Από τον ΠΑΟΚ στα νοκ άουτ η Εστερσουντ! (vids)

Gazzetta team
Από τον ΠΑΟΚ στα νοκ άουτ η Εστερσουντ! (vids)

bet365

Οι Σουηδοί συνεχίζουν να εκπλήσσουν, περνώντας και από τον όμιλο. Μαζί της στην επόμενη φάση Νις, Σοσιεδάδ, Ζάλτσμπουργκ, Πλζεν. Ανώδυνη ήττα για Άρσεναλ

Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική από τον 7ο έως και τον 12ο όμιλο που έπαιξαν στις 20:00. Ηδη είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στους «32»: Αρσεναλ, Λάτσιο, Ζενίτ, Στεάουα. Μαζί τους πέρασαν τώρα και οι Εστερσουντ, Νις, Σοσιεδάδ, Ζάλτσμπουργκ, Πλζεν. Οι Σουηδοί έκαναν την μεγάλη έκπληξη για ακόμα μία φορά, συνεχίζοντας αυτό που είχαν κάνει στους προκριματικούς γύρους, αλλά και στα Play Off, όταν είχαν αφήσει εκτός τον ΠΑΟΚ.

7ος Ομιλος
Η Λουγκάνο μπορεί να νίκησε 1-0 την Χάποελ και να ανέβηκε στο -3 από την 2η θέση, αλλά δεν θα μπορέσει να την διεκδικήσει. Η αιτία βρίσκεται στην πιθανή ισοβαθμία με την Πλζεν, όπου οι Τσέχοι έχουν το πάνω χέρι. Κατά συνέπεια, η δική τους καθαρή επικράτηση 2-0 επί της Στεάουα, τους δίνει αρχικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αλλά και το δικαίωμα την τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσουν ακόμα και την κορυφή. Οι Ρουμάνοι είχαν προκριθεί από την προηγούμενη.

Βαθμολογία
1. Στεάουα Βουκ. 10 (8-5)
2. Πλζεν 9 (11-8)

3. Λουγκάνο 6 (7-10)
4. Χάποελ Μπερ Σεβά 4 (5-8)

Τελευταία αγωνιστική (07/12)
Στεάουα Βουκ. - Λουγκάνο
Χάποελ Μπερ Σεβά - Πλζεν

8ος Ομιλος
Η Αρσεναλ γνώρισε ανώδυνη ήττα 1-0 στην Κολωνία και δεν άλλαξε τίποτα αναφορικά με την υπόθεση πρόκρισης, καθώς είχε κλειδώσει από την προηγούμενη αγωνιστική την κορυφή. Οι Gunners έριξαν τα «δεύτερα» τους και το πλήρωσαν με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σεχρού (62'), σε μία υπερβολική υπόδειξη του διαιτητή. Το τρίποντο έδωσε ζωή τους Τράγους, που σε συνδυασμό με το 0-0 στο ΜΠΑΤΕ-Ερυθρός Αστέρας, τους ανέβασε στη 2η θέση και στην ισοβαθμία με τους Σέρβους. Ολα όμωα είναι ανοικτά για το δεύτερο εισιτήριο, μιας και οι Λευκορώσοι έχουν πιθανότητες, έστω και σχεδόν απίθανες με φινάλε στο Λονδίνο.

Βαθμολογία
1. Αρσεναλ 10 (8-4)

2. Κολωνία 6 (7-7)
3. Ερυθρός Αστέρας 6 (2-2)
4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (5 (6-10)

Τελευταία αγωνιστική (07/12)
Αρσεναλ - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ
Ερυθρός Αστέρας - Κολωνία

9ος Ομιλος
Η Σάλτσμπουργκ τελείωσε τις δουλείες της στον όμιλο, αφού μετά την άνετη νίκη με 3-0 σε βάρος της Γκιμαράες στην Αυστρία καπάρωσε την πρωτιά με μία αγωνιστική να απομένει. Στη δεύτερη θέση είναι πολύ τυχερή που βρίσκεται η Μαρσέιγ. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία έχανε μέχρι τις καθυστερήσεις από την Κόνιασπορ και έπαιζε με δέκα παίκτες, όμως με ένα απίθανο αυτογκόλ το φινάλε γράφτηκε υπέρ της καθώς πάει στην τελευταία αγωνιστική θέλοντας αποτέλεσμα από την 'αδιάφορη', Σάλτσμπουργκ, ενώ η Κόνιασπορ πάει στην έδρα της Γκιμαράες.

Βαθμολογία
1. Ζάλτσμπουργκ 11 (7-1)

2. Μαρσέιγ 7 (4-4)
3. Κόνιασπορ 5 (3-5)
4. Γκιμαράες 4 (4-8)

Τελευταία αγωνιστική (07/12)
Γκιμαράες - Κόνιασπορ
Μαρσέιγ - Ζάλτσμπουργκ

10ος Ομιλος
Απίστευτα πράγματα από την Εστερσουντ που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις στον όμιλο του Europa League. Το club από την Σουηδία, που στα play-offs απλέκλεισε τον ΠΑΟΚ, κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης από την 5η αγωνιστική και μπορεί να τερματίσει και στο Νο1 του group. Η Εστερσουντ νίκησε 2-0 την Ζόρια και έκανε check-in με μία αγωνιστική να απομένει, ενώ η Αθλέτικ, αν και βρέθηκε να χάνει δύο φορές από την Χέρτα νίκησε 3-2 στη χώρα των Βάσκων και πέρασε στη δεύτερη θέση.

Βαθμολογία
1. Εστερσουντ 10 (7-3)

2. Αθλέτικ Μπιλμπάο 8 (6-5)
3. Ζόρια 6 (3-7)
4. Χέρτα Βερολίνου 4 (5-6)

Τελευταία αγωνιστική (07/12)
Χέρτα Βερολίνο - Εστερσουντ
Ζόρια - Αθλέτικ Μπιλμπάο

11ος Όμιλος
Η Λάτσιο υποδέχθηκε τη Φίτεσε, έχοντας εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση. Έτσι, ο Ιντσάγκι έκανε ολικό ροτέισον, αλλά και πάλι η ομάδα του διατήρησε το αήττητο, μένοντας στο 1-1 με τους Ολλανδούς, που ήθελαν ένα θαύμα για να έχουν ελπίδες. Τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Νίκαια, όπου η Νις υποδέχθηκε την Ζούλτε Βάρεγκεμ και με νίκη εξασφάλιζε την παρουσία της στους «32». Με πρωταγωνιστή τον Μπαλοτέλι, οι νισουά κέρδισαν πολύ δύσκολα με 3-1 και θα συνεχίσουν και στο 2018 την ευρωπαϊκή τους παρουσία.

Η βαθμολογία
1. Λάτσιο 13 (10-4)
2. Νις 9 (12-6)
3. Ζούλτε Βαρέγκεμ 4 (5-11)
4. Φίτεσε 2 (4-10)

Επόμενη αγωνιστική (07/12)
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Λάτσιο
Φίτεσε - Νις

12ος Όμιλος
Η Ζενίτ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, έκανε ροτέισον, αλλά πήρε ακόμη μία νίκη, κερδίζοντας με 2-1 τη Βαρντάρ. Η Σοσιεδάδ έπρεπε να μην χάσει για να ακολουθήσει τους Ρώσους στην επόμενη φάση και με γκολ στο 90’ επιβλήθηκε με 1-0 της Ρόζενμποργκ. Έτσι, στο φινάλε του ομίλου Σοσιεδάδ και Ζενίτ θα διεκδικήσουν την πρωτιά στην Ισπανία.

Η βαθμολογία
1. Ζενίτ 13 (14-4)
2. Σοσιεδάδ 12 (15-3)
3. Ρόζενμποργκ 4 (5-10)
4. Βαρντάρ 0 (2-19)

Επόμενη αγωνιστική (07/12)
Βαρντάρ – Ρόζενμποργκ
Σοσιεδάδ – Ζενίτ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα