Χιμένεθ: «Εξαρτάται μόνο από εμάς πλέον»

Χιμένεθ: «Εξαρτάται μόνο από εμάς πλέον»

bet365

Η ΑΕΚ πήρε ξανά αποτέλεσμα από την Μίλαν και πλέον θα ορίσει μόνη της, όπως είπε και ο Μανόλο Χιμένεθ, την τύχη της στο Europa League.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Αϊντραχτ Φρ. – Βέρντερ Βρέμης με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός τεχνικός.

Για το αν είναι υπερβολικό να αναρωτηθεί κανείς αν η ΑΕΚ πήρε βαθμό ή έχασε δύο, με βάση την απόδοση της: «Νομίζω ότι κάναμε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Υπήρξε μια φάση στις αρχές του δεύτερου που οπισθοχωρήσαμε αρκετά αλλά ήταν λόγω των αλλαγών του Μοντέλα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μίλαν πίεσε πολύ περισσότερο, μπορέσαμε να τους αντιμετωπίσουμε όμως και να κάνουμε ένα καλό ημίχρονο. Η Μίλαν έκανε μόνο ένα σουτ σε όλο το ματς, αυτό λέει πολλά για την ΑΕΚ, δεν μειώνει την Μίλαν».

Για το αν περίμενε μια τόσο απογοητευτική Μίλαν και στα δύο ματς: «Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να μην δώσουμε αποστάσεις και να μην αφήσουμε τους παίκτες της Μίλαν να παίξουν. Η Μίλαν είναι ένα μεγάλο κλαμπ, μεγάλη ομάδα, με μεγάλους παίκτες και αν τους δώσεις χώρο μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε. Σήμερα πήραμε ένα βαθμό λόγω της μεγάλης προσπάθειας που κάναμε και ίσως με λίγη τύχη να παίρναμε και τη νίκη. Η Μίλαν είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα που κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεν το έκανε σήμερα. Της εύχομαι καλή επιτυχία από εδώ και πέρα».

Για το πόσο κοντά είναι στην πρόκριση η ΑΕΚ, η οποία είναι σοβαρή σε κάθε ευρωπαϊκό ματς: «Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Επειτα από τη νίκη της Αούστρια επί της Ριέκα, το επόμενο ματς είναι κομβικής σημασίας για την πρόκριση. Είναι ξεκάθαρο ότι στην Ευρώπη κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να έχουμε την ίδια συγκέντρωση που είχαμε και κόντρα στη Μίλαν. Το πιο σημαντικό είναι ότι εξαρτάται από εμάς».

Για το αν θεωρεί ότι η ΑΕΚ ψηλώνει ως κλαμπ, όχι μόνο λόγω αποτελέσματος αλλά κι επειδή έφερε 50.000 κόσμου στο γήπεδο: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό η ομάδα να μεγαλώνει, η χαρά των οπαδών μας είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς. Είπα και χθες ότι αν στο ματς με τον Ατρόμητο είχαμε την υποστήριξη του κόσμου μας, το παιχνίδι θα είχε διαφορετικό χρώμα. Το πάθος που έβγαλε η ομάδα είναι μια... ένεση που παίρνει από τον κόσμο στις εξέδρες. Είναι πολύ σημαντική η ώθηση που παίρνει η ομάδα από τον κόσμο γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δυνατοί».

Για το αν πιστεύει ότι η Μίλαν μετά το 70' έπαιζε για την ισοπαλία και για την είσοδο του Γιακουμάκη, αν έγινε για να έρθει η νίκη: «Οι αλλαγές που έγιναν, έγιναν για να δώσουμε φρεσκάδα στην ομάδα, στη δημιουργία και στα τελειώματα. Ολοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παίξεις κόντρα σε Ιταλούς, είμαι μαέστροι στο να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Εκεί που φαίνεται ότι δεν κάνουν επίθεση, μπορεί ξαφνικά να κάνουν αντεπίθεση και να σκοράρουν».

Για το αν υπάρχει περίπτωση η ΑΕΚ να... μείνει στη Μίλαν ενόψει ΠΑΟΚ ή επειδή είναι ντέρμπι η ομάδα θα είναι όσο συγκεντρωμένη πρέπει: «Οι παίκτες είναι κουρασμένοι. Πρέπει να ξεκουραστούμε. Θα πάμε στο ξενοδοχείο σε λίγο. Αυτό που είπα και πριν, με τον Ατρόμητο αυτός που μας έλειπε περισσότερο ήταν ο πιο δυνατός παίκτης μας, ο κόσμος μας. Μακάρι ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα την Κυριακή και να δώσουμε το κάτι παραπάνω και να νικήσουμε».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα