TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE
  • NBA
  • CHAMPIONS LEAGUE
ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

FIFA: Στήριξη σε Γραμμένο μέχρι τις εκλογές!

FIFA: Στήριξη σε Γραμμένο μέχρι τις εκλογές!

FIFA: Στήριξη σε Γραμμένο μέχρι τις εκλογές!

Ο Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της FIFA, Μπιορν Βάσαλο, ανακοίνωσε τη στήριξη στον Βαγγέλη Γραμμένο και την ανανέωση της συνεργασίας με τους Περέιρα και Μαρίν για τη σεζόν 2019-2020.

Το πρωί της Τετάρτης (22/5) πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου των Γραμμένου - Βασάλο, παρουσία των Δέδε, Φούσεκ και Περέιρα.

Χούμπελ, Ντερβισάι και Βέλα επίσης ήταν παρόντες από την Επιτροπή Παρακολούθησης των FIFA / UEFA.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος είπε αρχικά:

«Καλή σας ημέρα. Βρίσκεται στην Αθήνα ο κ. Βασάλο με τα υπόλοιπα πρόσωπα της Επιτροπής Παρακολούθησης μαζί με τον κ. Χούμπελ, τον κ. Ντερβισάι και τον κ. Βέλα. Η σημερινή συνέντευξη του κ. Μπιορν έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκτέθηκε όλη η πορεία της ΕΠΟ σε FIFA / UEFA και τα αποτελέσματα που υπήρξαν θα ήθελε σήμερα να σας τα ανακοινώσει».

Στη συνέχεια, ο Γραμμένος έδωσε τον λόγο στον Βασάλο, ο οποίος είπε:

«Ευχαριστώ. Καλημέρα σε όλους. Λυπάμαι για την αργοπορία που είχαμε. Όντως έχω κάποια νέα για εσάς. Περιμένατε καιρό. Προτού πω για την επιστολή της κ. Σαμούρα εκ μέρους των FIFA / UEFA για την ΕΠΟ θέλω να συνοψίσω. Είχαμε βάλει μία Επιτροπή Παρακολούθησης για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις. Είχαμε τις εκλογές με τον κ. Γραμμένο και οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες συνέχισαν να στηρίζουν. Πιστεύαμε πως θα ήταν το καλύτερο δυνατό να στηρίζουμε την διοίκηση αυτή. Δύο χρόνια μετά μπορούμε να δούμε βελτίωση. Όμως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση και άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε κάνει τρεις συναντήσεις. Έγιναν κυρίως για συγκεκριμένα θέματα και για να υπάρξει σταθερότητα. Διοίκηση, διαιτησία, επικοινωνία, επιβολή ποινών και δυστυχώς βία. Αυτά κουβεντιάσαμε. Η ατζέντα παραμένει η ίδια. Αισθανόμαστε ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα τελευταία 2,5 χρόνια προσπαθήσαμε να πάμε μπροστά. Κοιτάμε τώρα την 3η χρόνια και στηρίζουμε την διοίκηση αυτή για να δούμε αποτελέσματα.

Τροποποιήσαμε τον κανονισμό διαιτησίας και κάναμε πράγματα. Να συνεχιστεί η δουλειά και ελπίζουμε να σταματήσει αυτό το τοξικό περιβάλλον και καταστάσεις που ελέγχονταν. Έχουμε καταστάσεις που πρέπει να βελτιώσουμε. Όμως πρέπει να πούμε ότι οι διεθνείς Ομοσπονδίες δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα. Πρέπει να λειτουργούν όπως πρέπει οι Αρχές και το δίκαιο. Έχετε πολύ ταλέντο στο γήπεδο και ικανά άτομα και έξω από αυτό. Με πιο καλή στρατηγική θα δούμε πιο καλά πράγματα.

Έχει πάντα μεγάλη σημασία η αυτονομία των αποφάσεων της ΕΠΟ. Δώσαμε μεγάλη στήριξη στην διοίκηση Γραμμένου. Ο τελικός του Κυπέλλου και η περίπτωση Τσαχειλίδη έπρεπε να έχουν άλλους χειρισμούς αλλά και πάλι στηρίζουμε και δεν εμπλεκόμαστε. Διαβάζουμε πως ο κ. Φούσεκ μπορεί να είναι πάνω από τον Γραμμένο. Δεν είναι έτσι αλλά δεν είμαστε εδώ για να τρώμε παγωτό και να κοιμόμαστε. Ξαναλέω σε ένα τοξικό περιβάλλον όλα αυτά. Οι FIFA / UEFA έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και έχουν στηρίξει οικονομικά και όπως αλλιώς μπορούν την ΕΠΟ για να φτιαχτούν οι δομές και να λειτουργεί ακόμα πιο καλά η διαιτησία.

Θα συνεχίσουμε έτσι εκτός εάν έχουμε κρίση με άλλες σοβαρές καταστάσεις με θέματα διαιτησίας, αυτονομίας ή λειτουργίας της ΕΠΟ. Αυτές είναι αποφάσεις. Δεν είναι κάποιο... μενού για να διαλέξει κάποιος. Είναι αποφάσεις. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Είναι μία ευκαιρία όλο αυτό Είναι μία ευκαιρία της ΕΠΟ μέχρι τις ερχόμενες εκλογές να δουλέψει αυτά που πρέπει να βελτιώσει. Εν τέλει σε FIFA / UEFA πάντα αποφασίζουμε με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου και όχι για συμμαχίες ή ατομικά συμφέροντα ή κάτι άλλο».

Για το VAR είπε ο Βασάλο: «Δουλεύουμε και σε άλλα πράγματα για να ανέβει το επίπεδο της διαιτησίας. Έχουμε φέρει έναν ειδικό που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».

Επίσης, ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας των Περέιρα και Μαρίν για τη σεζόν 2019-2020. Εκεί έγινε γνωστό πως θα υπάρχουν ξένοι διαιτητές και τη νέα σεζόν.

Ο Φούσεκ θα συνεχίσει να έχει εποπτικό ρόλο κι ο Χούμπελ θα έχει ρόλο ως διεθνής παρατηρητής και θα ασχοληθεί με τις εκλογές. Ο Ντερβισάι κι ο Βέλα θα αξιοποιηθούν σε άλλες χώρες. Ο ρόλος της Επιτροπής Παρακολούθησης θα καταργηθεί από τον Ιούνιο του 2019 και μετά (σ.σ. το πολύ μέχρι Ιούλιο).

Best of internet