Καραπετιάν στο gazzetta.gr: «Περιμέναμε περισσότερη πίεση από την Ελλάδα, πιστεύαμε στη νίκη!»

Δημήτρης Ρούσσος
Καραπετιάν στο gazzetta.gr: «Περιμέναμε περισσότερη πίεση από την Ελλάδα, πιστεύαμε στη νίκη!»

bet365

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Αρμενίας, Αλεξάντερ Καραπετιάν, μίλησε στο gazzetta.gr μετά τον θρίαμβο της Εθνικής του ομάδας απέναντι στην Ελλάδα, αναφέροντας πως δεν εφησύχασε παρά μόνο στο τελευταίο σφύριγμα, καθώς και ότι περίμενε πιο έντονη πίεση στο ΟΑΚΑ.

Εκτός προγράμματος και δύσκολα αναστρέψιμη ήττα (2-3) κατέγραψε το βράδυ της Τρίτης (11/06) στο ΟΑΚΑ η Εθνική Ελλάδας, χάνοντας από την Αρμενία για πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δυο ομάδων και βλέποντας την προσπάθειά της για πρόκριση στο EURO 2020 να γίνεται... Γολγοθάς.

Ενώ στο γαλανόλευκο «στρατόπεδο» η κατήφεια κοβόταν με το... μαχαίρι μετά το τέλος της αναμέτρησης, με μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού να μοιράζονται τις σκέψεις τους, στην άλλη πλευρά, αυτή των νικητών, τα χαμόγελα περίσσευαν!

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Αλεξάντερ Καραπετιάν, συνδύασε την εύθυμη διάθεσή του με δηλώσεις στο gazzetta.gr για το παιχνίδι, αλλά και την πορεία των Αρμένιων στα προκριματικά, όπου πλέον μετρούν δυο συνεχόμενες νίκες, κόντρα και Λιχτενστάιν και Ελλάδα, με τον ίδιο μάλιστα στη λίστα των σκόρερ.

Ο 31χρονος φορ της Νίντερκορν του Λουξεμβούργου, που από την 1η Ιουλίου θα ανήκει στην Ουνιόν Λουξεμβούργου, που σκόραρε για πρώτη φορά για τη χώρα του σε παιχνίδι απέναντι στην Εθνική, αναφέρθηκε στην έλλειψη πίεσης που συνάντησε η Αρμενία στο ΟΑΚΑ, καθώς και στην πίστη της πριν τη σέντρα πως μπορεί να φύγει με βαθμολογικό όφελος από την Αθήνα, όπερ και εγένετο.

- Θεωρείς εύκολο τον τρόπο με τον οποίο πήρατε απόψε (σ.σ χθες) τη νίκη;

«Όχι, δεν ήταν εύκολο. Μας έκανε εντύπωση πάντως το γεγονός πως η Ελλάδα δεν μας πίεσε, παρότι έπαιζε στην έδρα της. Μας άφησε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα και να επιτεθούμε. Φυσικά όλα έγιναν πιο δύσκολα γι' αυτούς όταν σκοράραμε μετά από 8', θα ήταν δύσκολο για κάθε ομάδα. Πάντως προσπάθησε ως το τέλος η Ελλάδα και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει σε 3-3 στο τέλος!».

- Φοβηθήκατε πως τελικά μπορεί να πάει κάτι στραβά, αγχωθήκατε;

«Βέβαια! Είναι έμπειρη ομάδα και μετά το 2-3, πήγε το μυαλό μας στο κακό, ότι θα μπορούσαμε να δεχθούμε κι άλλο γκολ. Προσπαθήσαμε να μην οπισθοχωρήσουμε πολύ στην άμυνα, ώστε να διατηρήσουμε τον έλεγχο και το αποτέλεσμα και παρ' όλα αυτά, κινδυνεύσαμε κιόλας στο τέλος».

- Ποιο ήταν το πιο βασικό πράγμα που προσπαθήσατε να κάνετε στο παιχνίδι, τι προσέξατε περισσότερο στην προετοιμασία σας;

«Ξέραμε πως μπορούμε να επιτεθούμε και πως μόνο έτσι θα είχαμε τύχη. Στο παιχνίδι με τη Φινλανδία ήμασταν τοποθετημένοι πολύ αμυντικά και το πληρώσαμε, ενώ με το Λιχτενστάιν παίξαμε επιθετικά και νικήσαμε. Αυτή τη φορά είπαμε πως πρέπει να παίξουμε με νεύρο στην επίθεση, να μην κρυφτούμε. Αυτό μας παρότρυνε να κάνουμε και ο προπονητής μας, να έχουμε αυτοπεποίθηση και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

- Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα, σκέφτεστε ότι μπορείτε να διεκδικήσετε την πρόκριση στο EURO 2020;

«Τώρα πια όλα είναι πιθανά! Αν παίζουμε όπως με την Ελλάδα, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Παλεύουμε ως το τέλος, είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα