Ελλάδα - Φινλανδία 2-1: Οι «ακτίνες» της Εθνικής

Ελλάδα - Φινλανδία 2-1: Οι «ακτίνες» της Εθνικής

Νίκος Μαρούδας
Ελλάδα - Φινλανδία 2-1: Οι «ακτίνες» της Εθνικής

bet365

Τρίτη διαδοχική νίκη για την Ελλάδα στα προκριματικά του Euro 2020 και το gazzetta.gr περνά από... ακτίνες τους διεθνείς σε μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση όλων!

Βλαχοδήμος: Δεν φέρει ευθύνη στο 0-1 της Φινλανδίας, δεν μπορούσε να κάνει κάτι, αντέδρασε πολύ σωστά στη δεύτερη φάση των Φινλανδών στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος δεν δέχτηκε πολλές φάσεις, όσες φορές όμως χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί. Γενικά έκανε μια καλή εμφάνιση.

Μπακάκης: Στο αμυντικό κομμάτι είχε αρκετή δουλειά στα πρώτα 45', με την Φινλανδία να αναπτύσσεται συνήθως από την πλευρά του και παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε για αρκετά λεπτά με ενοχλήσεις, ήταν καλός. Έχει βγάλει και μια πολύ καλή σέντρα για το κεφάλι του Μπακασέτα στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας στο πρώτο μέρος. Ανέβηκε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο όπως κι όλη η Εθνική ομάδα, συνεργάστηκε αρκετά καλά με τον Μάνταλο αρκετές φορές.

Χατζηδιάκος: Η Φινλανδία δεν έκανε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με τον νεαρό αμυντικό να βλέπει τον Πούκι να βάζει πιο σωστά το σώμα του στη φάση του 0-1. Αν και είχε να αντιμετωπίσει τον Πούκι για 90 λεπτά, τα πήγε καλά σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε εύκολα την δουλειά με το σκορ στο 2-1, κρατώντας τον μακριά από την αντίπαλη εστία.

Σταφυλίδης: Από δικό του λάθος η Φινλανδία πήρε το προβάδισμα. Ενώ μέχρι την φάση του γκολ τα πήγαινε καλά, μια κακιά στιγμή του κόστισε ένα τραγικό λάθος και τον Πούκι να πλασάρει για το 0-1. Μετά από το λάθος του ήταν σωστός σχεδόν σε όλες τις τοποθετήσεις του, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κρατήσει εύκολα αρχικά το 1-1 στην άμυνα και στη συνέχεια το 2-1 και την τρίτη διαδοχική νίκη.

Γιαννούλης: Ίσως ο καλύτερος και ο πιο κινητικός παίκτης της Εθνικής στα πρώτα 45 λεπτά. Αμυντικά είχε ελάχιστη δουλειά, ενώ στην επίθεση ανέβαινε όπως συνηθίζει συχνά πυκνά. Είχε κάποιες καλές σέντρες, που όμως οι επιθετικοί της Εθνικής δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Το ίδιο εντυπωσιακή εικόνα είχε και στο δεύτερο μέρος και στο 69' από τα πόδια του βγήκε η σέντρα στη φάση του 2-1 της Ελλάδας. Ήταν γενικά σε όλο το παιχνίδι εξαιρετικός από τα αριστερά και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Φινλανδούς.

Γαλανόπουλος: Ο μέσος της ΑΕΚ είχε ένα αρκετά καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και στον δημιουργικό τομέα. Προσπάθησε να απειλήσει κι ο ίδιος σε κάποιες στιγμές χωρίς να τα καταφέρει. Μπόρεσε όμως στο δεύτερο ημίχρονο και να απειλήσει και να σκοράρει σε μία φάση! Στο 69' πήρε το... ριμπάουντ από το πλασέ του Κουλούρη και σκόραρε δίνοντας το προβάδισμα στην Ελλάδα στην τελευταία του φάση στο παιχνίδι μιας και μετά αντικαταστάθηκε. Έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με την Εθνική ομάδα!

Κουρμπέλης: Μαζί με τον Γαλανόπουλο τα πήγε καλά στο χώρο του κέντρου στο πρώτο ημίχρονο, δεν έκανε ούτε την διαφορά, αλλά δεν είχε και ιδιαίτερα προβλήματα. Ακόμα καλύτερη η εικόνα του στην επανάληψη, πιο επιθετικός, με σωστές μεταβιβάσεις. Σε γενικές γραμμές ίσως κι αυτός να έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την Ελλάδα.

Μπακασέτας: Όπως όλοι οι από το κέντρο και μπροστά, έτσι κι ο Μπακασέτας είχε ένα καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο. Έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές, με την δεύτερη να είναι η μεγαλύτερη στιγμή της Εθνικής στα πρώτα 45 λεπτά. Κυνήγησε μέχρι τέλους την φάση στο 47' και βρήκε την πάσα στον Μάνταλο ο οποίος στη συνέχεια σκόραρε. Από τους διακριθέντες της Εθνικής μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις!

Μάνταλος: Είχε διάθεση, όμως δεν του έβγαιναν αυτά που δοκίμαζε στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν κινητικός, αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε... Στο δεύτερο ημίχρονο όμως βρήκε δίχτυα στην πρώτη τελική της Ελλάδας στην επανάληψη και ισοφάρισε! Από εκεί και πέρα μπήκαν... φτερά στα πόδια του, έπαιξε ακόμα πιο ελεύθερα, ήταν εξαιρετικός βρήκε αρκετές φορές τους επιθετικούς της Εθνικής μέσα στην περιοχή και αν αυτοί ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα είχε χρεωθεί και ασίστ!

Λημνιός: Μετά τον Γιαννούλη, ο δεύτερος πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της Ελλάδας στο πρώτο μέρος. Έκανε αρκετές ατομικές προσπάθειες και τα πήγε καλά σε αυτές, είχε και ένα σουτ που τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία σε κεφάλι αμυντικού. Αρκετά καλός και στις μεταβιβάσεις του. Το ίδιο απολαυστικός και στην επανάληψη! Από τα πόδια του ξεκινάει η φάση του 1-1, ενώ έχει κάνει αρκετές... μπούκες στην αντίπαλη περιοχή χωρίς όμως να μπει γκολ. Αυτή από την οποία ήρθε γκολ ήταν στο 2-1, όταν έκανε το γύρισμα στον Κουλούρη ο οποίος αστόχησε για να σκοράρει στη συνέχεια ο Γαλανόπουλος. Είχε και την δική του καλή στιγμή προς το φινάλε, έσωσε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Ήταν σίγουρα ο MVP της Εθνικής και δεν ξέμεινε ποτέ από δυνάμεις!

Παυλίδης: Δεν έκανε κάποια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, δεν τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες του, αλλά ήταν κινητικός και μέσα στις φάσεις. Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να απειλήσει μέχρι το 64' που αντικαταστάθηκε.

Κουλούρης: Άγγιξε δυο φορές το γκολ, πρώτα στη φάση του 2-1 που είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να αποκρούσει και στη συνέχεια τον Γαλανόπουλο να σκοράρει και μία στο 87', όταν με διπλή προσπάθεια προ κενής εστίας δεν ευστόχησε. Ήταν μέσα στις φάσεις από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι, αλλά ατύχησε και δεν βρήκε ούτε σε αυτό το παιχνίδι γκολ με την γαλανόλευκη.

Μπουχαλάκης: Μπήκε στο παιχνίδι στο 75', δεν έκανε κάποιο λάθος που να στοιχίσει στην Εθνική, ήταν σωστές οι μεταβιβάσεις του και κατάφερε να δώσει φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή.

Μασούρας: Πέρασε στο ματς στις καθυστερήσεις και δεν μπορεί να κριθεί!

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα