Ιταλία - Λιχτενστάιν 6-0: Μισή ντουζίνα γκολ, ρεκόρ ο Κουαλιαρέλα! (vids)

Gazzetta team
Ιταλία - Λιχτενστάιν 6-0: Μισή ντουζίνα γκολ, ρεκόρ ο Κουαλιαρέλα! (vids)

bet365

Ο 36αρης Κουαλιαρέλα επέστρεψε δυναμικά με δυο γκολ και η Ιταλία διέλυσε με 6-0 το Λιχτενστάιν! Απίθανες ανατροπές για Σουηδία, Δανία, εύκολα η Ισπανία.

Ρεκόρ ο "Κουάλια", 6άρα η Ιταλία
Την ώρα που η Ελλάδα έδινε τη μάχη της και έπαιρνε ισοπαλία στη Βοσνία, η Ιταλία έκανε τον περίπατο της και έβαζε έξι γκολ στο Λιχτενστάιν, κάνοντας το 2x2 στον όμιλο και ικανοποιώντας τους οπαδούς που κατέκλυσαν το Ennio Tardini της Πάρμα. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι αντιμετώπισε με σοβαρότητα από την αρχή την αναμέτρηση και στο 17' άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Σένσι μετά την σέντρα του Σπινατσόλα. Η Σκουάντρα Ατζούρα, όπως ήταν λογικό, ήλεγχε πλήρως την κατάσταση και στο 32' έκανε το 2-0 με το σουτ του Βεράτι, για να έρθει στη συνέχεια το ρεκόρ του Κουαλιαρέλα: Πέναλτι στο 35' για το 3-0 και το ρεκόρ ως ο γηραιότερος (36 ετών και 54 ημερών) σκόρερ των Ατζούρι, νέο πέναλτι στο 45' για το 4-0, με το Λιχτενστάιν να μένει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κάουφμαν για χέρι. Το θέμα ήταν πόσα ακόμη γκολ θα έβαζαν οι Ιταλοί και τελικά η απάντηση ήταν "άλλα δύο", με τον Κιν να σκοράρει ξανά, στο 70', με κοντινή κεφαλιά, ενώ στο 76' ήρθε το 6-0 από την διπλή προσπάθεια του Παβολέτι, ο οποίος έκανε ιδανικό ντεμπούτο με την Σκουάντρα Ατζούρα.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Σιρίγκου, Μαντσίνι, Μπονούτσι (79' Ιτσο), Ρομανιόλι, Σπινατσόλα, Σένσι, Ζορζίνιο (57' Τζανιόλο), Βεράτι, Πολιτάνο, Κουαλιαρέλα (72' Παβολέτι), Κιν.

Λιχτενστάιν (Χέλγκι Κόλβιντσον): Μπούεχελ, Βολφίνγκερ, Κάουφμαν, Χόφερ, Γκόπελ, Σέλε (46' Μαλίν), Πολβερίνο, Βίζερ, Κουένε (68' Μέιερ), Σαλάνοβιτς (82' Μ. Μπούεχελ), Χάσλερ.

10ος Ομιλος
1. Ιταλία 6
2. Ελλάδα 4
3. Βοσνία 4
4. Φινλανδία 3
5. Αρμενία 0
6. Λιχτενστάιν 0

Επόμενη αγωνιστική (08/06/19)
Φινλανδία - Βοσνία
Αρμενία - Λιχτενστάιν
Ελλάδα - Ιταλία

Εύκολα στην κορυφή η Ισπανία
Δυο στα δυο για την Ισπανία στον 6ο όμιλο, καθώς επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Μάλτας. Οι Ιβηρες χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα, επέβαλλαν το ρυθμό τους και πήραν εύκολα το τρίποντο, ενώ είναι και στο ρετιρέ της βαθμολογίας. «Το σημαντικότερο είναι να προκριθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα» είπε ο Αλβαρο Μοράτα μετά το ματς, με τον φορ της Ατλέτικο να φτάνει τα 15 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής. Ο Λουίς Ενρίκε παρουσίασε μια ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα, ωστόσο έβγαλε θετικά συμπεράσματα. Ο Μοράτα στο 31ο λεπτό άνοιξε το σκορ από ασίστ του Ερμόσο, ενώ στο 73' ο φορ της Ατλέτικο από ασίστ του Νάβας διαμόρφωσε το 2-0.

