Η ΑΕΚ κατά του ρατσισμού! (vid)

Η ΑΕΚ κατά του ρατσισμού! (vid)

Γιώργος Τσακίρης
Η ΑΕΚ κατά του ρατσισμού! (vid)

bet365

Οι παίκτες στέλνουν ξεχωριστό μήνυμα μέσω του AEKTV κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας σε όλα τα επίπεδα...

Μπορεί να είναι αυτονόητο αλλά πάντα είναι απαραίτητο. Τι; Να εκφράζουμε με απόλυτο τρόπο την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή ρατσισμού... Αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία όταν γίνεται και από μεγάλα club ανά τον κόσμο που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια οπαδούς. Γι' αυτό και η UEFA το δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Απ' όλο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει η ΑΕΚ που ούτως ή άλλως εκφράζει από την ίδρυσή της (άλλωστε τότε το βίωσαν οι πρόσφυγες που τη δημιούργησαν) την αντίθεσή της σε οποιοδήποτε φαινόμενο ρατσισμού σε οποιαδήποτε μορφή! Όπως αναφέρει στο μήνυμά της (και μέσω βίντεο):

«To δικό τους ξεχωριστό μήνυμα στην εβδομάδα #equalgame της UEFA στέλνουν οι παίκτες της ΑΕΚ με το video που ετοίμασε το AEKTV σήμερα στα Σπάτα. Η καμπάνια του EQUAL GAME (equalgame.com) αποτελεί στην ουσία εξέλιξη του προηγούμενου UEFA RESPECT drive «No to Racism» και σχετίζεται με τη μόνιμη μάχη της UEFA σε συνεργασία με τη FARE εναντίον του ρατσισμού και των κοινωνικών διακρίσεων.

Οι ποδοσφαιριστές και οι 80 ομάδες που μετέχουν στους ομίλους των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων στέλνουν το δικό τους μήνυμα από τις 5 έως τις 19 Οκτωβρίου και η κοινωνικά ευαίσθητη ΑΕΚ με την προσφυγική καταγωγή δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και να μη στείλει το δικό της μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας, της κοινωνικής ένταξης και της απόλαυσης του ποδοσφαίρου από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Αυτό άλλωστε σημαίνει και το EQUAL GAME. Ότι στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμμετέχουν και να το χαίρονται όλοι. Ανεξαρτήτως του ποιοι είναι, από πού προέρχονται και το πόσο καλά παίζουν.
Είναι το μήνυμα που θα σταλεί σε 58 αγώνες αυτή την εβδομάδα, ένας εκ των οποίων και ανάμεσα στη Μίλαν και την ΑΕΚ στο Σαν Σίρο του Μιλάνου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα