Βαλκάνης: «Η Εθνική μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλουμε πρόκριση στο Κατάρ»

Βαλκάνης: «Η Εθνική μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλουμε πρόκριση στο Κατάρ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Βαλκάνης: «Η Εθνική μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλουμε πρόκριση στο Κατάρ»

bet365

Ο ασίσταντ του Τζον Φαν' τ Σιπ, Μιχάλης Βαλκάνης αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής πορεία της Εθνικής, τις αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά και τον μεγάλο στόχο για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ολυμπιακός - Ερ. Αστέρας με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στην Εθνική μετά τις τελευταίες ελπιδοφόρες εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα σε Βοσνία, Αρμενία και Φινλανδίας, οι οποίοι συνδυάστηκαν από νίκες.

Ο βοηθός του Τζον Φαντ'τ Σιπ, Μιχάλης Βαλκάνης μίλησε στον «Νέο Κόσμο» για τις επιφυλάξεις που υπήρχαν στο ξεκίνημα από τα media αλλά και τους φιλάθλους της Εθνικής για το επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου, ενώ έκανε τον μέχρι στιγμής απολογισμό του.

«Είναι απογοητευτικό που δεν προκριθήκαμε στο Euro, αλλά ήταν δύσκολο. Από το ξεκίνημα ο βασικός σκοπός μας ήταν να χτίσουμε μια ομάδα για το μέλλον. Τα αποτελέσματα είναι πάντα σημαντικά σε κάθε σπορ, αλλά εμείς οι προπονητές πρέπει να εστιάζουμε στη διαδικασία.

Οι τρεις συνεχόμενες νίκες έδωσαν κουράγιο και ελπίδα. Σε γενικές γραμμές είμαστε χαρούμενοι για την πρόοδο της ομάδας και το ποδόσφαιρο που παίζουμε».

Ο Βαλκάνης αναφέρθηκε και στο δύσκολο ξεκίνημα με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα απέναντι σε Φινλανδία και Λιχτενστάιν.

«Μπορεί να χάσαμε με 1- 0 από την Φινλανδία, αλλά ξέραμε πως κάναμε σημαντικά βήματα προς τα μπρος. Υποπέσαμε σε πέναλτι που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Φέραμε ισοπαλία με τον Λιχτενστάιν δεχόμενοι γκολ στο τελευταίο λεπτό. Υπήρχε ένα μικρό χάος, αλλά συνεχίσαμε να δουλεύουμε ξέροντας πως όλα θα είναι εντάξει γιατί ξέραμε πως οι παίκτες μπορούν να κάνουν τα πράγματα που θέλουμε».

Όπως τόνισε ο πρώην προπονητής της Μέλμπουρν Σίτι, είναι δύσκολο να βασιστεί πλέον η Εθνική στον τρόπο παιχνιδιού με τον οποίο θριάμβευσε στο Euro 2004.

«Όλοι γνωρίζουν πως όταν ο Τζον Φαν'τ Σιπ και εγώ ήρθαμε εδώ θέλαμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί και τα media ήταν αρνητικά λέγοντας πως η Ελλάδα δεν έχει τους ποδοσφαιριστές για να παίξει με αυτό τον τρόπο, αλλά δεν το πίστευα. Οι Έλληνες είναι πολύ παθιασμένοι με την Εθνική αλλά και πολύ επικριτικοί για το πως γίνονται τα πράγματα. Ο κόσμος εδώ θεωρεί πως υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να κάνεις σωστά τα πράγματα παίζοντας πειθαρχημένα, αλλά και υπερβολικά αμυντικά όπως τότε που κατέκτησαν το Euro 2004.

Το ποδόσφαιρο όμως έχει εξελιχθεί σε όλο τον κόσμο. Έτσι, για να φέρεις πίσω τον κόσμο χρειάζεσαι μια μεγάλη αλλαγή. Μετά τα ματς με Ιταλία, Βοσνία, Αρμενία και Φινλανδία η ανταπόκριση των φιλάθλων και των media ήταν τέτοια σε σημείο που δεν πίστευαν πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει αυτό το στιλ ποδοσφαίρου. Δεν πίστευαν τι έβλεπαν. Έλεγαν πως γίνεται η Ελλάδα να είναι επιθετική. Θεωρώ πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας. Δεν πρέπει να καθόμαστε πίσω και βασιζόμαστε στις αντεπιθέσεις».

O Μιχάλης Βαλκάνης παράλληλε εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Εθνική μπορεί να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

«Πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ του Κατάρ. Θέλουμε να βρεθούμε εκεί, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την ιδέα, είναι το κίνητρο μου κάθε μέρα. Δεν προκριθήκαμε στο Euro, αλλά συνεχίζουμε την δουλειά για το Κατάρ.

Θα είναι τεράστια επιτυχία εάν τα καταφέρουμε. Η ιστορία έχει δείξει πως οι Έλληνες είναι ικανοί για όλα όταν είναι ενωμένοι. Ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα είναι του Ουίνστον Τσόρτσιλ. «Οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες σαν Έλληνες».

 

Τελευταία Νέα