Εθνικής Ελλάδας: Για πρώτη φορά χωρίς Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο και Τζιόλη

Εθνικής Ελλάδας: Για πρώτη φορά χωρίς Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο και Τζιόλη

Αντώνης Σαούλης
Εθνικής Ελλάδας: Για πρώτη φορά χωρίς Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο και Τζιόλη

bet365

Η Εθνική Ελλάδας μπαίνει στα προκριματικά του Euro 2020 και θα δεν έχει στο ματς με τον Λιχτενστάιν για πρώτη φορά κάποιον εκ των Τοροσίδη, Παπασταθόπουλου, Τζιόλη. Ο Μήτρογλου ο πιο... εμπειρος.

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Δεν ήταν προγραμματισμένο για τώρα όμως. Η Εθνική Ελλάδας θα δώσει τον πρώτη της αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2020 χωρίς τους πιο... παλιούς ποδοσφαιριστές της. Χωρίς τους δύο αρχηγούς της και χωρίς τον Αλέξανδρο Τζιόλη που δεν βρέθηκε στα πλάνα του Αγγελου Αναστασιάδη.

Κι αν για τον Τζιόλη είναι μια επιλογή του προπονητή, οι περιπτώσεις του Τοροσίδη και του Παπασταθόπουλου έχουν να κάνουν με την... μαύρη μας την τύχη. Ο Βασίλης Τοροσίδης τραυματίστηκε στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κληθεί από τον Αγγελο Αναστασιάδη. Ο έτερος αρχηγός, Σωκράτης Παπασταθόπουλος ναι μεν είναι στην 23αδα αλλά δεν θ' αγωνιστεί κόντρα στο Λιχτενστάιν έχοντας ως στόχο να είναι 100% έτοιμος στο επόμενο εκτός έδρας ματς με την Βοσνία.

Το ματς κόντρα στον Λιχτενστάιν λοιπόν θα είναι το πρώτο που δεν θα έχουμε κάποιον διεθνή από την... παλιά φουρνιά.

Ο Κώστας Κατσουράνης ο οποίος ήταν ο τελευταίος διεθνής από τους 23 που κατέκτησαν το Euro σταμάτησε από την Εθνική στις 16 Ιουνίου του 2015 στο φιλικό με την Πολωνία (0-0). Η σκυτάλη πέρασε στους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Τζιόλη και από τότε δεν υπήρχε ματς που να μην υπήρχε τουλάχιστον ένας στην 11αδα. Ακόμα και στα φιλικά με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία πέρσι το καλοκαίρι υπήρχε ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Η Εθνική λοιπόν ξεκινάει τις υποχρεώσεις χωρίς τους δύο αρχηγούς της. Μιλάμε για παίκτες που έχουν 100 (Τοροσίδης) και 85 (Παπασταθόπουλος) συμμετοχές με τον Τζιόλη ν' ακολουθεί έχοντας 75.

Στο ματς κόντρα στον Λιχτενστάιν λοιπόν ο πιο... έμπειρος ποδοσφαιριστής της Εθνικής θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου με 64 συμμετοχές (εάν τον επιλέξει για την βασική 11αδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός) κι ακολουθεί ο Κώστας Φορτούνης με 39 (όσες έχει και ο Κώστας Μανωλάς ο οποίος όμως είναι κι αυτός εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού). Πάνω από 30 ματς με το εθνόσημο έχει και ο Ανδρέας Σάμαρης (33) από τους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή.

Πάνω από 10 συμμετοχές από τους 23 που βρίσκονται στην Ελβετία έχουν επίσης οι Μπακασέτας (19), Ζέκα (13) και Σιόβας (13). Οι υπόλοιποι 15 έχουν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών και φυσικά υπάρχει και ο Βαλεριάνος ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά.

Μπορεί το Λιχτενστάιν να μην είναι η ομάδα που θα μας τρομάξει, αλλά έχοντας πρόσφατο το φιάσκο από τα Νησιά Φεροέ, ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας λείψει η εμπειρία των αρχηγών...

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα