Η μεγαλύτερη νίκη της Ιταλίας τα τελευταία 57 χρόνια!

Η μεγαλύτερη νίκη της Ιταλίας τα τελευταία 57 χρόνια!

Κώστας Ζάλιαρης
Η μεγαλύτερη νίκη της Ιταλίας τα τελευταία 57 χρόνια!

bet365

Το τελικό 6-0 επί του Λιχτενστάιν για την εθνική Ιταλίας του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας τα τελευταία 57 χρόνια, ενώ, τα έξι γκολ είναι η καλύτερη επιθετική επίδοση από το 1993!

Η «σκουάντρα ατζούρα» δείχνει να βαδίζει σταθερά σε μονοπάτι που μπορεί να την οδηγήσει σε πολύ καλύτερες μέρες από αυτές που είδε στο πρόσφατο παρελθόν όταν και χρειάστηκε... πλήρη αναδόμηση.

Έπειτα από το 6-0 επί του Λιχτενστάιν, στα προκριματικά του Euro 2020, οι Ιταλοί σημείωσαν τη μεγαλύτερη νίκη τους τα τελευταία 57 χρόνια, με το συγκεκριμένο σκορ να έχει παρουσιαστεί ξανά πίσω στον Δεκέμβρη του 1962, σε παιχνίδι απέναντι στην Τουρκία.

Όσο για τα έξι τέρματα στην επίθεση, ξεπέρασαν το 5-0 ξανά απέναντι στο Λίχτενσταιν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, τον Ιούνιο του 2017, ενώ, την αμέσως προηγούμενη φορά που η Ιταλία σκόραρε έξι φορές (αλλά δέχθηκε γκολ), ήταν στο 6-1 επί της Μάλτας, τον Μάρτιο του 1993, με τον Αρίγκο Σάκι στην άκρη του πάγκου.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα