Τζέκο-Φορτούνης και στη μέση η… μισή πρόκριση! (infographic & polls)

Gazzetta team
Τζέκο-Φορτούνης και στη μέση η… μισή πρόκριση! (infographic & polls)

bet365

H Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε στη Ζένιτσα τη Βοσνία και θέλει με «όπλο» τον Φορτούνη να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να γίνει το φαβορί για τη δεύτερη θέση του 10ου ομίλου απέναντι στην ομάδα του Τζέκο.

Η κλήρωση των προκριματικών του Euro 2020 έφερε απέναντι στην Εθνική ομάδες λίγο ή πολύ ίδιου βεληνεκούς, όσον αφορά τις θεωρητικά αδύναμες. Αρμενία, Λιχτενστάιν και Φινλανδία αποτελούν φυσιολογικούς αντιπάλους για την Ελλάδα, που αν δεν θυμηθεί τις… αξέχαστες εποχές των Νησιών Φερόε, θα κάνει όσα πρέπει, ώστε να μην «σκοντάψει» σε απρόσμενες κακοτράχαλες διαδρομές στον δρόμο για τη σπουδαία διοργάνωση.

Αντίθετα, οι αναμετρήσεις απέναντι στην Ιταλία και τη Βοσνία αποτελούν τα αληθινά τεστ για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, που θέλει να αποδείξει πως έχει αφήσει πίσω της την αποτυχημένη πορεία του UEFA Nations League, έχει μάθει από τα λάθη της και είναι έτοιμη να κοντράρει τις δυο αντιπάλους της, στα πιο απαιτητικά παιχνίδια του 10ου ομίλου.

Πρώτο έρχεται αυτό με τη Βοσνία στη Ζένιτσα, για τη δεύτερη αγωνιστική. Το πρώτο «πιάτο» κόντρα στο Λιχτενστάιν έδειξε πως η σοβαρότητα δεν λείπει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πλέον καλείται να εμφανίσει πολλά παραπάνω στοιχεία στο παιχνίδι της, ώστε να καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα, έστω και αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με τις «εκδόσεις» που εμφάνισε στο παρελθόν.

Στην προσπάθεια αυτή, σε μια πολύ δυνατή έδρα, με παθιασμένο κοινό, που θα περιμένει να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά για την ομάδα του, μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί της Αρμενίας, σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μονάδες. Για την Ελλάδα, όλα θα πάνε καλά, επιθετικά τουλάχιστον, αν ο Κώστας Φορτούνης συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο παιχνίδι της διοργάνωσης. Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με το Λιχτενστάιν, που δημιούργησε τις πιο απειλητικές φάσεις, αλλά κι εκείνος που διανύει συνολικά μια φανταστική σεζόν, με 17 γκολ και 13 ασίστ με Ολυμπιακό και Εθνική σε όλες τις διοργανώσεις. Κόντρα στους Βόσνιους έχει πιο δύσκολο έργο, αλλά αδιαμφισβήτητα και την ποιότητα να τα καταφέρει. Αν μάλιστα το κάνει με τον ίδιο τρόπο, όπως το Σάββατο, δηλαδή σκοράροντας για την Ελλάδα, σίγουρα θα αυξήσει και τις πιθανότητες να επικρατήσει… γιορτινό κλίμα στο αεροπλάνο από τη Ζένιτσα για την Αθήνα το ίδιο βράδυ! Πληρώνει 4,50 ο Φορτούνης στο Pamestoixima.gr για να πετύχει γκολ και στο αποψινό παιχνίδι.

Βοσνία - Ελλάδα στο νέο Pamestoixima.gr: Τζέκο και Φορτούνης σκοράρουν οποιαδήποτε στιγμή με ενισχυμένες αποδόσεις! Όροι και προϋποθέσεις.

Βέβαια και οι Βόσνιοι κάθε άλλο παρά… αντεπιχειρημάτων στερούνται! Ο Έντιν Τζέκο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία τους, όπως φυσικά και τον κορυφαίο της σκόρερ με 55 γκολ από το 2007 ως σήμερα. Κόντρα στην Ελλάδα θα αγωνιστεί για 100η φορά με τα εθνικά του χρώματα και μάλλον θα ήθελε να το… γιορτάσει με ένα γκολ. Φέτος με τη Ρόμα έχει 12 σε 30 παιχνίδια, ενώ στο UEFA Nations League σκόραρε 3 φορές, δείχνοντας πως έχει τον… τρόπο του παίζοντας για την Εθνική. Αν σήμερα τα καταφέρει, θα γνωρίζει πως έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Στο 2,50 είναι η απόδοση του Τζέκο στο Pamestoixima.gr για να σκοράρει.

Βοσνία - Ελλάδα στο νέο Pamestoixima.gr: Τζέκο και Φορτούνης σκοράρουν οποιαδήποτε στιγμή με ενισχυμένες αποδόσεις! Όροι και προϋποθέσεις.

Οι δυο παίκτες αποτελούν τους σημαντικότερους εκφραστές της επιθετικής δραστηριότητας των ομάδων τους. Χωρίς τον Φορτούνη η Εθνική μοιάζει «μισή», ειδικά με τις απουσίες που έχει στη γραμμή κρούσης στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Όσον αφορά τη Βοσνία, όσο καλά και να τα καταφέρει ως το «κουτί», ο Τζέκο είναι εκείνος που θα κληθεί να σηκώσει τους συμπατριώτες από τις καρέκλες τους. Αν δεν τα καταφέρει, δεν θα μπορέσει εύκολα να βρει τον «αντικαταστάτη» του.

Εξάλλου, τόσο η Βοσνία, όσο και η Ελλάδα γνωρίζουν πως πιθανότατα θα κληθούν να «μονομαχήσουν» για μια θέση στον όμιλο, τη δεύτερη, αν τουλάχιστον επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά που θέλουν τη «σκουάντρα ατζούρα» ως το φαβορί για την πρωτιά. Υπό αυτό το «πρίσμα», ο αποψινός αγώνας είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον νικητή, αν υπάρξει τελικά τέτοιος, να ξεχωρίσει και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση για τη μακρά συνέχεια!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα