Βοσνία - Ελλάδα 2-2: Από το 1974 η Εθνική είχε να πάρει αποτέλεσμα σε επίσημο ματς που έχανε με δύο γκολ!

Gazzetta team
Βοσνία - Ελλάδα 2-2: Από το 1974 η Εθνική είχε να πάρει αποτέλεσμα σε επίσημο ματς που έχανε με δύο γκολ!

bet365

Πίσω στο 1974 πρέπει να πάμε για να βρούμε επίσημο αγώνα στον οποίο η Εθνική Ελλάδας έχανε με δύο γκολ, αλλά κατάφερε να μην ηττηθεί, όπως ακριβώς στο χθεσινοβραδινό 2-2 με τη Βοσνία.

Η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στη Βοσνία για τα προκριματικά του Euro παρότι έχανε με 2-0 από το πρώτο μέρος, χάρη στα τέρματα των Φορτούνη και Κολοβού στο δεύτερο ημίχρονο.

Το αξιοσημείωτο με αυτό είναι ότι η Εθνική είχε να το πετύχει σε επίσημη αναμέτρηση από το μακρινό 1974! Δηλαδή να βρίσκεται με δύο γκολ πίσω στο σκορ, αλλά να μην χάνει στο τέλος. Συγκεκριμένα η τελευταία φορά που η «γαλανόλευκη» δεν είχε ηττηθεί σε επίσημο ματς στο οποίο είχε μείνει με δύο γκολ πίσω στο σκορ ήταν στις 13 Οκτωβρίου του 1974 στο εκτός έδρας 3-3 με τη Βουλγαρία.

Τότε ο Μπόνεφ και ο Πένεφ είχαν βάλει μπροστά τη Βουλγαρία από το 27' με τον Αντωνιάδη στη συνέχεια να μειώνει σε 2-1 στο 28', αλλά τον Πένεφ να βάζει στο 29' και πάλι με δύο γκολ μπροστά τους Βούλγαρους. Στο δεύτερο μέρος με τον Παπαϊωάννου στο 86' και τον Γκλέζο στο 88' η Εθνική έμεινε όρθια φεύγοντας με το 3-3.

Βέβαια, η Εθνική είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο και στις 27 Μαρτίου του 2002, αλλά σε φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο το Βέλγιο στην Πάτρα. Τότε οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν πάρει ένα προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Χουρ στο 29' και Σονκ στο 55' αλλά η Εθνική κατάφερε όχι μόνο να επιστρέψει, αλλά να πάρει στο τέλος και τη νίκη.

Ο Τσιάρτας είχε μειώσει σε 1-2 στο 61' με τον Βρύζα να ισοφαρίζει στο 80'. Στο 87' ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς έκανε την ανατροπή (3-2) δίνοντας τη νίκη στην Εθνική μας.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα