Εθνική: 71 τελικές και 88% ακρίβεια στις πάσες στις 3 νίκες!

Εθνική: 71 τελικές και 88% ακρίβεια στις πάσες στις 3 νίκες!

Αντώνης Σαούλης
Εθνική: 71 τελικές και 88% ακρίβεια στις πάσες στις 3 νίκες!

bet365

Η ομάδα του Τζον Φαν'τ Σιπ όχι μόνο τελείωσε την προκριματική φάση με 3 νίκες αλλά το έκανε και με τρόπο που δεν είχαμε συνηθίσει.

Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός παίζουν στη Novibet με σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τρεις νίκες στη σειρά είχαμε να δούμε από το 2016 και την Εθνική του Σκίμπε. Τρεις νίκες στη σειρά με τη συγκεκριμένη στατιστική πιθανότατα να μην είχαμε δει ούτε επί Ρεχάγκελ, ούτε επί Σάντος! Ναι, τα ματς ήταν βαθμολογικά αδιάφορα. Μόνο η Βοσνία είχε κίνητρο. Η Αρμενία ψαχνόταν με νέο προπονητή (μέτρησε και 9... τεμάχια στην Ιταλία) και η Φινλανδία ήταν ακόμα «μεθυσμένη» από την πρόκρισή της στη τελική φάση του Euro 2020.

Γι' αυτό και ο ενθουσιασμός πρέπει να μετριαστεί. Ομως δεν μπορεί να μη δει κάποιος και τον τρόπο με τον οποίο ήρθαν αυτές οι νίκες. Τρόπος που δείχνει ότι (επιτέλους) η Εθνική δουλεύει σωστά και με τα «θέλω» του Τζον Φαν'τ Σιπ. Αυτό όχι μόνο βγαίνει στην ομάδα και στα αποτελέσματα αλλά μεταφέρεται και στον κόσμο. Που προτίμησε να τη δει από την τηλεόραση αλλά δεδομένα θα επιλέξει να τη δει από κοντά στα επόμενα ραντεβού.

Αυτή η Εθνική λοιπόν μέτρησε στα τρια ματς που νίκησε συνολικά 71 τελικές. Πολλές φορές οι τελικές στην στατιστική του αγώνα δεν σου λέει τα πάντα για τον αγώνα. Στην περίπτωση της Εθνικής όμως μας εξηγεί την αλλαγή. Δεν ειναι μόνο ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός. Είναι ότι μιλάμε για για τελικές προσπάθειες που οι περισσότερες από αυτές ήταν καθαρές ευκαιρίες για γκολ.

Και δεν είναι μόνο οι τελικές. Σε αυτά τα τρία ματς η Εθνική είχε πάντα μεγαλύτερο ποσοστό στην κατοχή της μπάλας. Ομως το πιο εντυπωσιακό από πλευράς στατιστικής είναι η ακρίβεια που είχαμε στις μεταβιβάσεις μας! Συνολικά και στα 3 ματς φτάσαμε στο ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για ελληνική ομάδα 88%.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την στατιστική της Εθνικής στις 3 νίκες που έκανε!

Με Βοσνία

  • 25 τελικές (7 on target)
  • 86% ακρίβεια στις πάσες / 448 πετυχημένες σε 518 προσπάθειες
  • 51% κατοχή μπάλας

Με Αρμενία

  • 20 τελικές (9 on target)
  • 90% ακρίβεια στις πάσες / 535 πετυχημένες σε 593 προσπάθειες
  • 60% κατοχή μπάλας

Με Φινλανδία

  • 26 τελικές (6 on target)
  • 87% ακρίβεια στις πάσες / 554 πετυχημένες σε 636 πάσες
  • 58% κατοχή μπάλας

Συνολικά λοιπόν η Εθνική είχε 71 τελικές προσπάθειες και 88% ακρίβεια στις πάσες της (1537 πετυχημένες σε 1747 προσπάθειες). Κι αυτά είναι στοιχεία που θέλει να περάσει ο Τζον Φαν'τ Σιπ στη νέα Εθνική ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα