Κίνδυνος για μηδενισμό της Ουκρανίας λόγω του Ζούνιορ Μοράες

Gazzetta team
Κίνδυνος για μηδενισμό της Ουκρανίας λόγω του Ζούνιορ Μοράες

bet365

Η Εθνική Ουκρανίας κινδυνεύει ακόμα και να χάσει τους τέσσερις βαθμούς στα προκριματικά του Euro 2020 καθώς εξετάζεται αν η συμμετοχή του Ζούνιορ Μοράες ήταν αντικανονική.

Η Ουκρανία μετράει ένα βαθμό στο 0-0 με την Πορτογαλία και άλλους τρεις πόντους έπειτα από την επικράτηση με 2-1 επί του Λουξεμβούργου στις δύο αγωνιστικές των προκριματικών του Euro 2020. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η πορτογαλική ιστοσελίδα Maisfutebol, οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να χάσουν και τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο που αγωνίζονται καθώς εξετάζεται μήπως η συμμετοχή του άσου της Σαχτάρ Ντόνετσκ ήταν αντικανονική. Και όλα αυτά έπειτα από καταγγελία ενός Βραζιλιάνου φιλάθλου για τις πρώτες εμφανίσεις του Ζούνιορ Μοράες με την Εθνική Ουκρανίας.

Η FIFA στους κανονισμούς της αναφέρει πως ένας παίκτης έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με την Εθνική μιας χώρας αν έχει πέντε χρόνια συνεχόμενα κατά τα οποία αγωνίζεται σε ομάδες του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης χώρας. Ο Μοράες από το 2012 και έπειτα αγωνίζεται σε ουκρανικούς συλλόγους, ωστόσο στο συγκεκριμένο διάστημα πέρασε και για τέσσερις μήνες στην κινεζική Τιανγίν Κουανγιάν. Κάτι που θέτει σε κίνδυνο την Ουκρανία έπειτα από τους αγώνες με Πορτογαλία και Λουξεμβούργο στα προκριματικά.

Πλέον η FIFA εξετάζει την υπόθεση, η εξέλιξη της οποίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και ειδικότερα από τις ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο της Ουκρανίας, δηλαδή η Πορτογαλία, η Σερβία, η Λιθουανία και το Λουξεμβούργο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα