Επίθεση σε διαιτητή: Συνελήφθησαν δύο παίκτες στον αγώνα Σαρακηνός - Τοξότης!

Gazzetta team
Επίθεση σε διαιτητή: Συνελήφθησαν δύο παίκτες στον αγώνα Σαρακηνός - Τοξότης!

bet365

Για παράβαση του νόμου περί αθλητισμού και επίθεση σε διαιτητή συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές 31 και 35 ετών στο περιθώριο του αγώνα Α' ΕΠΣΘ Σαρακηνός – Τοξότης, που έγινε στο Βασδέκειο! Ο Σαρακηνός, όπου ανήκουν οι παίκτες πάντως τους έδιωξε!
Το ρεπορτάζ του Ταχυδρόμου, εφημερίδας του Βόλου, αναφέρει πως οι δύο ποδοσφαιριστές, (αδερφοί Φλίγκου) κατηγορούνται ότι στο πλαίσιο διαφωνιών που είχαν με τον διαιτητή του ματς τον έβρισαν, τον απείλησαν, τον έσπρωξαν και τον κλώτσησαν! Ο διαιτητής υπέβαλε μήνυση σε βάρος τους και τα αδέρφια συνελήφθησαν.
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του e-thessalia αυτά συνέβησαν το Σάββατο στο Βασδέκειο, στον αγώνα Σαρακηνός-Τοξότης 0-1. Ο διαιτητής Σαρρής έπεσε θύμα βίας από τους αδερφούς Κώστα και Νίκο Φλίγκο, τους οποίους άμεσα η διοίκηση των γηπεδούχων απέπεμψε από τον σύλλογο. Η αναμέτρηση είχε φτάσει στο 90’, με τον Τοξότη να είναι έτοιμος να πανηγυρίσει «διπλό» επί των πρωτοπόρων, αφού ήταν μπροστά στο σκορ από το 16’ με το γκολ του Παπουτσή. Τότε ο Σαρακηνός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Σουάρες, σε μία φάση αρκετά δύσκολη. Ο διαιτητής Σαρρής είχε καλό οπτικό πεδίο και έδωσε συνέχεια στο ματς. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά ακόμη και δίκιο να είχαν δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα ακολούθησαν.
Εκτός εαυτού ο Κώστας Φλίγκος επιτέθηκε στον Σαρρή που ετοιμάστηκε να του δείξει την κόκκινη κάρτα. Όμως δεν πρόλαβε, αφού του την απέσπασε με βίαιο τρόπο ο Νίκος Φλίγκος, για να ακολουθήσει εν ψυχρώ κλωτσιά του Κώστα Φλίγκου στο πόδι του ρέφερι. Ο Σαρρής διέκοψε τον αγώνα και με τους βοηθούς του Σακκά και Ευαγγελιά αποσύρθηκε στα αποδυτήρια. Ο Σαρακηνός κινδύνευε πλέον με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών. Οι ιθύνοντές του -αφού ζήτησαν συγνώμη από τον διαιτητή- προσπάθησαν να τον πείσουν ώστε τουλάχιστον να σφυρίξει τη λήξη του παιχνιδιού. Συνηγόρησαν και οι άνθρωποι του Τοξότη σε αυτό. Τελικά, μετά από 20 λεπτά η διαιτητική τριάδα και οι ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο (μέσα στην… αναμπουμπούλα κάποιοι παίκτες φορούσαν άλλες φανέλες, αλλά εκείνη τη στιγμή κανείς δεν έδωσε σημασία), δόθηκε ελεύθερο και άμεσα ακούστηκε το τριπλό σφύριγμα για την επίσημη λήξη του αγώνα.
Το e-thessalia σημειώνει ακόμα πως ο Σαρρής υπέβαλλε μήνυση & ενώ στο Φύλλο Αγώνα έγραψε αναλυτικά για την επίθεση που δέχθηκε, αναφέροντας ακόμη ότι δεν πρόλαβε να δείξει κόκκινη κάρτα στους αδελφούς Φλίγκου διότι εκείνοι έσπευσαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Από εδώ και πέρα αναμένεται η τιμωρία των δύο ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με το κεφ. Β’, άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ σε περίπτωση βιαιοπραγίας ή βάναυσης συμπεριφοράς κατά του διαιτητή η ποινή για έναν ποδοσφαιριστή είναι 10 αγωνιστικές & ενώ σε περίπτωση τραυματισμού οι αγωνιστικές γίνονται 15. Πάντως, προτού αποφανθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ, ο Σαρακηνός αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία με τους δύο παίκτες, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής: «Το Δ.Σ. του Σαρακηνού συγχαίρει την ομάδα του Τοξότη για τη νίκη της. Παρόλη την πικρία μας για το αποτέλεσμα συγχαίρουμε την διαιτητική τριάδα και καταδικάζουμε τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών μας Νίκου Φλίγκου και Κώστα Φλίγκου. Τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στο ιστορικό μας σωματείο. Από σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) οι δύο παίκτες αποτελούν παρελθόν από την οικογένεια του Α.Σ. Σαρακηνός».
 

Τελευταία Νέα