Βοσνία - Ιταλία 0-3: Φουλ με... τριάρα για το απόλυτο

Gazzetta team
Βοσνία - Ιταλία 0-3: Φουλ με... τριάρα για το απόλυτο

bet365

Ούτε η Βοσνία στάθηκε ικανή να «κόψει» τη φόρα της Ιταλίας και σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό διακύβευμα, οι «Ατζούρι» πέρασαν με 3-0 από τη Ζένιτσα για το 9/9 στον 10ο όμιλο. Έμεινε στην τριτη θέση η Ελλάδα.

Ακάθεκτη, άπιαστη, αλώβητη Ιταλία υπερπήδησε και τον τελευταίο απαιτητικό σκόπελο για το απόλυτο νικών στα προκριματικά του EURO 2020.

Η «σκουάντρα ατζούρα» πέρασε ένα άνετο βράδυ στη Ζένιτσα απέναντι στην Βοσνία, επικρατώντας με το ξεκάθαρο 3-0 και έγινε από τώρα η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογική συγκομιδή στη διαδικασία των προκριματικών, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τις δέκα σερί νίκες!

Ο Ατσέρμπι άνοιξε το σκορ στο 21', θέτοντας τις βάσεις για την επικράτηση με όμορφο σεντερφορίσιο τελείωμα μέσα στην μεγάλη περιοχή μετά από προσποίηση κι έτσι άνοιξε λογαριασμό με το εθνόσημο, στο πρώτο τέρμα που πετυχαίνει για την Εθνική Ιταλίας παίκτης της Λάτσιο μετά τον Μάσιμο Όντο το 2006.

Το γκάζι έμεινε πατημένο στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, με τον Λορέντζο Ινσίνιε να κάνει το 2-0 στο 37' παγώνοντας το «Μπιλίνιο Πόλιε» ενώ λίγα λεπτά μετά την ανάπαυλα, στο 53' συγκεκριμένα, ο Αντρέα Μπελότι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μετά και από ακόμα μία επικράτηση με «σβηστές» τις μηχανές, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έφτασε τους 27 βαθμούς με 9/9 και θα έχει την ευκαιρία την Δευτέρα (18/11) να σφραγίσει το απόλυτο των βαθμών στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αρμενία.

Παράλληλα, με την ήττα της η Βοσνία έμεινε κολλημένη στους 10 βαθμούς κι έτσι η νίκη της Εθνικής μας στην Αρμενία την ανέβασε στην 3η θέση του 10ου ομίλου, χωρίς βέβαια ελπίδα για κάτι παραπάνω.

Βοσνία (Προσινέτσκι): Σέχιτς, Κβρζιτς, Κοβάτσεβιτς, Μπίτσακτσιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Τσίμιροτ, Βίστσα, Τζέκο, Κρούνιτς

Ιταλία (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Έμερσον, Ατσέρμπι, Μπονούτσι, Φλορέντσι, Τονάλι, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Ινσίνιε, Μπερναντέσκι, Μπελότι

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα