Γραμμενος για γραμμή offside, κόστος VAR και Έλληνα αρχιδιαιτητή!

Gazzetta team
Γραμμενος για γραμμή offside, κόστος VAR και Έλληνα αρχιδιαιτητή!

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος ανέφερε πως θα ζητηθεί και από το αρμόδιο Υπουργείο και τους άλλους φορείς ώστε να μπει γραμμή του offside, τόνισε πως το VAR κοστίζει 5.000 ανά ματς, ενώ πρόσθεσε πως εφόσον φύγει ο ξένος θα υπάρχει Έλληνας αρχιδιαιτητής.

Ίντερ - Μπαρτσελόνα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος είπε στην Δίκη στο κανάλι Open:

Για το εάν θα βρεθούν με τον Θεοδωρίδη και καπνίσουν ενώ απαγορεύεται: «Θέμα αρχής. Δεν θα το κάνουμε. Εάν το κάνουμε θα υποστούμε τις συνέπειες. Για την γραμμή του οφσάιντ: Ήδη έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με την εταιρεία. Θα δώσουμε το κόστος για να δούμε εάν είναι εφικτό να μπει. Δεν υπήρχε πριν πιστοποίηση και δεν έχουν όλες οι χώρες γραμμή. Να δούμε τα θετικά του VAR. Να δούμε πως μπορεί να γίνει και το λάθος παρά το VAR»

«Η άποψή μου είναι πως στο ποδόσφαιρο υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα ανθρώπινα λάθη. Το μεγάλο ζητούμενο ήταν φέτος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με VAR. Είμαι αναρμόδιος να πω για το θέμα του κόστους. Το κόστος για την πενταετία δεν το αντέχαμε εμείς. Ήταν θέμα της προηγούμενης Κυβέρνησης και το Υπουργείο».

Στη συνέχεια είπε πως θα αποτανθεί στο αρμόδιο Υφυπουργείο για την γραμμή του offside.

Για τον λόγο που δεν απευθύνεται στην Σούπερ Λιγκ και το κόστος: «Το ξαναλέω το ερώτημα το λέτε σε άνθρωπο αναρμόδιο σχετικά με την πληρωμή του. Με ρωτάτε; Προφανώς το ποδόσφαιρο πρέπει να το πληρώσει. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ή το Υπουργείο. Το έχετε απλοποιήσει το ζήτημα ο Έλληνας φορολογούμενος. Το κόστος: Το VAR κοστίζει 5.000 ευρώ ανά αγώνα. Υπάρχει πλάνο για 1.200 αγώνες. Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι το κόστος είναι 5.000 προ ΦΠΑ.

Στη συνέχεια τόνισε: «Είναι καλύτερο το ποδόσφαιρο. Έχετε αναρωτηθεί πόσα σφάλματα διορθώνει; Για τις 3 πρώτες αγωνιστικές είχε διορθώσει 17 λάθη. Φαντάζεστε τα αποτελέσματα εάν δεν υπήρχε να διορθώσει τα πράγματα το VAR; Και για διαιτητές και για βοηθούς;

Για το αν λειτουργεί σωστά το VAR: «Ναι λειτουργεί σωστά. Να μην τα ισοπεδώνουμε. Σε όλες τις χώρες γίνονται λάθη και σε προηγμένες χώρες. Τι να κάνουμε; Να ισοπεδώσουμε όλα τα τεχνολογικά εργαλεία; Να τύχει φυσικά και μία επιείκειας διότι έγιναν τιτάνιες προσπάθειες. Ναι έχει γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο».

Για το πότε θα μπορέσει να πάει ο φιλοξενούμενος οπαδός στο άλλο γήπεδο και τη βία: «Το αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε. Αυτή είναι προσδοκία όλων και φυσικά δική μου πολύ δε περισσότερο. Είναι δύσκολη προσπάθεια γιατί παράγει βία και η κοινωνία και όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει. Είναι κοινή με τον κ. Αυγενάκη, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και των Λιγκών. Με την σύσταση της ειδικής αυτής επιτροπής. Είναι γνωστά αυτά. Υπάρχει η σύμβαση που έχει υπογραφεί και ο Νόμος. Να συνεχίσω όμως την σκέψη μου; Έχει ξεκινήσει - άσχετα εάν δεν συνεδρίασε η επιτροπή - η σχετική διαδικασία. Στο τέλος της ημέρας που θα έχουμε βάλει τα θέματα που πρέπει η βία θα υποχωρεί. Θα αρχίσει να υποχωρεί».

Για τα επεισόδια σε μικρές κατηγορίες: «Και στην League One έγιναν επεισόδια. Και σε προηγμένες χώρες γίνονται επεισόδια. Πείτε που μειώσαμε τις ποινές; Γιατί θα πρέπει να αφαιρούνται βαθμοί από επεισόδια; Πείτε μία μη προηγμένη ή μία προηγμένη που υπάρχει αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια. Σαφώς διαφωνώ. Το έχω πει στο Υπουργό. Κάναμε άκρως εποικοδομητική συζήτηση. Υπάρχει μείον ένας βαθμός. Τι θέλετε; Να χάνονται πρωταθλήματα στις δικαστικές αίθουσες; Την πρόληψη της βίας την είδε κανείς; Τα παραγωγικά αίτια της βίας τα έχει εντοπίσει κανείς;»

Για το ότι δεν διοργάνωσαν άρτιους τελικούς Κυπέλλου και με σοβαρά θέματα: «Δεν συμμερίζομαι την άποψή σας. Να απαντήσω; Μην ρωτάτε εμένα για τα γεγονότα του Βόλου. Εμείς εκλεχθήκαμε μετά τα γεγονότα του Βόλου. Όχι μομφή σε εμάς για αυτό. Λέτε για έναν τελικό χωρίς κόσμο. Έχετε αναρωτηθεί για την θέση μας και το πως ανέδειξε το θέμα. Εμείς μετ' επιτάσεως ζητούσαμε τελικό με κόσμο. Όταν η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να σου διασφασλίσει τελικό με κόσμο τι έπρεπε να κάνει η ΕΠΟ; Έχετε αυτήν την άποψη; Εμείς θέλουμε τελικό με κόσμο. Καθαρά πράγματα. Μην μπερδέψουμε γεγονότα και ιστορικές αναδρομές ανακριβείς».

Για το γεγονός ότι προτάθηκε ο τελικός του Κυπέλλου να πάει το εξωτερικό: «Εσείς θα διοργανώνατε τελικό χωρίς την συγκατάθεση της ελληνικής Αστυνομίας; Δώστε την απάντηση. Θα κάνετε τον αγώνα χωρίς αστυνομική παρουσία; Μου είναι ακατάληπτο και ακατανόητο αυτό που λέτε».

Για τα χειραγωγημένα: «Τα Πειθαρχικά όργανα της Ομοσπονδίας έχουν τακτικούς δικαστές. Βασίζεται στην αρχή της απόδειξης το υπάρχον πλαίσιο. Εάν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν την πλήρη απόδειξη πως θα φτάσουν στην πλήρη δικανική κρίση; Εμείς μιλάμε για το δικό μας σύστημα. Εάν υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία δεν μπορεί να γίνει αυτό. Είναι η δομή τέτοια.

Αυτό πάει να γίνει τώρα. Να αλλάξει το πλαίσιο με αυτήν την επιτροπή. Είμαι πρόεδρος 2,5 χρόνια στην ΕΠΟ. Πειθαρχικό πλαίσιο υπάρχει και βασίζεται στην απόδειξη. Η πρόληψη είναι σεμινάρια που γίνονται. Εκθέσεις της αρμόδιας εταιρείας έρχονται. Ο αρμόδιος της Ομοσπονδίας κινείται στην λογική των σεμιναρίων, απλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ξέρετε ότι όλες αυτές οι αναφορές πάνε και σε άλλους φορείς; Εκεί τι γίνεται; Εκείνο δεν είναι πειθαρχικό πλαίσιο. Είναι ποινικό πλαίσιο. Γιατί δεν τιμωρούνται; Πρέπει να νομοθετήσουμε και να μπουν νέα δεδομένα για να μπορέσει να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα ένα δικαστής».

Για την επόμενη μέρα: «Όχι δεν θα υπάρχει ούτε τρόϊκα ούτε και ξένος αρχιδιαιτητής δεν θα υπάρχουν όταν θα τελειώνει η διοίκησή μας με τις εκλογές. Εκτός εάν αποφασίσουν κάτι άλλοι οι δύο διεθνείς Συνομοσπονδίες. Ναι εφόσον φύγει ο ξένος θα υπάρχει Έλληνας αρχιδιαιτητής. Την συνέχεια και το εάν θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος: Είναι πολύ πρώιμο να συζητάμε εάν θα κατέβω ξανά υποψήφιος. Υπάρχει μία ομάδα και μία παράταξη. Είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει στον κατάλληλο χρόνο και στις κατάλληλες συνθήκες».

Για τους Σαββίδη, Μελισσανίδη και Αλαφούζο και το εάν έχουν μιλήσει για τις εκλογές: «Όχι βέβαια δεν έχω συζητήσει για τις εκλογές. Για άλλα θέματα δεν το έχω κρύψει. Βεβαίως και με στήριξαν. Στην αρχή είχα μιλήσει και με τον κ. Μαρινάκη. Μετά δεν κατέστη εφικτό. Προφανώς και θα ήθελα ένα ποδόσφαιρο ενωμένο. Δεν είναι λόγος να συζητάμε. Μικρής διάρκειας συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη, που κινήθηκε σε πολύ καλούς τόνους και σε εξαιρετικό κλίμα. Προφανώς και ο κ. Μαρινάκης δεν το ζήτησε. Είχα συνάντηση όμως και με τον κ. Βρέντζο και με τον κ. Θεοδωρίδη για όλα. Προσωπικά δεν έχω τέτοια θέματα. Είμαι ανοιχτός σε όλες τις συναντήσεις».

Για τις δύο ξένες Ομοσπονδίες: «Έχετε παραλείψει το κομμάτι για τις ξένες Ομοσπονδίες. Εκτός και εάν αποφασίσουν κάτι άλλο. Για το ότι επιλέγονται τακτικοί δικαστές από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ότι είναι αντισυνταγματικό αυτό: Ελάτε τώρα. Αντισυνταγματικό δεν είναι. Ο Νόμος είναι. Οι πράξεις δεν είναι. Τι λέτε τώρα; Είναι ελεγχόμενη η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ; Δεν μπορεί να βγάλει τέτοια απόφαση το ποδόσφαιρο. Εσείς πηγαίνετε σε κλήρωση. Ας μας δώσει ο προϊστάμενος των Ευελπίδων χώρους να δικάσουμε. Όπως η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που φεύγει την άλλη εβδομάδα και πάει στο Μαρούσι. Είμαι εξαιρετικά ευαίσθητος σε αυτό το ζήτημα και το ξέρετε καλά».

Για τους Συνδέσμους Διαιτησίας: «Η Διαιτησία ανήκει στο ποδόσφαιρο. Όταν υπάρχει καλή βούληση μπορείς να πετύχεις. Όταν έγινα πρόεδρος στην ΕΠΣ Μακεδονίας τους είπα θα συνεργαστούμε και για σεμινάρια και όλα. Να έχει ζωή ο Σύνδεσμος. Δεν υπάρχει κάτι θεσμικό».

Για την Ομοσπονδία Διαιτητών: «Όχι δεν την έχω συναντήσει. Όχι δεν ξέρω για συνάντηση του κ. Περέιρα. Το ξέρετε από όλους; Να ρωτήσω τον κ. Περέιρα να δούμε. Για τα ασφαλιστήρια των παικτών: Ναι είναι ασφαλισμένοι. Απολύτως. Τουλάχιστον για την Σούπερ Λιγκ. Και για την Σούπερ Λιγκ 2 όταν μίλησα με τον κ. Λεουτσάκο αρχικά ήταν μικρής διάρκειας. Μετά θα με διαβεβαίωσε ότι είναι ασφαλισμένοι. Να μου το στείλετε το έγγραφο για την Σούπερ Λιγκ 2».

Για το δάνειο από ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ: «Είναι λάθος. Να τα δούμε ένα ένα; Το κατ' επανάληψη δεν το ξέρω. Πράγματι σε μία συνέντευξή του ο κ. Αυγενάκης την χαρακτήρισε την διοίκηση της ΕΠΟ κακή. Διαφωνώ κάθετα μαζί του. Έπρεπε να το είχαμε συζητήσει. Εάν θυμάμαι καλά είχε πει για το οικονομικό πρόβλημα. Το πως πληροφορήθηκε το πρόβλημα είναι ένα ζητούμενο. Λογικά και σωστά έπρεπε να με ρωτήσει. Όχι δεν με ρώτησε ποτέ. Για αυτά είναι κακή η διοίκηση της ΕΠΟ; Δεν την έχω ακούσει αυτήν την συνέντευξη. Ότι το ποδόσφαιρο έχει παθογένειες δεν το αρνείται κανείς. Δεν γεννήθηκαν χθες ζητήματα όπως χειραγώγηση και βία. Δεν θα κάνω αναφορές στο παρελθόν. Έχει σημασία να γίνει τέτοιος διάλογος. Προφανώς και θα μιλήσουμε. Δεν είπα ότι δεν συνομιλώ με τον άνθρωπο. Μην αρχίσουμε να αφήνουμε σκιές. Έχω καλή σχέση με τον Υπουργό. Θέλω να μου πει για το κακή διοίκηση. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός μπορούν να λένε ότι θέλουν. Πολύ συνοπτικά ποιές είναι οι αιτίες της πρόσκαιρης δυσχέρειας. Το χρέος όταν αναλάβαμε ήταν 13 εκατ. ευρώ. Σήμερα ξέρετε πόσο είναι; 9. Είχαμε 4 εκατ. μείωση. Δεν παίρνω μισθό. Ο Νόμος προέβλεπε να παίρνω και ανεστάλη. Μα το ξέρει κόσμος (σ.σ. 5.000 ευρώ έγινε αναφορά σε ποσό). Προφανώς. Όχι δεν είναι έτσι τα νούμερα. Που τα βρήκατε τα νούμερα και μιλάτε για 10.000 ευρώ; Πείτε τα για μεικτά. Δεν υιοθετώ αυτήν την λογική. Δεν μας αφήνετε να μιλήσω. Ακούστηκαν πολλά. Δεν με αφήνετε. Ξέρετε πόσο κόστισε η εγκαστάση του VAR σε άλλες δαπάνες; 450.000 ευρώ. Ξέρετε πως πληρώσαμε 700 και 750.000 ευρώ για διαιτητές Φούτμπολ Λιγκ; Ξέρετε πως δεν είχαμε έσοδα από τον τελικό; Όλα αυτά προκάλεσαν μία δυσχέρεια. Ξέρετε πως το Forward είναι κλειστό από το 2015-2018 και μετά; Ότι δίνονταν 50.000 ευρώ ενώ έπρεπε να παίρνουμε 1 εκατ. ευρώ».

Για τον Περέιρα: «Να σας πω ότι είναι θέμα προσωπικών δεδομένων; Δεν είμαι διπλωμάτης»

Για το τι φταίει στην ελληνική διαιτησία και τους ξένους ρέφερι: «Όταν ξεκινήσαμε είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ Ελλήνων και ξένων. Σε εκείνη την χρονική περίοδο οι ξένοι ήταν επιβεβλημένη. Εκ των πραγμάτων δικαιώθηκε η επιλογή. Ήταν από κοινού η απόφαση και με τις ευλογίες των ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ. Εν μέρει που δεν δικαιώθηκε; Ναι σαφώς υπάρχει θέμα εξέλιξης των Ελλήνων διαιτητών. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πάντα αυτό. Εδώ δεν ξέρουμε εάν θα έχουμε ξένους στην ΚΕΔ ρωτάτε για τους ξένους στο πρωτάθλημα; Σταδιακά γίνεται αυτό. Πρέπει να τελειώσει και το φετινό πρωτάθλημα».

Για το τι προτιμά, Έλληνα ή ξένο αρχιδιαιτητή: «Για μένα δεν χρειάζεται να υπάρχουν ξένοι, αρκεί να δίνεται η δυνατότητα να παίξει ο διαιτητής καλά. Δεν χρειάζεται το bullying των ΜΜΕ και των παραγόντων στους διαιτητές κάθε μέρα. Θα μιλήσουμε με τις ΦΙΦΑ / ΟΥΕΦΑ και θα δούμε. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητο το θέμα των διαιτητών. Έχουμε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που ασχολείται με την σφυρίχτρα και το σημαιάκι. Δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι είναι η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στον Έλληνα διαιτητή από τις ομάδες. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τα ΜΜΕ. Τι να κάνεις; Όλοι παραπέμπονται. Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ποινές και αξιακό σύστημα. Η παραπομπή των δηλώσεων πηγαίνει στους αρμοδίους εισαγγελείς».

Για τα σχόλια του Σάββα Θεοδωρίδη για την ΕΠΟ και τον ίδιο: «Περιπτώσεις σαν του κ. Θεοδωρίδη υπάρχουν. Είναι και άλλες. Το θεσμικό πλαίσιο επιβάλλει παραπομπή και μετά πειθαρχικές επιτροπές. Το πρόβλημα δεν είναι το τι λέγεται. Το θέμα είναι γιατί γίνεται όλο αυτό. Πρέπει να σκεφτούμε για ποιόν λόγο γίνεται και εξυπηρετεί. Πρέπει να σταματήσει αυτή η λαίλαπα των δηλώσεων. Είναι παθογένεια και πληγώνει το ποδόσφαιρο. Να δούμε λίγο πέρα από την μύτη μας. Μεσοπρόθεσμα όλοι θα είναι κερδισμένοι εάν το δούμε αλλιώς».

Για το πιο μεγάλο λάθος: «Δεν μπορώ να απομονώσω ένα σφάλμα. Έχω κάνει λάθος. Την πρώτη χρονιά δεν κάναμε παραπομπή των δηλώσεων αυτών. Δικό μου το λάθος. Πίστευα στο γόνιμο διάλογο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα