5άρα η Αγγλία, 4άρα η Γαλλία! (vids)

Gazzetta team
5άρα η Αγγλία, 4άρα η Γαλλία! (vids)

bet365

Τα Λιοντάρια έκαναν περίπατο στο Μαυροβούνιο (1-5), οι Τρικολόρ πλάκα με την Ισλανδία (4-0) και η Πορτογαλία γκέλα ξανά (1-1 με Σερβία) έχοντας χάσει με τραυματισμό τον Ρονάλντο.

Πάλι 5άρα η Αγγλία
Τα Λιοντάρια είναι το ξεκάθαρο φαβορί του 1ου ομίλου και το απέδειξαν ξανά, αφού μετά το 5-0 επί της Τσεχίας, ήρθε και το 5-1 στην έδρα του Μαυροβούνιου. Ετσι, για πρώτη φορά μετά το 1984 η Αγγλία έβαλε τουλάχιστον πέντε γκολ σε δύο σερί ματς και το εντυπωσιακό είναι ότι τότε (σ.σ. 1984) δεν είχε γεννηθεί κανείς από όσους έπαιξαν απόψε! Οπως... εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο προηγήθηκε κιόλας, στο 17', με το πλασέ του Βέζοβιτς εντός περιοχής. Αυτό ήταν... Από εκείνη την στιγμή οι Αγγλοι ανέβασαν στροφές και δεν σταμάτησαν ποτέ: 1-1 στο 30' με κεφαλιά του Κιν, 1-2 στο 39' με τον Μπάρκλεϊ μετά το σουτ του Χάντσον-Οντόι, 1-3 στο 59' ξανά με τον Μπάρκλεϊ μετά την πάσα του Στέρλινγκ, 1-4 στο 71' με τον Κέιν στην κενή εστία μετά την ασίστ (πάλι) του Στέρλινγκ, 1-5 από τον Στέρλινγκ (σε τρελή φόρμα) στο 81'. Και κάπως έτσι, ήρθε εύκολα η 2η νίκη σε ισάριθμα ματς.

Μαυροβούνιο (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Πέτκοβιτς, Στοΐκοβιτς, Σάβιτς, Σίμιτς (74' Γιόβοβιτς), Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ιβανιτς, Βούκσεβιτς, Βέζοβιτς (70' Μπόλιεβιτς), Μπετσιράι (61' Γιάνκοβιτς), Μουγκόζα.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Κιν, Μαγκουάιρ, Ρόουζ, Μπάρκλεϊ (81' Γουόρντ-Πρόουζ), Ράις, Ντέλε Αλι (64' Χέντερσον), Χάντσον-Οντόι, Κέιν (83' Γουίλσον), Στέρλινγκ.

Την ίδια ώρα, στο άλλο ματς του ομίλου, Κόσοβο και Βουλγαρία έμεναν στο 1-1, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες έχουν μόνο ισοπαλίες: Δύο σε δύο παιχνίδια οι Βούλγαροι, μία σε ένα ματς (αυτό ήταν το πρώτο) το Κόσοβο. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 39' με τον Μποζίκοφ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 61' με τον Ζένελι και η συνέχεια του ομίλου, θεωρητικά, έχει ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες.

1ος Όμιλος

1. Αγγλία 6
2. Βουλγαρία 2
3. Κόσοβο 1
4. Μαυροβούνιο 1
5. Τσεχία 0

Επόμενη αγωνιστική (07/06)

Μαυροβούνιο – Κόσοβο
Τσεχία – Βουλγαρία

Γκέλα χωρίς Ρονάλντο η Πορτογαλία, κορυφή η Ουκρανία
Με τον χειρότερο τρόπο έχουν αρχίσει τα προκριματικά για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, αφού μετά το 0-0 κόντρα στην Ουκρανία, ήρθε και το 1-1 με την Σερβία, σε ένα ματς στο οποίο αποχώρησε νωρίς (31') με τραυματισμό ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα πράγματα στράβωσαν από την αρχή για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αφού στο 7' οι Σέρβοι πήραν πέναλτι και ο Τάντιτς έκανε το 0-1 από τα 11 βήματα. Η Πορτογαλία πίεσε αρκετά και είχε δύο ευκαιρίες με τον CR7, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει στο μισάωρο λόγω ενοχλήσεων. Τη... δουλειά του Κριστιάνο, τελικά, την έκανε στο 42' ο Ντανίλο Περέιρα αφού με απίστευτο σουτ έβαλε το γκολ της καριέρας του για το 1-1, το οποίο έμεινε ως το τέλος. Είτε επειδή οι Πορτογάλοι έχασαν όσες ευκαιρίες δημιούργησαν, είτε επειδή στο 83' ο διαιτητής πήρε πίσω την... σωστή απόφαση του να δείξει πέναλτι αρχικά για χέρι του Ρουκάβινα. Γιατί άλλαξε την απόφαση; Επειδή ζήτησε τη γνώμη του βοηθού γραμμής, ο οποίος δεν είδε το χέρι...

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ρονάλντο (30' Πίτσι), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντανίλο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ράφα Σίλβα (84' Γκονσάλο Γκουέδες), Ντιέγο Σόουζα (57' Αντρέ Σίλβα).

Σερβία (Μλάντεν Κρστάγιτς): Ντμίτροβιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Σπάιτς, Μλαντένοβιτς, Γκατσίνοβιτς (21' Ράντονιτς), Μαξίμοβιτς, Λάζοβιτς (69' Ζίφκοβιτς), Τάντιτς, Λιάγιτς (87' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μίτροβιτς.

Και αφού η Πορτογαλία γκέλαρε ξανά, η Ουκρανία πάτησε στην κορυφή του ομίλου μετά την αγχωτική εκτός έδρας νίκη επί του Λουξεμβούργου (1-2). Οι γηπεδούχοι ήταν πιο αξιόμαχοι από ό,τι θα περίμενε κανείς και προηγήθηκαν στο 34' με τον Τουρπέλ, για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι στο 40' με τον Τσιγκάνκοφ. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα έμενε ως το τέλος, ήρθε στις καθυστερήσεις το αυτογκόλ του Ροντρίγκες για το 1-2, με το οποίο η Ουκρανία πήγε στους 4 βαθμούς και στην 1η θέση του ομίλου.

Τεσσάρα η Γαλλία, διπλό η Αλβανία
Η Γαλλία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ισλανδία, έφτασε στη νίκη με 4-0 και έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο. Οι τρικολόρ πήραν από νωρίς το προβάδισμα με τον Ουμιτί μόλις στο 12’, ενώ ανέβασαν ξανά στροφές στην επανάληψη και μέσα σε 16’ πέτυχαν άλλα 3 γκολ. Στο 68’ ο Ζιρού τελείωσε τα πάντα, κάνοντας το 2-0, ενώ στο 78’ ήταν η σειρά του Μπαπέ να βρει δίχτυα για το 3-0, πριν ο Γκριεζμάν κάνει το τελικό 4-0 στο 84’. Για τους Ισλανδούς ξεκίνησε βασικός ο Ίνγκασον του ΠΑΟΚ.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουρζάβα (85’ Κιμπέμπε), Ουμτιτί, Βαράν, Παβάρ, Καντέ (80’ Λεμάρ), Πογκμπά, Ματουιντί, Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (90’ Σισοκό)

Ισλανδία (Έρικ Χαρμέν): Χαλντόρσον, Σέβαρσον (84’ Σκούλασον), Ίνγκασον, Άρνασον, Σίγκουρντσον, Μάνγκουσον, Γκούναρσον, Μπιάρνασον, Σιγκουργιόνσον (57’ Τραούστασον), Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (62’ Φινμπόγκασον)

Στο άλλο ματς του ομίλου η Αλβανία έφτασε στην πρώτη νίκη με τον Μπούλκου στον πάγκο μετά την απόλυση του Πανούτσι. Οι Αλβανοί είχαν θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην αδύναμη Ανδόρρα και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 21’ με τον Σαντίκου. Το σκορ πήραν διαστάσεις μόνο στο τέλος, όταν ο Μπαλάι έκανε το 0-2 στο 87’, για να έρθει ο Αμπράσι και να κάνει το 0-3 στο 6’ των καθυστερήσεων. Για την Αλβανία αγωνίστηκε για 90' ο Κάτσε (Παναθηναϊκός) και για 87' ο Μπάσα (Άρης).

8ος Όμιλος

1. Γαλλία 6
2. Τουρκία 6
3. Αλβανία 3
4. Ισλανδία 3
5. Ανδόρρα 0
6. Μολδαβία 0

Επόμενη αγωνιστική (08/06)

Ισλανδία – Αλβανία
Μολδαβία – Ανδόρρα
Τουρκία – Γαλλία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα