Επιτροπή Παρακολουθήσης FIFA: «Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την απόλυση Τσαχειλίδη»

Δημήτρης Τομαράς
Επιτροπή Παρακολουθήσης FIFA: «Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την απόλυση Τσαχειλίδη»

bet365

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δεν δείχνει να συμφωνεί με την απόλυση του Γιάννη Τσαχειλίδη, που ήταν μέχρι πρότινος μέλος της ΚΕΔ.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA για το θέμα:
«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA μέσω αυτής της ανακοίνωσης θα ήθελε να εκφράσει την ανησυχία της με σεβασμό στην πρόσφατη εκτελεστική επιτροπή και την απόφαση να απολυθεί το μέλος της Επιτροπής Κεντρικής Διαιτησίας, κ. Γιάννη Τσαχειλίδη. Θα ήθελε επίσης να διευκρινίσει ότι η Επιτροπή κι ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της ΕΠΟ (σ.σ. Πετρ Φούσεκ), δεν συμμετείχαν στη διαδικασία διαβούλευσης που οδήγησε στην απόλυση.
Στην αρμοδιότητά της, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει την υποχρέωση να μεριμνά ώστε η ΚΕΔ να παραμένει ανεξάρτητη από οποιαδήποτε σύγκρουση. Ως εκ τούτου, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα βήμα πίσω από τη διασφάλιση της συνολικής ανεξαρτησίας της διαιτησίας στην Ελλάδα. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα ζητήσει άμεσα από την ΕΠΟ λεπτομέρειες αναφορικά με τους λόγους και τις διαδικασίες της προαναφερόμενης απόλυσης. Στην συνέχεια η Επιτροπή Παρακολούθησης θα υποβάλλει λεπτομερή έκθεση στην FIFA και στην UEFA».
 

Τελευταία Νέα