Καταγγελίες για ωμή πολιτική παρέμβαση στην ΕΠΣ Κυκλάδων! (pic)

Θάνος Σαρρής
Καταγγελίες για ωμή πολιτική παρέμβαση στην ΕΠΣ Κυκλάδων! (pic)

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων καταγγέλλει μιλώντας στο gazzetta.gr πρωτοφανείς προσπάθειες επηρεασμού της ψήφου από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των εκλογών της 15ης Δεκεμβρίου!

Απίστευτα κι όμως... ελληνικά! Η ΕΠΣ Κυκλάδων ετοιμάζεται για εκλογές το Σάββατο κι ο πρόεδρος Ρένος Φρέρης καταγγέλλει στο gazzetta.gr πολιτική παρέμβαση από τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία υπόσχονται ανταλλάγματα στα σωματεία και «φυτεύουν» δικούς τους αντιπροσώπους, άσχετους με τον χώρο και τα σωματεία, προκειμένου να πάρουν την ψήφο που θέλουν! Κάποιες αλλαγές στα πληρεξούσια, όπως καταγγέλλεται στο gazzetta.gr, έγιναν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατόπιν υπαγορεύσεων, έπειτα από πιέσεις και υποσχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, η ΕΠΣ έχει αποδείξεις και ντοκουμέντα για όλα αυτά, τα οποία θα κατατεθούν στη δικαιοσύνη. Έχει ήδη ενημερωθεί η ΕΠΟ, ενώ φαίνεται ότι τα πάντα γίνονται εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Φρέρης, μάλιστα, έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενημερώνοντάς τον σχετικά. Η ΕΠΣ έχει πάρει προφορική απάντηση από το κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα και περιμένει την έγγραφη απάντηση.

Ο Φρέρης δήλωσε στο gazzetta.gr: «Βρισκόμαστε σε διαδικασία αρχαιρεσιών, οι οποίες θα γίνουν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Ενώ υπάρχουν επίσημες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων σωματείων στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ του συνδυασμού μας, ο οποίος αποτελεί την υφιστάμενη διοίκηση, έχει υπάρξει μια τεράστια κινητοποίηση από γνωστούς-άγνωστους, οι οποίοι θα κατονομαστούν αμέσως μετά τις εκλογές. Θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στις αρμόδιες αρχές και στην ΕΠΟ».

Τι εννοείται γνωστούς-άγνωστους;

«Εννοώ τοπικούς εκπροσώπους κόμματος, εν αγνοία της ηγεσίας του κόμματος, οι οποίοι προσπαθούν με αθέμιτα μέσα να παροτρύνουν την αλλαγή της ψήφου, η οποία προέρχεται από δημοκρατικές διαδικασίες. Και τους πιέζουν να ψηφίσουν κάτι άλλο».

Μιλάτε για χρηματισμό;

«Όχι, δεν μιλάω για χρηματισμό. Μιλάω για υποσχέσεις για κατασκευή γηπέδων, εγκαταστάσεων, φωτισμού, βοηθητικών εγκαταστάσεων και θα έλεγα παροχή σε υλικοτεχνική υποδομή».

Οπότε μιλάμε για πολιτικές πιέσεις;

«Πολιτικές πιέσεις μέσω των πολιτικών αρχόντων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας διοίκησης, μέσω γνωστού-άγνωστου εκπροσώπου κόμματος. Μάλιστα, τολμούν να στείλουν φαξ με υποδείξεις αλλαγής αντιπροσώπων στη συνέλευση και πάνω στον πανικό τους ξεχνούν να βγάλουν τα λογότυπα και τους αριθμούς από τα γραφεία που τα στέλνουν».

Προς τα ποιους ασκούν πιέσεις; Προς τα συμβούλια των σωματείων;

«Προς τους προέδρους, να αλλάξουν τον εκπρόσωπό τους. Και μάλιστα χρησιμοποιούν και ορίζουν εκπροσώπους άσχετους με το χώρο, οι οποίοι πρόσκεινται στην κομματική αυτή οργάνωση. Έστειλαν πληρεξούσια και τόλμησαν σε μερικούς από αυτούς να τους τα αλλάξουν και να βάλουν εκπροσώπους πολιτικού κόμματος άσχετους με τα σωματεία. Άλλαξαν τα πληρεξούσια την τελευταία στιγμή. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στο πρωτόκολλο της ΕΠΣ και σύντομα θα κληθούν οι αρμόδιες αρχές μετά τις εκλογές, για να μην ταράξουμε το κλίμα περαιτέρω, να δώσουν εξηγήσεις. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίζουν ανήκει σε άλλη παράταξη πολιτικά. Και κινούν τα νήματα εν αγνοία της κεντρικής διοίκησης».

Δεν θα αντιδράσετε ενόψει των εκλογών;

«Εμείς μπορούσαμε όλα αυτά να τα ακυρώσουμε και να τα προσβάλουμε, αλλά πάμε σε μια μάχη σώμα με σώμα για να αποδείξουμε άλλη μια φορά ότι το ποδόσφαιρο είναι μακριά από την πολιτική και είναι αυτό που έχει φέρει τα νησιά μας τόσο κοντά».

Δείτε την επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Τελευταία Νέα