O Φαν΄τ Σιπ για το Αρμενία-Ελλάδα

Βασίλης Τσίγκας
O Φαν΄τ Σιπ για το Αρμενία-Ελλάδα

bet365

Κόντρα στην Αρμενία ο Τζον Φαν'τ Σιπ θα έχει ξανά την ευκαιρία να δει νέα πρόσωπα, να δοκιμάσει σχήματα και να δώσει χρόνο στον Βασιλειάδη. Τι είπε ο Ολλανδός για την νέα εποχή της εθνικής Ελλάδος. ΑΡΜΕΝΙΑ, αποστολή: Βασίλης Τσίγκας

Προκριματικά Euro 2020 με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Αναλυτικά το τι είπε ο Φαν'τ Σιπ:

-Πώς αισθάνεστε όταν δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο;

Υπάρχει πολύ κίνητρο στην ομάδα μας γιατί μπορεί να μην παίζουμε για πόντους, αλλά για να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά. Μας ενδιαφέρει η απόδοση μας. Πιστεύουμε σε αυτό που χτίζουμε. Πρέπει να δείξουμε ότι χτίζουμε κάτι και μακάρι να συνεχιστεί αυτό που κάναμε και με τη Βοσνία.

-Τι γνώμη έχετε για την Εθνική Αρμενίας;

Πρέπει να περιμένουμε γιατί έχουν καινούργιο προπονητή. Μπορεί να αλλάξει τακτική αύριο. Το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο εαυτός μας και το πώς θα δουλέψουμε. Πρέπει να έχουμε σεβασμό γιατί έχουν δείξει ότι έχουν επικίνδυνους ποδοσφαιριστές. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι για εμάς.

-Στα τελευταία δύο παιχνίδια δεν υπήρχε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα τον καλέσετε ξανά;

Δεν έχει αλλάξει η κατάσταση. Γι’ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια είπαμε ότι θέλουμε να δούμε καινούργιους παίκτες. Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Σωκράτης. Τώρα δίνουμε την ευκαιρία σε νέους παίκτες και μερικοί απ’ αυτούς έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν στην Εθνική. Είμαι ικανοποιημένος που πήραν την ευκαιρία κι έδειξαν ότι αξίζουν να είναι εδώ. Πρέπει να γίνει συνήθεια να παίζουμε όπως θέλουμε. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε πάντα το αποτέλεσμα, αλλά μπορούμε να ελέγχουμε τον τρόπο που παίζουμε.

-Ο Μικιταριάν δεν είναι στην Αρμενία. Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας;

Δεν είναι ένας παίκτης, είναι όλη η ομάδα. Έχουν νέο προπονητή και θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην Εθνική τους. Η ομάδα θα είναι έτοιμη να βάλει δύσκολα στην Ελλάδα και δεν θέλω να συγκεντρωθώ σε έναν-δύο παίκτες. Εμείς θα επικεντρωθούμε στην απόδοση μας και θα συγκεντρωθούμε στον τρόπο παιχνιδιού της Αρμενίας.

-Θα συνεχίσετε το πλάνο με τους νέους παίκτες, όπως ο Βασιλειάδης ή θα κρατήσετε τον κορμό του παιχνιδιού με τη Βοσνία;

Όλη η ομάδα είναι σχεδόν η ίδια εκτός από τρεις παίκτες. Δεν έχουμε κάνουμε πολλές αλλαγές, όμως ακόμα βλέπουμε καινούργιους παίκτες για να τους μάθουμε, όμως ο Βασιλειάδης. Θα δούμε αν θα παίξει, αλλά είναι καλό που είναι εδώ να τον δούμε. Δεν γίνεται να βασίζεσαι μόνο σε 23 παίκτες, πρέπει να βλέπεις ποιος είναι καλός τη δεδομένη στιγμή.

-Η ανάγκη για νίκες συνδυάζεται με τις πολλές αλλαγές;

Η ομάδα δεν είναι μόνο οι 11 που έπαιξαν με τη Βοσνία. Είναι μια διαδικασία και όλοι όσοι έχουμε επιλέξει πρέπει να μπορούν να παίξουν με την Εθνική. Κάποια στιγμή θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα. Στο ματς με τη Βοσνία υπήρχε καλή ενέργεια και παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε και γι’ αυτό κρατήσαμε πολλούς από εκείνους τους παίκτες. Αύριο ίσως δούμε πάλι πολλούς από εκείνους που έπαιξαν με Βοσνία.

-Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος απ’ αυτή την ομάδα. Την έχουμε δει να κατακτά το Euro και να χάνει από τα Νησιά Φερόε και το Λιχτενστάιν.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με το παρελθόν, πρέπει να δούμε τι έχουμε τώρα. Οι παίκτες που έπαιξαν με τη Βοσνία, όπως οι Λημνιός, Γιαννούλης, Μάνταλος και Τσιμίκας, αλλά και όλοι όσοι έπαιξαν, συνέχισαν την καλή τους απόδοση και με τις ομάδες τους. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και αλληλοβοήθεια με τις ομάδες. Ακόμα χτίζουμε, ακόμα βλέπουμε παίκτες που παίζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό γιατί πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα στα προκριματικά για το Κατάρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα