«Φαβορί Ιταλία και Ελλάδα, μπορούμε να προκαλέσουμε προβλήματα στη μέρα μας»

«Φαβορί Ιταλία και Ελλάδα, μπορούμε να προκαλέσουμε προβλήματα στη μέρα μας»

bet365

Ο αριστερός μπακ της εθνικής Λιχτενστάιν, Ιβάν Κιντάνς χρίζει στο gazzetta.gr την Εθνική ως φαβορί για πρόκριση στα τελικά του Euro, ενώ θυμάται τα ματς του 2013.

Το Λιχτενστάιν με μόλις 13 νίκες σε 184 ματς θεωρείται ως μια από τις πιο αδύναμες εθνικές ομάδες της Ευρώπης.Η Εθνική ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για τα Προκριματικά του Euro 2020 από το Βαντούζ, όπου η νίκη είναι μονόδρομος.

Ο 29χρονος αριστερός μπακ της Έσεν/Μάουρεν, Ιβάν Κιντάνς ο οποίος είχε τεθεί αντιμέτωπος με την Ελλάδα και πριν από περίπου έξι χρόνια στον δρόμο της «γαλανόλευκης» για τα τελικά του Μουντιάλ 2014 μίλησε στο gazzetta.gr για το τι έχει αλλάξει την τελευταία εξαετία.

«Θυμάμαι την τελευταία φορά που αντιμετωπίσαμε εδώ την Ελλάδα. Παίξαμε καλά αλλά δεχθήκαμε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και ηττηθήκαμε με 1-0. Έχουμε κάνει κάποια βήματα προόδου και θεωρώ πως αν βρεθούμε σε καλή μέρα μπορούμε να δυσκολέψουμε τους αντιπάλους μας. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο».

Όπως υποστηρίζει ο Κιντάνς, τα τελευταία χρόνια ειδικά στα εντός έδρας το Λιχτενστάιν δείχνει πιο ανταγωνιστικό.

«Τα τελευταία χρόνια είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και προετοιμαζόμαστε καλύτερα σε κάθε παιχνίδι. Νομίζω πως μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».

Από τον περασμένο Δεκέμβριο στον πάγκο του Λιχτενστάιν βρίσκεται ο Χέλγκι Κόλβιντσον, ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο κόντρα στην Εθνική, έχοντας εργαστεί για μια διετία (2016/18) στο τεχνικό επιτελείο της Ισλανδίας.

«Θεωρώ πως ο νέος προπονητής θα φέρει μια φρεσκάδα, αλλά και τα δικά του στοιχεία στην ομάδα. Τα τελευταία χρόνια το Λιχτενστάιν στηρίζεται στους ίδιους παίκτες. Πιστεύω πως θα δοθούν ευκαιρίες σε νέα ταλέντα.

Ο κ. Κόλβιντσον βρισκόταν στον πάγκο της εθνικής Ισλανδίας, μιας μικρής χώρας όπου είδαμε όμως όλοι τι πρόοδος έχει συντελεστεί και μέχρι που έχει φτάσει η εθνική ομάδα της χώρας. Νομίζω πως με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει ώστε το Λιχτενστάιν να κάνει βήματα προς τα μπρος».

Ο διεθνής μπακ μιλώντας στο gazzetta.gr δεν έκρυψε τον σεβασμό και την εκτίμηση του στην εθνική Ελλάδας.

«Ξέρω πως πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα. Θυμόμαστε άλλωστε όλοι πόσο ισχυρή είναι η Ελλάδα ιδιαίτερα στην αμυντική της γραμμή. Γνωρίζω πως έχουν γίνει αλλαγές και πως έχουν κληθεί πολλοί νέοι και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, ωστόσο παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος. Θα είναι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς».

Σύμφωνα με τον Κιντάνς, Ιταλία και Ελλάδα είναι τα μεγάλα φαβορί του 10ου Ομίλου για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

«Νομίζω πως τα δύο μεγάλα φαβορί του ομίλου για πρόκριση είναι η Ιταλία και η Ελλάδα. Η Ιταλία θεωρώ πως έχει τον πρώτο λόγο και από εκεί και πέρα ακολουθεί η Ελλάδα. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά πρόκειται για τις πιο δυνατές ομάδες. Ελπίζω εμείς από την πλευρά μας να αποσπάσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα