FIFA Ranking: Ιστορικό χαμηλό για τους Αντρες, τους φτάνουν οι Γυναίκες! (pic)

FIFA Ranking: Ιστορικό χαμηλό για τους Αντρες, τους φτάνουν οι Γυναίκες! (pic)

Αντώνης Σαούλης
FIFA Ranking: Ιστορικό χαμηλό για τους Αντρες, τους φτάνουν οι Γυναίκες! (pic)

bet365

Η Εθνική Ανδρών έχασε 6 θέσεις στο ranking της FIFA, βρίσκεται στη χαμηλότερη θέση της ιστορίας της (60η) και... απειλείται από την Εθνική Γυναικών η οποία κέρδισε δύο θέσεις.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Μπαρτσελόνα - Βιγιαρεάλ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Εγραψε ιστορία! Αρνητική βεβαίως βεβαίως. Η Εθνική Ανδρών βρίσκεται στην 60η θέση της FIFA μετά την αλλαγή των rankings στις 19 Σεπτεμβρίου! Μία θέση η οποία είναι η χαμηλότερη στην ιστορία της από τότε που η FIFA δημιούργησε τα rankings το μακρινό 1992.

Μετά την ήττα από την Φινλανδία και την ισοπαλία με το Λιχτενστάιν η Εθνική μας ομάδα έχασε 6 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 60 θέση! Μόλις μία θέση πάνω από τη Μπουρκίνα Φάσο...

Η τελευταία φορά που είχαμε βρεθεί τόσο χαμηλά ήταν το 2001 αλλά και τότε δεν είχαμε πέσει στην 60η θέση αλλά φτάσαμε μέχρι την 57η. Εκτοτε η πορεία της Εθνικής ήταν μόνο ανοδική με αποτέλεσμα να φτάσουμε μέχρι και την 11η θέση στον κόσμο. Τρεις φορές μάλιστα. Και το 2007 και το 2010 και το 2012. Το 2013 ήμασταν στην 13η θέση στον κόσμο και έκτοτε άρχισε η κατηφόρα.

Κλείσαμε το:
2014 στην 24η θέση
2015 στην 41η θέση
2016 στην 42η θέση
2017 στην 47η θέση
2018 στην 43η θέση

Τώρα βρισκόμαστε στην 60η θέση αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει το 2019. Εχουμε ακόμα 4 ματς μπροστά μας για να βελτιώσουμε ή να χειροτερέψουμε (ακόμα περισσότερο) την θέση μας. Τα ματς αυτά είναι με Ιταλία (εκτός), Βοσνία (εντός), Αρμενία (εκτός), Φινλανδία (εντός).



Μπορεί να μην έχουμε ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης στο Euro2020 αλλά θα παίξει σημαντικό ρόλο η θέση μας στα FIFA Rankings για την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Οι Γυναίκες φτάνουν τους Αντρες!
Το εκπληκτικό με τα rankings που άλλαξαν στις 19 Σεπτεμβρίου είναι πως η Εθνική Γυναικών βρίσκεται μόλις 5 θέσεις μακριά από την Ανδρών.

Οι Γυναίκες κέρδισαν δύο θέσεις στην τελευταία μέτρηση και πλέον βρίσκονται στην 65η θέση! Δεν έχει αλλάξει δραματικά κάτι σε σχέση με την περσινή σεζόν (η Εθνική Γυναικών έκλεισε το 2018 στην 66η θέση) αλλά είναι η... ελεύθερη πτώση των Ανδρών που έφερε τις δύο Εθνικές μας τόσο κοντά στο ranking!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα