«Η ΑΕΚ το αξίζει, ένας πόντος φθάνει»! (pics)

«Η ΑΕΚ το αξίζει, ένας πόντος φθάνει»! (pics)

Γιώργος Τσακίρης
«Η ΑΕΚ το αξίζει, ένας πόντος φθάνει»! (pics)

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης συνάντησε τον Γιούργκεν Μάχο στην Βιέννη και συζήτησαν για την ΑΕΚ, την αγάπη του για την Ελλάδα και το μέλλον του σαν προπονητής τερματοφυλάκων.

Προσφορά-έκπληξη* σε περιμένει, ποντάροντας στο Αούστρια Βιέννης - ΑΕΚ. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Εδώ στην Βιέννη έπειτα από αρκετά χρόνια, δέκα για την ακρίβεια, ακούσαμε ξανά ένα ονοματεπώνυμο να τραγουδούν οι φίλοι της ΑΕΚ. Το σύνθημα "Γιούργκεν Μάχο οε οε οε" ακούστηκε έντονα και δυνατά απ τους φίλους της Ένωσης όταν ο πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ έκανε την εμφάνισή του στο ξενοδοχείο που προμηθεύονται εισιτήρια οι "κιτρινόμαυροι" οπαδοί για να μας συναντήσει και να τα πούμε για λίγο για την ΑΕΚ.

Ο πρώην γκολκίπερ της Ένωσης νωρίτερα είχε επισκεφτεί το ξενοδοχείο που βρίσκεται η αποστολή της Ένωσης και συγκινήθηκε από την αγάπη που έλαβε απ τους ανθρώπους της ομάδας που γνώριζε και τον εκτιμούσαν. Όπως συγκίνηση και μεγάλη χαρά του προκάλεσε το γεγονός ότι ο κόσμος εξακολουθεί να τον αγαπά και να τον σέβεται...

«Ξέρεις είναι ότι περισσότερο μπορεί να σου δώσει το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο λεφτά... Είναι τεράστιο κέρδος να σου εκφράζει τέτοιο σεβασμό ο κόσμος και να σου δείχνει τέτοια αγάπη. Σημαίνει ότι κάτι έκανες κι εσύ σωστά και καλά πέρα από το καθαρά επαγγελματικό κομμάτι, πέρα απ τη δουλειά σου απλά», μας εξηγεί και συνεχίζει λέγοντας για τη συνάντηση του με τα μέλη της ομάδας:

«Το ίδιο όμορφα αισθάνθηκα και στο ξενοδοχείο της ΑΕΚ που βρισκόμουν. Είδα φίλους και αισθάνθηκα σα να μη πέρασε μια μέρα. Φυσικά τον αγαπημένο Μήτσι. Αλλά είναι αυτό που είπα πριν. Η αντιμετώπιση που έχεις αποδεικνύει ότι έχτισες κάτι που ήταν αληθινό και όμορφο, όχι απλά μια ακόμη δουλειά»!

Πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν ότι ο Μάχο δεν έπαψε ποτέ να ρωτάει και να μαθαίνει για την ΑΕΚ. Διάβαζε, επικοινωνούσε με φίλους στην Αθήνα, έρχεται τακτικά στην πρωτεύουσα μας και στην Ελλάδα γενικά για διακοπές. Ήξερε τα πάντα για όσα αφορούν την Ένωση χρόνια τώρα.

«Εντάξει εσύ με ξέρεις. Τα λέγαμε και σε ρωτούσα. Είναι αλήθεια ότι θέλω να ξέρω τα πάντα για το club. Είχα σοκαριστεί στην είδηση του υποβιβασμού. Τα λέγαμε και τότε. Όμως το τώρα και το αύριο μετράει και η ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που ήταν και τώρα, δέκα χρόνια μετά από τότε που πήραμε το πρωτάθλημα και μας το στέρησαν εκτός αγωνιστικών χώρων, η ομάδα διεκδικεί και πάλι το πρωτάθλημα και το κυριότερο φτιάχνει το γήπεδο της. Πολύ όμορφη εξέλιξη, πολύ χαίρομαι...».

Υπάρχει όμως και ένας τελικός απόψε όπως είπε ο Μάχο... Ένα ματς που θεωρεί πως η ΑΕΚ μπορεί να το πάει εκεί που θέλει και να πάρει έστω τον βαθμό της πρόκρισης. «Η ΑΕΚ παίζει σήμερα έναν τελικό. Αυτό ακριβώς είναι το αποψινό ματς, ένας τελικός. Και για τις δύο ομάδες. Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει. Αξίζει την πρόκριση, είναι καλύτερη ομάδα και νομίζω έναν πόντο θα τον πάρει. Η ΑΕΚ το αξίζει κι ένας πόντος φτάνει».

Βέβαια ο πρώην διεθνής Αυστριακός τερματοφύλακας εξηγεί ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο και θα χρειαστεί πολύ συγκέντρωση και προσπάθεια. Όπως και προσοχή στην επιθετική ανάπτυξη απ τα άκρα της Αούστρια. «Είναι καλύτερη η ΑΕΚ και αν ανταποκριθούν σωστά οι καλοί επιθετικοί της, ο Αραούχο και ο Λιβάια, τότε σίγουρα θα κάνει γκολ. Και πρέπει να βάλει για να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Θα πρέπει να προσέξει όμως. Πίσω έχει προβλήματα η Αούστρια και θα πρέπει να τα εκμεταλλευτεί. Αλλά επιθετικά είναι ταχύτατοι απ τα άκρα... Νομίζω θα πάρει τον πόντο που θέλει η ΑΕΚ»...

Ο ίδιος όμως; Τι κάνει πλέον; Εκτός απ το να επισκέπτεται την Ελλάδα για διακοπές και το αγαπημένο του Ρέθυμνο... «Τώρα είμαι στην Vienna FC. Είμαι προπονητής τερματοφυλάκων. Τα τελευταία 2.5 χρόνια... Στόχος μου είναι να παω κάπου μεγαλύτερα. Θέλω να δουλέψω στα κορυφαία club. Όπως έκανα και στην καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα