Η «ακτινογραφία» της ΑΕΚ

Η «ακτινογραφία» της ΑΕΚ

Δημήτρης Ρούσσος
Η «ακτινογραφία» της ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ άντεξε στην όποια πίεση της Αούστρια στη Βιέννη, δεν κατάφερε να απειλήσει αρκετά, αλλά έκανε ακριβώς όσα χρειάστηκε για να πάρει την πρόκριση και το gazzetta.gr καταγράφει τα πεπραγμένα των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ.

Αναλυτικά:

Τσιντώτας: Δεν δοκιμάστηκε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αφού η Αούστρια δεν έφτασε ούτε μια φορά με αξιώσεις μπροστά του. Είχε καλές επαφές με τη μπάλα στις περισσότερες περιπτώσεις, πασάροντας με ψυχραιμία. Στο δεύτερο μέρος επενέβη σταθερά όταν χρειάστηκε, χαμηλών απαιτήσεων το παιχνίδι για εκείνον, αλλά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με το παραπάνω.

Βράνιες: Έπαιξε ως δεξιός στην τριάδα των αμυντικών της ΑΕΚ και ήταν καθοριστικός, με σωστές τοποθετήσεις κι επεμβάσεις, όποτε χρειάστηκε. Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, αλλά δεν έδωσε δικαιώματα στην επίθεση των Αυστριακών. Σημαντικός για τη σταθερότητα στα μετόπισθεν, δεν έχασε κάποια φάση, πολύ καλός στο ρόλο του.

Forza… στο live στοίχημα με αποδόσεις το κάτι άλλο (21+)

Τσιγκρίνσκι: Ψύχραιμος, ως κεντρικός στην τριάδα, τις περισσότερες περιπτώσεις έδειξε πως έχει την εμπειρία να χειριστεί άνετα καταστάσεις ελαφράς πίεσης, όπως εξελίχθηκε ειδικά το πρώτο μέρος. Πολύ καλός ο Ουκρανός, δεν έδωσε δικαιώματα στους αντιπάλους του.

Μπακάκης: Δεν είχε τις καλύτερες επιλογές όταν ανέβαινε από τα αριστερά, όμως αμυντικά δεν είχε προβλήματα. Σταθερός και σίγουρος στην πλευρά του, κάλυπτε όπως έπρεπε και γενικά στάθηκε απόλυτα στο ύψος των περιστάσεων. Στο β' μέρος ανέβηκε όσο και στο πρώτο και είχε καλές επιλογές στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Γκάλο: Δεν ανέβηκε πολύ, όντας κάπως άστοχος στις μεταβιβάσεις του, ενώ έλειψε η απειλή από την πλευρά του. Δεν ήταν κακός στο πρώτο μέρος, δεν χρειάστηκε να κάνει το κάτι παραπάνω εκτός από τα τυπικά, ώστε να μην αφήνει εκτεθειμένη την άμυνα της Ένωσης.

Λόπες: Από την πλευρά του έπαιζε περισσότερο η ΑΕΚ και αυτό φάνηκε τόσο στο πρώτο 45λεπτο, όσο και στο δεύτερο. Καλός ο Πορτογάλος, απειλητικός κάθε φορά που βρισκόταν σε θέση βολής στα αριστερά, αν και δεν έκανε κάποια καλή σέντρα. Το ίδιο συνέβη και στην επανάληψη, όταν βρέθηκε δυο φορές σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή αλλά δεν γύρισε εύστοχα τη μπάλα.

Σιμόες: Ως συνήθως πολύ τρέξιμο και σωστές μεταβιβάσεις από τον Πορτογάλο, που ήταν αληθινό «τείχος» μπροστά από την άμυνα του «δικέφαλου». Ίσως έπαιζε λίγο πιο πίσω απ' όσο έπρεπε, με βάση τις οδηγίες του Χιμένεθ, που ήθελε τις γραμμές πιο κοντά. Ακόμη πάντως και στο διάστημα 10'-30', που η Αούστρια είχε την μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, οι μέσοι της δεν βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν τον Σιμόες.

Γαλανόπουλος: Έτρεξε πολύ, πίεσε πιο μπροστά από τον παρτενέρ του στο κέντρο και απομάκρυνε οποιαδήποτε προσπάθεια των Αυστριακών να «τρυπήσουν» την άμυνα της ΑΕΚ. Επιθετικά δεν συνεισέφερε τόσο στο πρώτο μέρος, μετρώντας κάποιες λάθος πάσες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ανεβασμένος, με καλύτερες μεταβιβάσεις, εξαιρετικός σε γενικές γραμμές, χωρίς υπερβολές στο παιχνίδι του.

Λιβάγια: Έδειχνε εκτός παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, δίχως να πάρει πολλές φορές τη μπάλα στα πόδια του και όντας άτονος. Ανέβηκε εμφανώς στη συνέχεια, επιθετικά ήταν ο ποιοτικότερος των «κιτρινόμαυρων», με πολύ πίεση, αλλά και σίγουρες ενέργειες, κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα. Στο β' μέρος προσπάθησε πολύ να απειλήσει, είτε μόνος του, είτε προσπαθώντας να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε να εκδηλώσει επίθεση η ΑΕΚ από τα πλάγια. Αντικαταστάθηκε στο 89' από τον Κονέ, «κλειδί» η απόδοσή του για την πρόκριση.

Χριστοδουλόπουλος: Άργησε να πάρει μπρος, όμως ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Ένωσης, με τα όποια λάθη και τις παραλείψεις του. Κινήθηκε στα δεξιά της επίθεσης και προσπάθησε με ατομικές προσπάθειες να εκδηλώσει επίθεση, σίγουρα καλύτερος από το επιθετικό δίδυμο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη κουράστηκε κι έδωσε τη θέση του στον Μπακασέτα στο 64'.

Αραούχο: Έδειχνε αποκομμένος από τους υπόλοιπους παίκτες στο α' μέρος, λόγω των αποστάσεων των γραμμών. Πίεσε πολύ, έτρεξε αρκετά κι έδειχνε κεφάτος, αλλά σπατάλησε τη μόνη μεγάλη φάση της ΑΕΚ, στο 15'. Μέχρι το 73' που αντικαταστάθηκε από τον Χιμένεθ προσπάθησε πολύ, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός για την άμυνα των Βιεννέζων.

Οι αλλαγές:

Μπακασέτας: Μπήκε στο 64' στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, ώστε να «φρεσκάρει» την επίθεση της ΑΕΚ. Καλός στο ρόλο του, δεν διακρίθηκε αλλά ούτε και υστέρησε.

Κλωναρίδης: Πέρασε στο παιχνίδι στο 73', πίεσε αρκετά, αλλά δεν πρόλαβε να «σημαδέψει» με την παρουσία του το παιχνίδι.

Κονέ: Πέρασε στη θέση του Λιβάγια στο 89', δεν γίνεται να κριθεί, λόγω περιορισμένου χρόνου συμμετοχής.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα