Ενώ αν παίζαμε με κλασικό σέντερ φορ…

Ενώ αν παίζαμε με κλασικό σέντερ φορ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταθέτει τη δική του άποψη για την Εθνική Ελλάδας, την κακή εμφάνιση με την Ιταλία, τον Άγγελο Αναστασιάδη και μερικά ακόμη ζητήματα.

Εdit my bet*: Άλλαξες γνώμη; Με το πρωτοποριακό “Edit My Bet” έχεις πλέον τη δυνατότητα να επεξεργαστείς το στοίχημά σου. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Δυστυχώς η Εθνική Ελλάδας έχασε από την Ιταλία, πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση. Από εκεί και ξεκινάμε και ουσιαστικά εκεί πρέπει να τελειώσουμε, γιατί οι λεπτομέρειες σε τέτοιες καταστάσεις μικρή αξία έχουν…

«Δεν έβαλε σέντερ φορ ο Αναστασιάδης…». Τι κριτική και αυτή…

Δηλαδή… υπάρχει κάποιος που είδε αυτό το ματς και πιστεύει ότι αυτός ήταν ο λόγος (μεγάλος ή μικρότερης αξίας) που η Ελλάδα έχασε κατά κράτος από την Ιταλία;

Είναι πλέον κουραστικές και τόσο ανούσιες τέτοιους είδους «εύκολες» κριτικές… Διαπιστώνουν οι πολλοί ένα ζήτημα πριν το ματς και από εκεί και πέρα επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να πουν, ακόμη και χωρίς να δουν το παιχνίδι, κολλάνε σε αυτή τη μία εμφανέστατα διαφορετική επιλογή. Ε, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα…

Για παράδειγμα... Στον φετινό τελικό κυπέλλου, μία ώρα πριν το ματς, γίνεται γνωστό ότι ο Λουτσέσκου αφήνει στον πάγκο τον Ολιβέιρα. Αυτό ήταν! Αν είχαμε την ίδια εικόνα αγώνα, αλλά αντί για 1-0, 0-1 (ας πούμε ότι έβρισκε στόχο ένα από τα… 1500 περίπου άσκοπα γεμίσματα της ΑΕΚ) η μισή Ελλάδα θα είχε έτοιμη την κριτική: «Ήταν που δεν έπαιξε ο Ολιβέιρα…». Ξέρετε τι θα άκουγε ο Ρουμάνος ακόμη και από πολλούς ΠΑΟΚτσήδες;

Δεν είναι όμως έτσι! Δεν γίνεται να κρίνουμε τόσο απλοϊκά, ανάλογα το αποτέλεσμα…

Επιστρέφουμε στα χθεσινά για να μην παρεξηγηθώ…

Έχω μάθει πώς όταν σε έναν αγώνα, ΤΙΠΟΤΑ δεν λειτουργεί σωστά σε μία ομάδα, την ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη την έχει ο προπονητής. Αυτό έχει αξία και όχι ότι… παίξαμε χωρίς σέντερ φορ. Λες και αν έπαιζε ο Κουλούρης, θα προλάβαινε να έχει πολλές επαφές με την μπάλα…

Η Εθνική δεν μπορούσε εξ’ αρχής να κρατήσει καθόλου την μπάλα. Όταν από το 20 και μετά κατάφερε να περάσει δύο φορές το κέντρο, φθάνοντας προς την αντίπαλη περιοχή, εκεί δέχθηκε και τα δύο πρώτα γκολ, μια και οι σπουδαίοι Ιταλοί μας έβρισκαν ανοργάνωτους.

Άρα… Κακή οργάνωση. Ανύπαρκτη δημιουργία. Πολύ κακή μετάβαση και σε επίθεση και σε άμυνα. Φυσικά δεν υπήρχε η ένταση που εμφάνισε αυτή η ομάδα στα δύο πρώτα ματς, ενώ η διαφορά ποιότητας με τους αντιπάλους ήταν χαώδης. Κακά τα ψέματα αυτή η Ιταλία με τους επαγγελματίες νικητές Μπονούτσι-Κιελίνι, με τους Βραζιλιάνους να την εκτοξεύουν ποιοτικά, με Βεράτι, με Ινσίνιε, με τον νεαρό της Κάλιαρι στα χαφ και με τον Μπερναντέρσκι να… μην χωράει καν στην ενδεκάδα, εμφανίζεται πολύ-πολύ διαφορετική από την κουραστική ομάδα που ξέραμε. Και μακάρι να κερδίσει Βοσνία και Φινλανδία τέσσερις φορές, ώστε εμείς να το «παλέψουμε» στα άλλα ματς.

Για όλα αυτά λοιπόν και για όλα όσα έγιναν με τις 16 τελικές των αντιπάλων, το 0-3 είναι και μικρό για την Ιταλία.

Ποιος σέντερ φορ λοιπόν; Και τι να έκανε ο σέντερ φορ με 1,5 φορά που πατήσαμε την αντίπαλη περιοχή; Τι θα άλλαζε όταν επί 90 λεπτά βγαίναμε στην επίθεση με τρεις μόνο παίκτες;

- Παρεμπίπτοντος τον Κουλούρη ακόμη και στον ΠΑΟΚ ο Αναστασιάδης δεν τον πίστευε ιδιαίτερα. Ούτε 300 λεπτά είχε παίξει εκείνη τη χρονιά…

Το θέμα όμως είναι η Εθνική Ελλάδας, που τώρα πρέπει να παίξει, να πρωταγωνιστήσει και προφανώς έχοντας θέμα ρυθμού, αλλά και αυτοπεποίθησης, να κερδίσει την Αρμενία.

Προσωπικά ήμουν πολύ απαισιόδοξος γι’ αυτή την ομάδα εξεπλάγην θετικά από τις πρώτες εμφανίσεις και από εδώ και πέρα απλά… ευχόμαστε να έρθουν αποτελέσματα…

Αν ο Αναστασιάδης είναι μία φορά κουραστικός, όταν αναλύοντας παιχνίδια ποδοσφαίρου κάνει αναφορές στην Παναγία, όλοι αυτοί που τον ασκούν κριτική ξεκινώντας και τελειώνοντας με αυτό, είναι πλέον ανόητοι.

- Γι’ άλλη μία φορά θα γίνω κακός, προσπαθώντας να καταδείξω την διαφορετική αντιμετώπιση προσώπων και καταστάσεων ανάλογα την ομάδα που ο καθένας εκπροσωπεί.

Σε μία περίοδο όπου άλλοι ιδιοκτήτες ομάδων κατηγορούνται για τα μύρια όσα, ήρθε η προχθεσινή είδηση μίας τροπολογίας που μπορεί να αφορά και την ΣΕΚΑΠ! Πόσο μεγάλη ανάγκη την είχαν αυτή την είδηση…

Αυτή αναφέρει: «Στη ΣΕΚΑΠ, ΠΡΙΝ την αναλάβει ο Ιβάν Σαββίδης, επιβλήθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο. Τώρα που ο Σαββίδης έχει παραχωρήσει την ΣΕΚΑΠ, ψηφίζεται τροπολογία όπου και η συγκεκριμένη εταιρία που ανήκει πλέον σε Ιάπωνες, μπορεί να εκμεταλλευτεί».

Πόσο μεγάλο διανοητικό πρόβλημα εμπάθειας πρέπει να έχει κάποιος για να καταλάβει ότι αυτό το θέμα δεν ακουμπάει τον Σαββίδη ούτε ηθικά, ούτε νομικά, ούτε τυπικά, ούτε αρχικά, ούτε και τώρα στο τελείωμα αφού έχει πουλήσει την ΣΕΚΑΠ;

Και όμως είναι τόσοι πολλοί που ΠΟΤΕ δεν έχουν αναφερθεί σε δεκάδες κατηγορίες που εκκρεμούν από άλλες υποθέσεις, αλλά γι’ αυτό το θέμα τόλμησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για τον Σαββίδη που ούτε προκάλεσε το πρόστιμο και ούτε το γλιτώνει, αφού η εταιρία έχει πουληθεί;

Προφανώς και δεν είναι χαζοί. Απλά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τους παριστάνουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.