Οταν η ΑΕΚ... τρέλανε τη Μίλαν!

Gazzetta team
Οταν η ΑΕΚ... τρέλανε τη Μίλαν!

bet365

«Τι πιάνεις ρεεεε» φωνάζει ο Ιντσάγκι έπειτα από μια τεράστια επέμβαση του Σορεντίνο και λίγο αργότερα ο Σέζαρ με τη φαουλάρα του βάζει φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Στο Σαν Σίρο η ΑΕΚ είναι έτοιμη για την υπέρβαση και οι μνήμες όλων γυρίζουν στον Ζούλιο Σέζαρ τον Βραζιλιάνο που είχε σηκώσει στο πόδι το ΟΑΚΑ! Η σημαντικότερη ευρωπαϊκή νίκη των τελευταίων ετών στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων» είχε τον δικό της ήρωα, τον παίκτη με το... βρώμικο πόδι! 21 Νοεμβρίου 2006, Μίλαν - ΑΕΚ 1-0!

Όταν η ΑΕΚ «έπαιρνε» το σκαλπ της Μίλαν! (pic&vid)

Η ΑΕΚ του Σέρα Φερέρ παρουσιάστηκε κόντρα στη Μίλαν με τους Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλα, Παπασταθόπουλο, Τζιωτζιόπουλο, Τόζερ, Ζήκο, Έμερσον, Μαντούκα, Λυμπερόπουλο και Σέζαρ, ενώ ο Αντσελότι επέλεξε τους Ντίντα, Μπονέρα, Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Μπρόκι, Πίρλο, Ζέεντορφ, Γκουρκίφ, Κακά, Ιντζάγκι και Ρικάρντο Ολιβέιρα. Οι Ροσονέρι ήταν ένα πραγματικό μεγαθήριο, αφού τον Μάη του 2007 επέστρεψε στο ΟΑΚΑ, έπαιξε στον τελικό του Champions League, νίκησε με 2-1 τη Λίβερπουλ για να κατακτήσει την κούπα για έβδομη φορά!

Τι δεν ξεχνούν οι φίλοι της ΑΕΚ; Την απίθανη φαουλάρα του Σέζαρ «Είπα στον Λυμπερόπουλο ότι είμαι έτοιμος να σκοράρω, με άφησε να το εκτελέσω». Η συνέχεια είναι γνωστή, ο Βραζιλιάνος έριξε στο καναβάτσο τους Ροσονέρι. Ο Σέζαρ είχε καταφέρει να ξεγελάσει τον Ντίντα, ο οποίος πίστεψε πως το φάουλ θα εκτελεστεί πάνω απ’ το τείχος, αλλά η μπάλα βρέθηκε από την πλευρά του. Το είχε στο μυαλό του αρκετά χρόνια....

Τις απίθανες επεμβάσεις του Σορεντίνο. Ο Ιταλός γκολκίπερ έπιασε τα άπιαστα, ανάγκασε τον Ιντσάγκι να αρχίσει τα… γαλλικά και να φωνάζει «Τι πιάνεις ρεε;;;». Σε τέσσερις περιπτώσεις ο «Σόρε» έβγαλε αυτά που λίγοι γκολκίπερ βγάζουν…« Θυμάμαι επίσης την έκρηξη που έγινε μετά το γκολ του Σέζαρ, αλλά και την πίεση που δεχθήκαμε μετά το γκολ και καταφέραμε να κρατήσουμε, καθώς και τις πολλές επεμβάσεις που έκανα». Ο Φιλίπο Ιντσάγκι, πάντως λίγους μήνες αργότερα στο ίδιο γήπεδο πετύχαινε δύο γκολ στον τελικό τoυ champions League απέναντι στη Λίβερπουλ!

Σορεντίνο για το ΑΕΚ-Μίλαν: «Από τις νίκες που θυμάσαι για πάντα!»

Την ατμόσφαιρα! Το ΟΑΚΑ ήταν καυτό… Ο Τσιρίλο είχε στείλει το μήνυμα στον Πίρλο πως θα τα δει όλα όταν μπει στο γήπεδο. Καπνογόνα, χαρτάκια, σημαίες, κι ένα γήπεδο να μη σταματά να ενθαρρύνει τους παίκτες της Ενωσης. Την… αλαζονεία της Μίλαν. Αυτό «πλήρωσε» η Μίλαν. Υποτίμησε λίγο τον ΑΕΚ και στο ποδόσφαιρο πολλές φορές η υπεροψία… πληρώνεται!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα