Δημήτρης Κολοβός: Το... όνειρο των Άγγελων

Αντώνης Σαούλης
Δημήτρης Κολοβός: Το... όνειρο των Άγγελων

bet365

Ο Δημήτρης Κολοβός βρέθηκε από το... πουθενά στην Εθνική και δικαίωσε την επιλογή των Αναστασιάδη-Μπασινά. Η θέση που του ταιριάζει και η εντολή του Αναστασιάδη πριν σκοράρει.

Δύο χρόνια στην αφάνεια. Το όνομά του ακουγόταν ολοένα και λιγότερο. Οι εποχές των πρωτοσέλιδων και των μεγάλων μεταγραφών φαινόντουσαν τόσο μακρινές. Μέχρι την 26η Μαρτίου. Τότε το όνομά του όχι μόνο ήρθε στην επιφάνεια. Εγινε πρώτο θέμα ξανά. Ο Δημήτρης Κολοβός από το χειρουργείο στο δεξί του γόνατο, τις ατελείωτες ώρες αποθεραπείας στην αμμουδιά της Αμβέρσας και τις ομάδες που δεν τον πίστεψαν βρέθηκε στην Εθνική. Κι αυτός της χάρισε ένα γκολ κι έναν βαθμό...

Πως κλήθηκε στην Εθνική όμως; Με ποια λογική ο ομοσπονδιακός τεχνικός μαζί με τον team manager αποφάσισαν να δώσουν μία θέση από τις συνολικά 23 σ' ένα παιδί που είχε περάσει τόσα πολλά. Γιατί μη γελιόμαστε; Υπό άλλες συνθήκες δύσκολα θα βλέπαμε στην κλήση της Ελλάδας έναν ποδοσφαιριστή με 11 (καλές) συμμετοχές στην 5η ομάδα του κυπριακού πρωταθλήματος.

Εδώ έρχεται το... όραμα των Αγγελων. Του Αγγελου Αναστασιάδη και του Αγγελου Μπασινά οι οποίοι προφανώς δεν είχαν ξεχάσει τις ποδοσφαιρικές αναμνήσεις του Δημήτρη Κολοβού. Για εσάς που είναι πολύ πιθανό να τις έχετε ξεχάσει σας θυμίζουμε δύο από τις καλύτερες σεζόν του.

Την χρονιά που είχε δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Πανιώνιο (2014/15), ο Κολοβός μέτρησε 15 γκολ και 4 ασίστ. Και μπορεί την επόμενη ο Μάρκο Σίλβα να μην τον πίστεψε ποτέ, εντούτοις βρέθηκε η Μαλίν η οποία τον απέκτησε αρχικά με την μορφή δανεισμού και στην συνέχεια τον αγόρασε έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ. Για ποιο λόγο αποφάσισε να δώσει την οψιόν; Επειδή εκείνη την (μισή) σεζόν (2016/17) στο Βέλγιο ο Κολοβός είχε 29 ματς, 6 γκολ, 3 ασίστ.

Μάλιστα, η Σταντάρ Λιέγης και η Γάνδη είχαν «ενοχλήσει» τον ατζέντη του παίκτη για νέα μεταγραφή εκείνο το καλοκαίρι.

Δύο χρόνια στην αφάνεια
Οταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν, ο Θεός γελάει... Και τον Φεβρουάριο εκείνης της σεζόν στο Μαλίν-Λόκερεν ο Γιώργος Γκαλίτσιος τραυμάτισε (άθελά του φυσικά), τον Δημήτρη Κολοβό. Και τον τραυμάτισε σοβαρά. Ο Μήτσος υπέστη ρήξη χιαστού ξανά. Αυτήν την φορά στο δεξί του γόνατο. Και γράφουμε ξανά γιατί τον Ιανουάριο του 2012 (19 ετών) είχε υποστεί ρήξη χιαστού στο αριστερό του γόνατο.

Ο Δημήτρης Κολοβός κλήθηκε ν' ανέβει ξανά τον δικό του Γολγοθά. Είχε περάσει και πιο δύσκολα στη ζωή του, για να τον αφήσει πίσω ένας (σοβαρός τραυματισμός). Στα 20 του έχασε τον πατέρα του και πήρε όλη την οικογένειά του στις πλάτες του, έναν χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον χιαστό. Δεν τα παράτησε τότε, δεν θα τα παρατήσει ποτέ.

Ο Μήτσος έγραψε αμέτρητες ώρες στην αποθεραπεία του. Δούλεψε με έναν από τους καλύτερους φυσιοθεραπευτές του κόσμου (τον Βέλγο, Lieven Maesschalck), την έβγαζε την περισσότερη ώρα της μέρας στην αμμουδιά της Αμβέρσας και σε συνδυασμό με την στήριξη της μητέρας του (και της οικογένειά του), αλλά και του γραφείου που τον εκπροσωπεί (ο Πασχάλης Τουντούρης ήταν δίπλα του), ο Κολοβός επέστρεψε ξανά στην ενεργό δράση.

Ομως η Μαλίν ουσιαστικά δεν τον πίστεψε ποτέ ξανά μετά τον χιαστό (έπαιξε μόνο 13 ματς την σεζόν 2017/18) και ο Κολοβός δόθηκε δανεικός στην Βίλεμ την φετινή σεζόν. Την προηγούμενη χρονιά ο ολλανδικός σύλλογος είδε πως πέτυχε το project του Τσιμίκα και αποφάσισε να... δοκιμάσει και τον Κολοβό (εκπροσωπούνται από τον ίδιο ατζέντη). Ούτε εκεί πήρε την ευκαιρία του. Μόλις 3 ματς και άλλα 6 στην δεύτερη ομάδα...

Επιστροφή στην επιφάνεια λόγω Αναστασίου!
Ηταν επιτακτική ανάγκη να βρεθεί κάτι άλλο για τον Δημήτρη Κολόβο. Και ο Γιάννης Αναστασίου ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο και στην Ομόνοια πίστεψε πως μπορεί να επαναλάβει το project Νίκος Καρέλης. Οπως τότε στον Παναθηναϊκό, όταν και τον είχε αποκτήσει από την Αμκαρ ως ένα χαμένο ταλέντο.

Σε αυτό το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα ο Δημήτρης Κολοβός πρόλαβε και έγραψε 11 συμμετοχές. Θυμίζουμε πως τα τελευταία δύο χρόνια είχε συνολικά 16 (σε Μαλίν και Βίλεμ). Κι αυτό το τρίμηνο ήταν αρκετό για τον Δημήτρη να ξανανιώσει ποδοσφαιριστής.

Με αφορμή την αναφορά στην Ομόνοια, να σημειώσουμε ότι στις 31 Μαρτίου ληγει το deadline της Μαλίν προς τους Κύπριους. Εάν θέλει η Ομόνοια να τον κρατήσει θα πρέπει να πληρώσει την ρήτρα των 150.000 ευρώ στους Βέλγους (120.000 ευρώ συν τα όποια μπόνους).


Ο ρόλος του Μπασινά, το... όνειρο του Αναστασιάδη
Μετά τον Γιάννη Αναστασίου, σημαντικό ρόλο στην κλήση του στην Εθνική έπαιξε ο team manager. Μπορεί ο Αγγελος Μπασινάς να εμφανίζεται ως ένας άνθρωπος που μιλάει αρκετά και ανοιχτά, όμως η δουλειά που κάνει για την Εθνική στο διάστημα που έχει αναλάβει είναι πολύ μεγαλύτερη. Αρκετά ταξίδια που έχουν μείνει στην αφάνεια και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Πολλές κουβέντες με παίκτες της Εθνικής.

Ενα από τα ταξίδια ήταν και στην Κύπρο. Για να δει από κοντά τον Δημήτρη Κολοβό (και τον Χάρη Μαυρία). Ο Μπασινάς μετέφερε τα όσα είδε στον Αναστασιάδη και αποφασίστηκε η κλήση του στην Εθνική. Μία κλήση που πιθανότατα να έκανε μόνο ο έμπειρος τεχνικός με βάση τα έχουμε διηγηθεί μέχρι στιγμής...

Η θέση κοντά στον φορ και η εντολή του Αγγελου
Και φτάνουμε στην μέρα που ο Δημήτρης Κολοβός έγινε ξανά πρώτο θέμα. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που πέρασε ως αλλαγή στο 67' (αντί του Κουρμπέλη) κι άλλαξε (μαζί με τον Μασούρα) την εικόνα της Εθνικής.

«Μπες μέσα και μπέρδεψέ τους. Παίξε κοντά στο φορ και έχεις την ελευθερία να κάνεις ότι θες. Κάνε αυτό που ξέρεις», ήταν η τελευταία εντολή του Αναστασιάδη προς τον Δημήτρη ο οποίος αγωνίστηκε ως... 9μισάρι και όχι ως εξτρέμ.

Μία θέση που την ήξερε και του ταιριάζει περισσότερο. Αλλωστε ως τέτοιος είχε κάνει την οργιαστική σεζόν στον Πανιώνιο με τα 15 γκολ και τις 4 ασίστ.

Από το όνειρο των Άγγελων σε αυτό των Αγγέλων!
Μπήκε μέσα και το πίστευε. Πάντα το πιστεύει. Οτι θα κάνει την διαφορά. Οτι θα σκοράρει. Απείλησε αρχικά με το αριστερό του σουτ. Δεν τα κατάφερε, αλλά δε τα παράτησε. Στο 85' με κίνηση φορ καταλαβαίνει την σέντρα του Ζέκα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Το... όνειρο που είδαν σε αυτόν οι Αγγελοι (Μπασινάς και Αναστασιάδης) τους βγήκε σε καλό. Ενα όνειρο των Άγγελων αλλά και ένα όνειρο των Αγγέλων. Αυτών που έδειξε ο Δημήτρης όταν έπεσε κάπως η αδρεναλίνη μετά το γκολ που σημείωσε. Στον πατέρα του. Σε αυτόν και στον Θεό...

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα