Εθνική: Άνοιξε... μέτωπο με τον Σωκράτη αλλά υπάρχει ήδη και σοβαρό θέμα προπονητή... (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική: Άνοιξε... μέτωπο με τον Σωκράτη αλλά υπάρχει ήδη και σοβαρό θέμα προπονητή... (poll)

bet365

Η απογόητευση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και η διάθεσή του ακόμα και να φύγει από την Εθνική δεν είναι μόνο λόγω των τελευταίων αποτελεσμάτων, ωστόσο την ίδια ώρα παρά την στήριξη της ΕΠΟ - και μέσω του Μπασινά - στον Άγγελο Αναστασιάδη υπάρχει και θέμα προπονητή...
Η πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη - όπως είχαμε καταγράψει και στο παρελθόν - δεν αντιμετωπίστηκε με τον ανάλογο ενθουσιασμό από παίκτες της Εθνικής. Υπήρχαν και ποδοσφαιριστές - προσωπικότητες όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που από τότε θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να έχει άλλον τεχνικό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο καθένας άλλωστε δικαιούται να έχει τις απόψεις του και ειδικά δε όταν πρόκειται για τον αρχηγό της Εθνικής μας.
Γενικότερα υπήρξε ένα... μούδιασμα για το εάν μία τέτοια επιλογή στον πάγκο θα έδινε προοπτική για το μέλλον. Παρά τις δυσκολίες τα πράγματα πήραν τον... δρόμο τους για να φτάσουμε στο σήμερα.
Ο Σωκράτης ήταν τόσο απογοητευμένος που δεν άντεξε να το... κρατάει άλλο μέσα του κάνοντας το ξέσπασμά του και λέγοντας πως δεν έχει πρόβλημα να φύγει εφόσον κριθεί πως είναι αυτός το πρόβλημα για την Εθνική. Δεν μπορεί να περάσει στα... ψιλά κάτι τέτοιο από έναν διεθνή παίκτη που αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό και παίζει και προσφέρει τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Ένα ξέσπασμα στο οποίο ο Άγγελος Αναστασιάδης απάντησε επίσης on camera πως με αυτές τις απόψεις ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν θα έχει θέση πια στην Εθνική. Με αυτά και με αυτά άνοιξε ένα σοβαρό ζήτημα, ειδικά δε από την στιγμή που άνθρωποι της ΕΠΟ όπως ο Μπασινάς έσπευσαν να στηρίξουν την επιλογή του Αναστασιάδη και το πως λειτούργησε. Υπήρξε και η άποψη πως έπρεπε να γίνει άλλος χειρισμός από την μεριά του τεχνικού επιτελείου αλλά το... κακό είχε ήδη γίνει.
Είναι λοιπόν εύκολη η επόμενη ημέρα στην Εθνική; Όχι. Ήδη διαρρέονται πληροφορίες ακόμα και για σημαντικές αλλαγές στις επικείμενες κλήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που προφανώς αγγίζουν και το θέμα του Σωκράτη. Από την άλλη όμως υπάρχει ήδη θέμα προπονητή και ας γίνεται αυτή η προσπάθεια στήριξης. Ο έμπειρος κόουτς έδειξε ξανά ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την Εθνική ομάδα και πως έχει και εκείνος σημαντικές ευθύνες για τα αποτελέσματα και την εικόνα της.
Αυτό που διαφαίνεται στην παρούσα φάση είναι πως ο Αναστασιάδης έχει ακόμα τις πιθανότητές του να πάει στο ματς με την Φινλανδία. Ένα ματς που είναι προγραμματισμένο για τις 5 Σεπτεμβρίου. Οι επόμενες ώρες θα καταδείξουν το κατά πόσον είναι τόσες ώστε να τον κρατήσουν στο τιμόνι της Εθνικής μέχρι νεωτέρας από την στιγμή που το ματς με την Αρμενία ήταν σημαντικό κριτήριο.
Εάν και εφόσον τα καταφέρει τότε αυτό το παιχνίδι θα κρίνει και οριστικά πλέον το μέλλον του Αναστασιάδη στην Εθνική, καθώς θα καθορίσει και το εάν υπάρχουν ακόμα ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης. Εάν δεν τα καταφέρει;
Τότε θα πρέπει να αποζημιωθεί και να προκύψει (σ.σ. ξανά) μία οικονομική ελληνική λύση (σ.σ. καθώς το μπάτζετ για τον προπονητή στην Εθνική δεν είναι μεγάλο). Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει πάντως είναι τέτοια πως η δεδομένη χρονική περίοδος στην Εθνική είναι δύσκολη από κάθε άποψη... Εκτός αυτού πάντως ο Σωκράτης δεν είναι ο μόνος παίκτης που έχει πρόβλημα με τον Αναστασιάδη (σ.σ. υπάρχουν και άλλοι παίκτες που δεν είναι ευχαριστημένοι με τον έμπειρο τεχνικό), κάτι που σημαίνει θα υπάρξει μία σοβαρή συζήτηση και για το ζήτημα του ομοσπονδιακού τεχνικού και του μέλλοντός του στην Εθνική μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΠΟ. Όπως και να έχει η Εθνική δείχνει να έχει ανάγκη από σημαντικές αλλαγές και ένα από τα σοβαρά της προβλήματα αυτήν την στιγμή παραμένει αυτό του προπονητή.
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα