Α.Ε. Κηφισιάς: «Ένας κύκλος έκλεισε, ένας νέος ανοίγει»

Gazzetta team
Α.Ε. Κηφισιάς: «Ένας κύκλος έκλεισε, ένας νέος ανοίγει»

bet365

Μετά από πολλά χρόνια η ποδοσφαιρική ομάδα της Κηφισιάς αποχαιρέτησε τα εθνικά πρωταθλήματα και επέστρεψε στα τοπικά γήπεδα της Αθήνας.

Μια κομβική χρονιά που ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας Βασίλης Γαντζούλας έχει αποφασίσει για άμεση επιστροφή ανεξαρτήτου κόστους. Καπετάνιος σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ένας προπονητής που το όνομα του έχει συνδυαστεί με επιτυχίες σε μεγαλύτερες κατηγορίες … ο
Ηλίας Καλοπήτας.Η είδηση της παραμονής του κόουτς στην μικρότερη κατηγόρια προκάλεσε έκπληξη στην ποδοσφαιρική Αθήνα και ο επιτυχημένος προπονητής έξηγησε το σκεπτικό του , το πλάνο του και τα όνειρα του για την Α.Ε. Κηφισιάς.

Από τον πρωταθλητισμό στην Γ εθνική στην Α ΕΠΣΑ: « Η απόφασή μου είναι απόλυτα συνειδητή , διέκρινα οργάνωση στον σύλλογο , η φιλοσοφία της ομάδας ταυτίζεται με την δική μου , οι συνθήκες που έχουμε για να εργαστούμε εδώ είναι πολύ καλές και φυσικά τον μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε το brand name στο ποδόσφαιρο Κηφισιά. Είναι σημαντικό να έχει μια ομάδα σταθερή διοίκηση με όνειρα… και κάτσαμε και δημιουργήσαμε ένα μακροχρόνιο πλάνο που με αφετηρία τη νέα σεζόν θα κάνει πρωταθλητισμό και μέσα από αυτή την διαδικασία στόχος μας είναι να αναδειχτούν και νέοι ποδοσφαιριστές.

Δεν είναι ρίσκο για εμένα η εργασία σε χαμηλότερη κατηγορία; «Η αλήθεια είναι πως είχα αρκετές προτάσεις από ομάδες Γ εθνικής αλλά για δικούς λόγους δεν μπορώ να φύγω εκτός Αττικής… και αυτό αποτελεί ένα εμπόδιο για την καριέρα μου. Η αξία ενός προπονητή φαίνεται από την δουλειά του ανεξάρτητα κατηγορίας… αρκεί να έχει πλάνο και να δείχνει έργο. Η Κηφισιά μου δίνει την δυνατότητα να χτίσω την δική μου ομάδα με την δική μου φιλοσοφία . Διάλεξα τον ευθύ και δύσκολο δρόμο και αυτό ήταν ένα ακόμα ερέθισμα για εμένα. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που έμεινα εδώ και κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι δικαιωμένος. Οργάνωση – διοίκηση και ακαδημίες με έκαναν να παραμείνω στην Κηφισιά. Η ομάδα λειτουργεί σε πολύ υψηλά επίπεδα… ήδη αλλάζει χλοοτάπητας στην έδρα μας , υπάρχουν από πίσω 200 παιδιά σε ακαδημίες και υπάρχει μια διοίκηση που είναι δίπλα μας σε όλα».

Για τις δυσκολίες: «Δυσκολίες σίγουρα θα υπάρξουν , η ομάδα θα χτιστεί από την αρχή … χρειάζεται υπομονή και σωστή διαχείριση. Πρέπει να βγούμε δυνατοί εφέτος γιατί είναι μια κομβική χρονιά. Στα 25 μου σταμάτησα το ποδόσφαιρο και ξεκίνησα την προπονητική: «Σχεδόν αμέσως κατάλαβα την κλίση που έχω με την προπονητική , έχω περάσει από όλα τα στάδια και επαγγελματικών ομάδων και ερασιτεχνικών και φυσικά από ακαδημίες. Μια ομάδα χρειάζεται και νέα εξελίξιμα παιδιά και έμπειρους παίκτες που να μπορούν να τα καθοδηγούν. Υπομονή και ταπεινότητα είναι οι λέξεις κλειδί για την χρονιά που θα έρθει».

 

Τελευταία Νέα