Έγινε το πρώτο βήμα της βαλκανικής συνυποψηφιότητας για Μουντιάλ και Euro!

ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Έγινε το πρώτο βήμα της βαλκανικής συνυποψηφιότητας για Μουντιάλ και Euro!

Έγινε το πρώτο βήμα της βαλκανικής συνυποψηφιότητας για Μουντιάλ και Euro!

Ολοκληρώθηκε στη Σόφια η συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Αθλητισμού και προέδρων των ομοσπονδιών Βουλγαρίας, Σερβίας, Ελλάδας και Ρουμανίας για την συνυποψηφιότητα του Μουντιάλ 2030 και του Euro 2028.

Οι Υπουργοί Αθλητισμού Βουλγαρίας, Σερβίας, Ελλάδας και Ρουμανίας, αλλά και οι επικεφαλής των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών στη Συνάντηση Εργασίας που έλαβε χώρα στη Σόφια συνέταξαν μνημόνιο συνεργασίας αποφασίζοντας την σύσταση οργανωτικής επιτροπής για το Μουντιάλ 2030 και το Euro 2028.

Το Μνημόνιο Κατανόησης θα υπογραφεί επίσημα στην επόμενη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική πλευρά εκπροσωπήθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη αλλά και τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε.

Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς Σερβίας το παρών έδωσε και ο πρώην άσος των Ολυμπιακού και Ηρακλή, Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος εκτελεί χρέη αντιπροέδρου στην ομοσπονδία της χώρας του.

«Μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει προσπάθεια λήψης αποφάσεων για την υποβολή αίτησης για κοινή υποψηφιότητα μας. Είμαστε ακόμα σε στάδιο εξέτασης των δυνατοτήτων των τεσσάρων χωρών.

Από τη βουλγαρική πλευρά υπάρχουν ήδη αποφάσεις και κονδύλια για οδική σύνδεση με το Βελιγράδι και την Αθήνα. Εμείς θα ανακοινώσουμε δημόσια τα αποτελέσματα και τις ανάγκες που απαιτούνται για την υλοποίηση όλων των έργων υποδομής.

Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πολιτικό σχέδιο και μια σοβαρή προσπάθεια συνεργασίας, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Θα εργαστούμε ως φιλικά κράτη, έχουμε πολύ σοβαρές φιλοδοξίες να γίνουν οι βαλκανικές χώρες σε πολύ σοβαρό κέντρο οργάνωσης των αθλητικών εκδηλώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός αθλητισμού της Βουλγαρίας, Κράσεν Κράλεφ.

«Αυτή η υποψηφιότητα είναι πολύ σημαντική, διότι μέσω αυτής οι χώρες μας θα δημιουργήσουν υγιείς και σταθερές σχέσεις μεταξύ τους, που θα τους επιτρέψουν να δουλέψουν και να υλοποιήσουν κοινές μελλοντικές δράσεις, όχι μόνο στον τομέα της ποδοσφαίρου», σχολίασε ο Υπουργός αθλητισμού της Σερβίας, Βάνια Ουντόβιτσιτς.

Best of internet