Τέτοιες βραδιές μεγαλώνουν την ΑΕΚ

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Τέτοιες βραδιές μεγαλώνουν την ΑΕΚ

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο, απόλαυσε το ΑΕΚ – Μίλαν και νιώθει ότι ο Δικέφαλος μόνο κέρδη είχε από το συγκεκριμένο ματς.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Μπέτις – Χετάφε. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Η ΑΕΚ νομίζω ότι χθες ανέβηκε ένα σκαλοπάτι ή μπορεί και περισσότερα, στη μεγάλη σκάλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η προσέλευση του κόσμου, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, η αγωνιστική παρουσία, το τελικό αποτέλεσμα, της προσθέτουν κύρος και μεγενθύνουν την παρουσία της ομάδας στο ευρωπαϊκό στερέωμα, αρκεί φυσικά να τα εκμεταλλευτεί όλα αυτά και να μην χαθούν με το πέρασμα του χρόνου.

Να αρχίσουμε με την παρουσία των φίλων της ομάδας, οι οποίοι σχεδόν γέμισαν το Ολυμπιακό Στάδιο και το έκαναν να μοιάζει με... Αγια Σοφιά! Είχα πολύ καιρό να δω το ΟΑΚΑ με τόσο κόσμο σε ποδοσφαιρικό αγώνα μίας ελληνικής ομάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ καλλιεργεί προσδοκίες στους φίλους της , αλλά κι ότι ο κόσμος διψά να τη δει και πάλι μεγάλη και σπουδαία!

Και δεν ήταν μόνο η μεγάλη προσέλευση, αλλά το γεγονός ότι στο ΟΑΚΑ πήγε κόσμος που είμαι σίγουρος ότι είχε πολλά χρόνια να πάει στο γήπεδο. Είδα οικογένειες, είδα πατέρες να κρατούν τα παιδιά τους από το ένα χέρι, καθώς το άλλο κρατούσε τη σημαία με το Δικέφαλο Αετό, είδα νεαρά κορίτσια. Ολοι αυτοί έφυγαν από το ματς εμφανώς ικανοποιημένοι και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέξουν ξανά στο γήπεδο, όχι απαραίτητα με τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό, αλλά με την πρώτη καλή ευκαιρία

Αυτό είναι και το ζητούμενο πιστεύω της Ενωσης, να καταφέρει να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους ζεστούς με την ομάδα, να διατηρήσει τη διάθεση τους να πηγαίνουν στο γήπεδο, να τους κάνει να νιώσουν ότι εκεί θα περνούν καλά και θα χαίρονται το ποδόσφαιρο.

Αυτοί οι 50.000 χθες ήταν συγκλονιστικοί και στη στήριξη της ομάδας. Χωρίς ακρότητες, χωρίς υπερβολές φώναζαν και αποθέωναν τους παίκτες του Χιμένεθ και δημιούργησαν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, παρότι το «κρύο» Ολυμπιακό Στάδιο δεν βοηθά ιδιαίτερα...

Πέρα από την προσέλευση του κόσμου, η ΑΕΚ μεγάλωσε χθες και με την αγωνιστική της παρουσία. Αν κάποιος μπορεί να νιώθει αδικημένος για το τελικό 0 – 0 είναι σίγουρα η Ενωση, όπως δείχνουν και οι αριθμοί.

Η ΑΕΚ είχε 20 επικίνδυνες επιθέσεις έναντι 15 της Μίλαν, 14 προσπάθειες για γκολ έναντι 8 και σουτ προς το στόχο έκανε 4, τα διπλάσια από τα 2 της ιταλικής ομάδας. Αν βλέπαμε αυτά τα στατιστικά πριν από το ματς και μας ζητούσαν να μαντέψουμε σε ποιον ανήκουν, βάζω στοίχημα ότι όλοι θα πίστευαν ότι τους αριθμούς της ΑΕΚ θα τους είχε η Μίλαν και το αντίστροφο...

Ο Χιμένεθ παρέταξε έξυπνα την ομάδα, αφήνοντας τους Ιταλούς να έχουν τις πρώτες πάσες στο χώρο του κέντρου, αλλά μέχρι εκεί! Μετά οι παίκτες της Μίλαν έπεφταν σε τείχος, με αποτέλεσμα να περάσει όλο το πρώτο ημίχρονο χωρίς να έχουν ούτε μία ευκαιρία!

Κι όταν στην επανάληψη μπήκαν φουριόζοι κι έφτασαν κοντά στο γκολ με το δοκάρι του Μοντολίβο, η ΑΕΚ αντέδρασε, ο Χιμένεθ πέρασε τον Γαλανόπουλο για να ενισχύσει το κέντρο και το ματς ήρθε ξανά στα ίσια, με τους γηπεδούχους να ανταποδίδουν τις χαμένες ευκαιρίες. Αν (παρότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει... αν) ο Αραούχο έβγαζε κάτι από τον περσινό του εαυτό, τώρα θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα.

Οπως και να έχει το 0-0 κρατά την ΑΕΚ στο παιχνίδι της πρόκρισης και προστίθεται στο βιβλίο της ιστορίας της, σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που θα αναφέρει ότι δεν έχασε στα δύο ματς κόντρα σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης.

Το θέμα για την ΑΕΚ πλέον – όπως έγραψα και στην αρχή – είναι να εκμεταλλευτεί αυτό που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Να μην μείνει στην ικανοποίηση και την ευφορία, αλλά να βρει από σήμερα τρόπους να αξιοποιήσει την παρουσία του κόσμου, αλλά και τη δική της παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.

Ετσι θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να γράφει τη δική της λαμπρή ιστορία!

Οι φωτογραφίες είναι από το studiokominis.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος