Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε...

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης ταξιδεύει στο Μιλάνο για την αναμέτρηση που σφραγίζει (και) στην Ευρώπη την επιστροφή της ΑΕΚ και έχει πολλά υστερόγραφα.

Γιουβέντους – Σπόρτινγκ Λ. με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Ντιμπάλα ανοίξει το σκορ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Η επιστροφή της ΑΕΚ στην κανονικότητά της ήταν δεδομένη πριν καν επιστρέψει σε αυτή με ξεκάθαρο μήνυμα από τα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης . Επιβεβαιώθηκε με την κατάκτηση του κυπέλλου στη χρονιά του come back της στη Superleague. Και σημειώνω στην κανονικότητά της διότι δεν επέστρεψε κάπου η Ένωση, εδώ ήταν, είναι και θα είναι... Όμως έπρεπε να βρίσκεται εκεί που αρμόζει και προστάζει η ιστορία της, οι τίτλοι της και φυσικά το μεγαλείο του κόσμου της που έχει δώσει τόσα στην ομάδα στα δύσκολα όσα σε κανέναν άλλο σύλλογο εντός συνόρων δεν έχουν κάνει ποτέ και για κανέναν λόγο.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ επέστρεψε στην κανονικότητα επιβεβαιώθηκε και με την πρόκρισή της στους ομίλους του Europa League και παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να αποκλείσει την πρωτοπόρο του Βελγικού πρωταθλήματος η οποία μόλις λίγο καιρό πριν είχε πετάξει έξω τον Παναθηναϊκό. Η φανέλα βλέπετε είναι μεγάλο πράγμα... Παίζει πάντα ρόλο! Και η Ένωση δεν είναι καμία τυχαία ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά η δεύτερη πιο επιτυχημένη σε πορείες μετά τους «πράσινους».

Το διπλό στην Κροατία με το... καλημέρα της επιστροφής της ΑΕΚ με αντίπαλο την Ριέκα (και αφού όλοι είχαν αναγνωρίσει ότι πρόκειται για καλή ομάδα αφού αντιμετώπισε πρώτα τον Ολυμπιακό, διαφορετικά δεν θα έδιναν αξία στο διπλό της Ένωσης) υπενθύμισε σε όλους εντός -κι εκτός- συνόρων ότι οι «κιτρινόμαυροι» έλειψαν από την Ευρώπη για την Ελλάδα. Το ίδιο και η αντίδρασή της στο ματς με την Αούστρια που έβγαλε απίθανη ανωτερότητα και νοοτροπία μη συμβιβασμού με την έννοια της λέξης ήττα!

Σήμερα όμως θα είμαστε στο Μιλάνο και αύριο η μεγάλη Κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει την πιο επιτυχημένη ιταλική ομάδα στην Ευρώπη. Επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, δυο Κύπελλα Κυπελλούχων, τη στιγμή που έχει πανηγυρίσει και τέσσερα διηπειρωτικά! Διάολε είναι πολλά... Μια αναμέτρηση που δεν είναι κάτι το νέο, το πρωτοφανές, το ανεπανάληπτο, αλλά έχει τεράστια σημασία για το μήνυμα που στέλνει!

Επί της ουσίας ισχύει το: στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε και στα μεγάλα ραντεβού! Το ματς αυτό συνιστά τη σφραγίδα της επιστροφής της ΑΕΚ στην Ευρώπη έτσι όπως την γνώριζαν όλοι και εκτός συνόρων... Μέσα σε ένα γήπεδο που έχει παίξει κι άλλες φορές (είτε με αντίπαλο την Μίλαν είτε με την Ίντερ) και δεν χρειάζεται καν να ψάξουν οι γείτονές μας για να τη θυμηθούν. Όταν έγινε η κλήρωση και ήταν γνωστό ότι η Ένωση θα είναι στον ίδιο όμιλο με την Μίλαν όλοι στην γειτονική χώρα θυμήθηκαν και τις τέσσερις συναντήσεις τους στο Champions League και έκαναν αφιερώματα για όλα τα ματς.

Είναι ένα ματς το οποίο για την ΑΕΚ έχει μόνο θετικά να της προσφέρει. Από την αρχή γνωρίζαμε ότι δεν θα αποτελεί την αναμέτρηση που θα κρίνει αν θα περάσει η ομάδα του Χιμένεθ στην επόμενη φάση ή όχι. Εννοείται πως αν καταφέρουν οι «κιτρινόμαυροι» να πάρουν αποτέλεσμα στο «Μεάτσα» της περιοχής Σαν Σίρο, τότε δεδομένα θα αυξήσει τις ήδη πολλές ελπίδες της για κατάληψη της δεύτερης θέσης που θα τη στείλει στους «32» της διοργάνωσης και πιθανότατα θα αποτελεί τη μοναδική ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά το χειμώνα...

Όμως παίζοντας σε αυτό το επίπεδο, σε αυτό το γήπεδο, με αυτόν τον αντίπαλο, μόνο κέρδη έχει η ΑΕΚ. Σε επίπεδο συλλόγου και ομάδας. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές... Ειδικά εκείνοι που δεν έχουν ανάλογες παραστάσεις. Θα βοηθηθούν και θα βοηθήσουν την ομάδα από αυτήν την αναμέτρηση. Θα... μεγαλώσουν και θα κερδίσουν εμπειρίες που όμοιές τους δεν μπορούν να βρουν αν αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε άλλη ομάδα και όχι του μέγεθους της Μίλαν... Κάτι δεδομένα πολύ σημαντικό για το δικό τους μέλλον και του συλλόγου όσο βρίσκονται σε αυτόν!

Υγ: Μικρή σημασία έχει με τις δεδομένες απουσίες το αν θα παίξει με τρεις ή τέσσερις στην άμυνά της η ΑΕΚ. Θαρρώ θα είναι υπερβολή και λάθος η προσέγγιση να παίξει με τριάδα και με δυο κατ' ανάγκη στόπερ. Αλλά ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Ούτως ή άλλως δυο είναι οι δρόμοι... Το θέμα είναι να βγάλουν στο χορτάρι οι ποδοσφαιριστές το πλάνο και τη ψυχή τους. Τότε σίγουρα θα 'χουμε πετύχει, σίγουρα όμως... Για παραπάνω κόσμο πάντως που θέλουν στη διοίκηση της ΑΕΚ, χρειάζεται και πιο μεγάλες κινήσεις απ' τους ίδιους. Διότι έως σήμερα όλα δείχνουν όπως το... χθες, άρα όταν δεν δίνεις παραπάνω, δεν απαιτείς το περισσότερο!

Υγ2: Ψηλά, ψηλά θα φιλοξενηθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ που θα βρίσκονται στο «Μεάτσα». Και πάλι περισσότεροι από 3.000 θα είναι, λογικά 3.500 σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Δεν θα φτάσουν τους 6.000 που βρίσκονταν με την Ίντερ στο ίδιο γήπεδο, θα είναι κοντά στις 4.000 που βρέθηκαν με την Μίλαν στο Champions League και θα το κάνουν και πάλι... Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι απίστευτοι αυτοί οι ΑΕΚτσήδες, απίστευτοι και απίθανοι.

Yγ3: Μεγάλη νίκη που έγινε δύσκολη στο μπάσκετ λόγω λαθών του πάγκου. Θα πρέπει να επικοινωνήσουν την αλήθεια: πάμε δυνατά, να βγάλουμε έναν προπονητή και χρειάζεται υπομονή. Τόσο απλά και όμορφα. Το ματς πάλι από εγκλήματα παικτών και πάγκου πήγε να χαθεί. Μαγεία ο κόσμος στην Βενετία, το πήρε το ματσάκι.

Υγ4: Ο πρώτος και βασικός εχθρός σε αγωνιστικός επίπεδο για την ΑΕΚ, το σημείωνα και μετά το ματς με αντίπαλο την Ξάνθη, είναι τα νεύρα. Δεν χρειάζεται... Πρέπει να εμπεδώσουν από το τεχνικό τιμ οι ποδοσφαιριστές ότι στο χορτάρι αποδεικνύουν πως είναι πολύ ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και μόνο το καθαρό μυαλό λείπει για να μετατρέπουν από τις 18 και τις 20 τελικές, τις 4 με 5 σε γκολ. Απλά τα πράγματα... Αυτό πρέπει να το διορθώσει ο Μανόλο με τους συνεργάτες του. Στον Βράνιες απλά λίγο «πάγο» να μη θεωρεί πως θα τους... καβαλήσει όλους και όλα καλά. Διότι δείχνει να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι είναι λίγο η αδυναμία πολλών εντός club και κερκίδας. Όμως πάνω απ' όλα τα πρόσωπα υπάρχει μόνο η ΑΕΚ και στο τέλος όλοι το καλό αυτής θέλουν και όχι του εκάστοτε προσώπου (όταν γίνεται σε βάρος της).

Υγ5: Οι πιο σημαντικές απώλειες για την ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα των δύσκολων εκτός έδρας αγώνων ήταν τρεις: Τσόσιτς, Κονέ και Γιακουμάκης. Ένας από τους τρεις να ήταν στην Ξάνθη η Ένωση θα έφευγε με πολύ εύκολο διπλό. Ειδικά η απουσία του Σέρβου στόπερ ήταν τεράστια λόγω της ικανότητάς του να βγάζει σωστά, κάθετα αλλά και με μεγάλες μπαλιές την μπάλα από την άμυνα βοηθώντας ουσιαστικά και στο χτίσιμο της επίθεσης από την πίσω ζώνη (και του Τσιγκρίνσκι ως εκ τούτου). Συμβαίνουν αυτά σε ομάδες. Η ΑΕΚ έβγαλε 4 εκτός έδρας ματς και ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με απουσίες που κατά διαστήματα έφτασαν τις 12 και είναι έναν βαθμό μόλις πίσω από την πρώτη θέση. Μην το ξεχνάτε αυτό...

Υγ6: Η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης – προσφυγής για το θέμα της ΜΠΕ του γηπέδου έγινε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όχι γιατί το ζήτησε η ΑΕΚ και ο εκπρόσωπός της. Η απόφαση για αναβολή της εκδίκασης είναι κάτι έγινε επειδή υπήρχαν πολλές υποθέσεις και δεν θα προλάβαινε να... τρέξει αυτή που αφορούσε την προσφυγή για την ΜΠΕ του γηπέδου της Ένωσης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...