Μάλτα: Μπονέλο, Καρουάνα (85' Μικάλεφ), Ζεράφα, Μποργκ, Μουσκάτ, Φενέχ, Μίντοφ (70' Μισφούντ), Κορμπαλάν, Νβόκο, Γκιλαουμιέρ, Μπονγκ (65' Μουσκάτ)

Ισπανία: Κέπα, Ράμος, Ρομπέρτο, Μπερνάτ (56' Μουνιαΐν), Γκαγιά, Ερμόσο, Κανάλες, Σαούλ (65' Νάβας), Ασένσιο, Ερνάντες, Μοράτα (79' Ροδρίγκο)

Στη 2η θέση του ομίλου, στο -2 από την Ισπανία, είναι η Σουηδία, η οποία έκανε τρελή ανατροπή κόντρα στη Νορβηγία εκτός έδρας αλλά τελικά δεν κράτησε το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 41' με τον Γιόνσεν και έφτασαν στο 2-0 με τον Κινγκ στο 59', με αποτέλεσμα να πιστέψουν ότι πήραν το τρίποντο. Κακώς... Στο 70' ο Κλάεσον μείωσε σε 2-1 για τη Σουηδία, η οποία ισοφάρισε με το αυτογκόλ του Νόρντβαϊτ στο 86' και έκανε το 2-3 με τον Κουάισον στο 90'! Κι εκεί που πίστεψαν, αυτή τη φορά, οι Σουηδοί ότι νίκησαν, ήρθε στις καθυστερήσεις η ισοφάριση για τη Νορβηγία από τον Καμαρά (3-3)!

Τέλος, για να ολοκληρώσουμε με τον συγκεκριμένο όμιλο, η Ρουμανία διέλυσε με 4-1 τα Νησιά Φερόε και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο. Το 1-0 έγινε από τον Ντέατς στο 26', το 2-0 από τον Κέσερου στο 29' και το 3-0 από τον ίδιο παίκτη στο 33', για να μειώσουν σε 3-1 οι φιλοξενούμενοι στο 40' με πέναλτι του Ντάβιντσεν. Ως εκεί, όμως, για τα Νησιά Φερόε, τα οποία δέχθηκαν και 4ο γκολ στο 63', όταν ο Πούσκας διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για τους Ρουμάνους.

6ος Όμιλος

1. Ισπανία 6
2. Σουηδία 4
3. Ρουμανία 3
4. Μάλτα 3
5. Νορβηγία 1
6. Νήσοι Φερόε 0

Επόμενη αγωνιστική (07/06)

Σουηδία – Μάλτα
Νορβηγία – Ρουμανία
Νήσοι Φερόε – Ισπανία

Από 3-0, 3-3 το Ελβετία-Δανία!
Απίθανο ματς στην Ελβετία, όπου η Δανία επέστρεψε από το 3-0 για να πάρει την ισοπαλία 3-3 και το βαθμό στις καθυστερήσεις! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10’ με τον Φρόιλερ, ενώ 66’ ο Τζάκα με γκολάρα έκανε το 2-0. Όταν ο Εμπολό έκανε το 3-0 στο 76’ όλα έδειχναν ότι δεν υπάρχει επιστροφή για τους Δανούς, που έκαναν το... ακατόρθωτο! Στο 84’ ο Γιόργκενσεν μείωσε σε 3-1, στο 88’ ο Γκιτκιάερ έκανε το 3-2, ενώ στο 4’ των καθυστερήσεων ο Ντάλσγκααρντ έκανε το τελικό 3-3!

Αυτό το αποτέλεσμα έδωσε τη δυνατότητα στην Ιρλανδία να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς μετά τη νίκη της πρεμιέρας στο Γιβλαλτάρ κέρδισε με το ίδιο σκορ, με 1-0, την Γεωργία εντός έδρας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Χάριχεϊν στο 36’ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ.

4ος Όμιλος

1. Ιρλανδία 6
2. Ελβετία 4
3. Δανία 1
4. Γιβραλτάρ 0
5. Γεωργία 0

Επόμενη αγωνιστική (07/06)

Γεωργία – Γιβραλτάρ
Δανία – Ιρλανδία

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα