγχώριες διοργανώσεις, ολοένα και λιγόστευαν τα παιδάκια που φώναζαν ότι είναι ΑΕΚ! Ωστόσο αυτό αλλάζει από φέτος, κάτι που πιστεύω τελικά, ότι είναι το μεγαλύτερο όφελος της φετινής χρονιάς για το Δικέφαλο Αετό.

Στο ερώτημα για το πως η ΑΕΚ του υποβιβασμού το 2013 στη Γ' Εθνική, έφτασε τέσσερα χρόνια αργότερα στην πρώτη θέση ως τώρα στο πρωτάθλημα και στις επιτυχίες στην Ευρώπη, η απάντηση είναι μάλλον εύκολη και ταυτόχρονα αποστομωτική προς όλους τους βαρυσήμαντους «προφέσορες» του ελληνικού ποδοσφαίρου: Απλώς επιστράτευσε ποδοσφαιρική λογική.

Τι σημαίνει αυτό σε απλές λέξεις;

Καταρχήν η ΑΕΚ καθοδηγείται από μία σταθερή και σοβαρή διοίκηση που εμπιστεύεται τους ανθρώπους της ομάδας και στηρίζει την προσπάθεια τους! Χωρίς πίστη και στήριξη δεν πας πουθενά στη ζωή, το ίδιο και στο ποδόσφαιρο και στην ΑΕΚ αυτές οι λέξεις είναι στο καθημερινό λεξιλόγιο. Τρανό παράδειγμα η ανανέωση του συμβολαίου του Μάνταλου, ελάχιστο διάστημα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, χειρονομία απεριόριστης εμπιστοσύνης και αγάπης στον δικό της παιδί.

Επόμενο βήμα ήταν η πρόσληψη ενός... κανονικού προπονητή, απόφαση που έγινε πιο επιτακτική μετά τα πειράματα Δέλλα και Μοράις.

Ο Χιμένεθ με τα υπέρ και τα κατά του (αδυνατώ ακόμα να συνειδητοποίησω την απαράδεκτη χειρονομία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), είναι κανονικός προπονητής που μπορεί να συμμαζέψει μία ομάδα και να την κάνει να λειτουργήσει πάντως σε σωστές βάσεις.

Μετά το θέμα του κόουτς, απέμενε η δημιουργία ενός σωστού ποδοσφαιρικού κορμού, τομέας που και σε αυτόν ο Δικέφαλος πήρε άριστα. Με ισορροπία μεταξύ Ελλήνων και ξένων παικτών και με σημαντικούς ποδοσφαιριστές σε κάθε γραμμή, η ΑΕΚ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο να υπενθυμίσω ότι συνεχίζει τη σπουδαία πορεία, χωρίς να έχει πλέον στη διάθεση της, τα δύο πιο ποιοτικά πιόνια στη σκακιέρα, τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον.

Και χωρίς αυτούς πάντως, δύσκολα θα βρεις Βράνιες, Λόπες και Σιμόες ή Λάζαρο και Μπακάκη σε άλλη ελληνική ομάδα, χωρίς να θέλω να θίξω τους υπόλοιπους παίκτες της.

Το που θα φτάσει λοιπόν η φετινή ΑΕΚ, κανείς δεν το ξέρει. Αλλωστε, βήμα με βήμα κατακτώνται στη ζωή οι μεγάλοι στόχοι. Ωστόσο, ήδη έχει πετύχει πολλά, πάρα πολλά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος